ΓΝΩΘΙ Σ`ΑΥΤΟΝ- ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ - ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ - ΝΟΕΡΟ ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ



Ο Αδιαίρετος Νους και Λόγος της ψυχής, ο Νους της ψυχής,  βρίσκεται στο κέντρο κλεισμένος μέσα στον εαυτό του, τον δικό του ομόκεντρο κύκλο που εμπεριέχει το δικό του Νοητό κόσμο (Νου) και το δικό του όμοιο Πυρ της κίνησης (Αδιαίρετο Λόγο),  και κινείται ο Αδιαίρετος Νους και Λόγος της ψυχής ως Μονάδα και γίνεται η εικόνα της ζωής, μέσα στον όμοιο μ'αυτόν κύκλο του Νου δημιουργού και Αδιαίρετου Λόγου του Πατέρα από τον οποίο γεννήθηκε. 

Είναι ο λευκός κύκλος στη φωτό, ο έβδομος ουρανός, ο νοητός κόσμος της ψυχής, (Νους και ψυχή), όπου κινείται μέσα στην αιωνιότητα του Πατέρα του από τον οποίο γεννήθηκε, μέσα στον όμοιο μ'αυτόν κύκλο=νοητό κόσμο της ψυχής, μέσα στον όμοιο νοητό κόσμο του δημιουργού Πατέρα του και του Αδιαίρετου Λόγου του, μέσα στον κόσμο του Πατέρα του τον Ανθρωπο δεύτερο θεό... τον οποίο κόσμο δημιούργησε για τις Ανθρώπινες ψυχές, την εικόνα της ζωής.



Οταν ο Ιδεατός άνθρωπος η εικόνα της ζωής Νους και ψυχή διαρρυγνύει τους Ουρανούς, δεν περνά μέσα από τις Πύλες, αλλά αναρρήξας τους Ουρανούς, διότι κατέχει όλες τις ενέργειες του πυρός!! εισέρχεται και ενώνεται με τους υπόλοιπους έξι κατώτερους Ουρανούς του κτιστού κόσμου την ενέργεια του πυρός στον έκτο Ουρανό που εμπεριέχει μέσα του από το δοχείο της Υλης, μόνον την ενέργεια του πυρός την φωτιά, και τότε ανάλογα με την σύνθεση του είναι ανάλογος και ο κόσμος και η νοερή ζωή που αποκτά ο Νους και ψυχή πλέον ως σώμα από ασώματη που είναι, με σώμα του πυρός.

Ο αμέσως κατώτερος κύκλος-κόσμος, ο έκτος ουρανός, είναι της φωτιάς, ο πιο αιθερικός ουρανός του δοχείου της Υλης όπου εμπεριέχει μέσα του μόνον την φωτιά, και τότε ο Ιδεατός άνθρωπος η εικόνα της ζωής Νους και ψυχή εισέρχεται σε έναν άλλο κόσμο νοερό ενώνεται με αυτόν της φωτιάς, και αποκτά η ψυχή ένα άλλο είδος κίνησης όμοιο μ'αυτόν τον κύκλο της φωτιάς, δηλαδή αποκτά το σώμα που του δίνει ο αδερφός του Ανθρώπου δεύτερου θεού ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Και ο μεν Νους της ψυχής βρίσκεται έξω από τον κύκλο της φωτιάς, στον έβδομο κύκλο. Ο δε κύκλος της φωτιάς βρίσκεται ενωμένος με τον κύκλο της ψυχής. 

Και το σώμα της φωτιάς που γεννιέται από την ένωση αυτή με το Νου της ψυχής την εικόνα της ζωής, πήρε την αμετάβλητη νοερή ζωή της φωτιάς, και γεννιέται η εικόνα της ψυχής, δηλαδή η εικόνα της εικόνας της ζωής.

Και τα τέσσερα στοιχεία της Υλης, οι έξι κατώτεροι ουρανοί, είναι η αίσθηση..οι αισθήσεις συναισθήματα, επιθυμίες, άρα:

Το δοχείο της Υλης είναι πάθος. (φωτιά, αέρας, γη, νερό).

Το ίδιο συμβαίνει και στους υπόλοιπους πέντε κατώτερους Ουρανούς του κτιστού κόσμου.

morfeas sky
..........



Ο Νους της ανθρώπινης ψυχής είναι το Φωτοστέφανο στον άνθρωπο της Γης, στο κέντρο του ανθρώπινου σώματος που γεννιέται στην μήτρα της ανθρώπινης ψυχής, βρίσκεται το σπέρμα (γη-νερό), μαζί και το νοερό πνεύμα, (φωτιά-αέρας),  που ενώνονται μαζί στην μήτρα της ψυχής και γεννιέται, το μεταβαλλόμενο ανθρώπινο σώμα από φωτιά αέρα γη νερό..στην αρχή η καρδιά, το νοερό μεταβαλλόμενο πνεύμα οι μεταβαλλόμενες αισθήσεις και η μεταβαλλόμενη λογική του εγκεφάλου που οδηγούν το ανθρώπινο λογικό ζώο που γεννιέται, με μεταβαλλόμενο θνητό σώμα από γη-νερό της Γης.

Από τι ακριβώς αποτελείται η καρδιά; από φωτιά, αέρα, γη, νερό. Και μέσω της φωτιάς(εγκεφάλου) ερχόμαστε σε επαφή με το Νου της ψυχής, το Φωτοστέφανο, μέσω της ΛΟΓΙΚΗΣ!!!! ΟΧΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ!! Διότι οι αισθήσεις μας παραπλανούν!! αν δεν οδηγούνται πρώτα από την ΛΟΓΙΚΗ το Νου και Αδιαίρετο Λόγο της ανθρώπινης ψυχής.

Η καρδιά μέσω του αέρα και της φωτιάς του αισθητού θεού (φωτιά-αέρας) δηλαδή μέσω της ανιδιοτελούς αγάπης των αισθήσεων που οδηγούνται από τον νοηματικό λόγο της φωτιάς,
μπορεί να έρθει σε επαφή με το ΝΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑ ΟΥΤΕ ΑΙΣΘΗΣΗ.

Ο Νους της φωτιάς, δεν είναι μόνον η ανιδιοτελή αγάπη! αλλά είναι ταυτόχρονα και ο θεός του πολέμου.
Πώς μια Θεά (Αθηνά)  που αντιπροσωπεύει την Σοφία, είναι ταυτόχρονα και Θεά του πολέμου; Μήπως διότι η Σοφία προδιαθέτει Γνώση και η Γνώση είναι το μεγαλύτερο όπλο της Συμπαντικής Νομοτέλειας;


Αυτός ο κόσμος δεν είναι αγαθός, μόνον οι ενέργειες των Επτά της Αρμονίας της ανθρώπινης ψυχής θα σου αποκαλύψουν όλα τα μυστικά των ενεργειών του σύμπαντος των επτά ουρανών όπου συμβαίνει το γίγνεσθε πάνω στο δοχείο της Υλης.
ΓΝΩΘΙ Σ`ΑΥΤΟΝ

Η προσέγγιση του Ιερού Πυρός.. 1) Το επιθυμητικό. 2) Το θυμοειδές 3) Το λογιστικό

morfeas sky
....



Το έμβρυο όταν από σπέρμα αρχίζει να αναπτύσσεται, το πρώτο όργανο που ενεργοποιείται είναι η καρδιά, και μετέπειτα στους εγγύς μήνες, σχηματίζονται και τα υπόλοιπα όργανα... πνεύμονες κλπ. ώστε να γίνει μωρό. Από την στιγμή που το σπερματοζωάριο γονιμοποιήσει το ωάριο, ξεκινάει να σχηματίζεται η καρδιά του εμβρύου... τότε μπαίνει η ψυχή, που δίνει ζωή (κίνηση) στο πλάσμα που ξεκινάει την διαδικασία σχηματοποίησης. Οπότε το πνεύμα (φωτιά-αέρας) είναι τα πρώτα στοιχεία που δίνουν ώθηση του εμβύου και μετά όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία σχηματισμού του σώματος του μωρού τα στοιχεία (γη-αέρας)

Και τι είναι η καρδιά; σπέρμα γη-νερό και πνεύμα φωτιά-αέρας

Ο εγκέφαλος δόθηκε στην φωτιά από τον δεύτερο Νου δημιουργό αλλά που φτάνει μέχρι την διανόηση του ουρανού μέσα στον οποίο ανήκει το σώμα από φωτιά αέρα γη νερό, έναν εκ των Επτά Ουρανών, και αν είναι ο κατώτερος κόσμος στον οποίο ζει αυτ΄λο το σώμα, τότε δεν μπορεί να δει πέρα του δικού του κόσμου - ουρανού, να δει τους ανώτερους κόσμους-ουρανούς γι'αυτό και χρειάζεται να συνδεθεί με το Νου της ψυχής....η εικόνα της ζωής η οποία κατέχει όλες τις ενέργειες των Επτά Ουρανών της Αρμονίας.

Νοερό μεταβαλλόμενο πνεύμα είναι η καρδιά από φωτιά-αέρα γη-νερό, Αμετάβλητο Νοερό πνεύμα είναι ο αέρας, εγκέφαλος είναι η Αμετάβλητη φωτιά, και η ενέργεια της φωτιάς περικλείει και συγκροτεί το πνεύμα, τον αέρα, και γίνεται φωτιά κι αέρας, ο αισθητός θεός, και η φωτιά και ο αέρας συγκροτεί το σπέρμα, από γη-νερό, και γεννιέται το νοερό λογικό ανθρώπινο ζώο, το μεταβαλλόμενο θνητό ανθρώπινο σώμα, από φωτιά αέρα γη νερό, ενώ η ενέργεια της ψυχής περικλείει και συγκροτεί την φωτιά, και ο Νους της ψυχής περικλείει και συγκροτεί τον εγκέφαλο αλλά συγκροτεί και την ενέργεια της Αρμονίας των Επτά Ουρανών της ψυχής.


morfeas sky
....

Ο ΑΕΡΑΣ ΕΊΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΙΣΘΗΣΗ αλλά από μόνο του το στοιχείο του αέρα είναι ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ.
Οι καθολικές ενέργειες του αέρα εκδηλώνονται στο σώμα από τέσσερα στοιχεία ανόμοιων αισθήσεων, την ανώτερη αίσθηση της φωτιάς, και τις πιο κατωφερείς αισθήσεις από γη-νερό.

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΑΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ - Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ


φωτιά αέρας γη νερό ο θνητός αισθητός θεός.Εμείς καλλούμαστε την ανιδιοτελή αγάπη να την συνδέσουμε με την λογική, να γίνουμε ο αισθητός θεός, από φωτιά-αέρα, ώστε να οδηγούν το άλογο σώμα από γη νερό. Και μετά να συνδεθούμε με το Νου της ψυχής. Ειδάλλως θα οδηγούμαστε από το άλογο σώμα των πιο κατωφερή μεταβαλλόμενων αισθήσεων που είναι δίχως λογική.
Τι είναι ο άνθρωπος της Γης; Νους με μεταβαλλόμενες αισθήσεις και μεταβαλλόμενο σώμα.(αισθητός θνητός μεταβαλλόμενος κόσμος των σωμάτων).

Τι αίναι ο αισθητός θεός;
Αμετάβλητος Νους με απετάβλητες αισθήσεις. (αισθητός θεϊκός κόσμος των σωμάτων).


Τι είναι Νους και ψυχή;
Αμετάβλητος Νους χωρίς αισθήσεις. (Νοητός κόσμος, ασώματος κόσμος).


Οπου υπάρχει φωτιά αέρας γη νερό ή ένα από αυτά τα στοιχεία είναι Υλη, είναι αίσθηση, και η αίσθηση είναι άτακτη, ακόμη και στο ανώτερο θεϊκό σώμα της φωτιάς.

Χωρίς το Νου της ψυχής δεν μπορεί να υπάρξει η ζωή ούτε τα σώματα, διότι το δοχείο της Υλης παίρνει την ζωή από την ψυχή.

Αν λοιπόν οδηγούμαστε από τις αισθήσεις και όχι από το Νου συμπεριφερόμαστε ως άλογα ανθρώπινα ζώα.

Το συναίσθημα παραμένει συναίσθημα, η οξύτητα της φωτιάς εξουσιάζει και διαμορφώνει το συναίσθημα στα υπόλοιπα κατωφερή  στοιχεία: αέρα, γη-νερό. . 

Ολα τα δημιουργεί ο Νους και ο Νους δόθηκε στην φωτιά από την ψυχή, αλλά και η φωτιά από μόνη της είναι αίσθηση ως μια άλλη ιδιότητα της, αλλά Αμετάβλητη αίσθηση όταν οδηγείται από το Νου της ψυχής.

Οσο κατώτεροι οι Ουρανοί τόσο χειρότερες γίνονται οι μεταβαλλόμενες ά-λογες αισθήσεις που δεν φέρουν την Λογική διότι υπάρχει σύνθεση αυτών τεσσάρων στοιχείων, άρα δυσκολότερα μπορεί να έρθει σε επαφή το άλογο αισθητό μεταβαλλόμενο σώμα με το Νου της ψυχής για να ελέγξει τις μεταβαλλόμενες αισθήσεις.

Αν ο Νους γίνει ένα με τον αέρα-πνεύμα τότε θα γίνει ο αισθητός θεός, που αν οδηγείται από το πνεύμα του αέρα  θα υπάρχουν πάλι συναισθηματικές διαμάχες, (ψυχρό-θερμό), αν τώρα ο Νους (φωτιά) εξουσιάζει τον αέρα θα επικρατεί η Αμετάβλητη αίσθηση μέσα από την Λογική που φέρει η φωτιά. Και αν η φωτιά οδηγείται από το Νου της ψυχής τότε θα εξουσιάζουν τα πάντα οι ενέργειες των Επτά της Αρμονίας της ψυχής..Νους και ψυχή.

morfeas sky
..........
....................



ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ

Ο Πατέρας Ολων
των δημιουργημάτων ο Πανάγαθος Νους Θεός,  με τον Πανάγαθο Αγέννητο και Προϋπάρχων κόσμο του, το Φως, έγινε Φως και Ζωή δίνοντας κίνηση στον Πανάγαθο δικό του κόσμο με τον Αδιαίρετο Φωτεινό του Λόγο που είναι η Αλήθεια της Ζωής.

Ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος είναι η κίνηση του Απεριόριστου Πανάγαθου κόσμου του Πατέρα μέσα στο Μέγιστο Πυρ που μπορεί να Υπάρξει. 

Ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος του Πατέρα κοσμοποίησε αυτόν τον Πανάγαθο κόσμο ως Υπάρχων, δίνοντας του κίνηση με το Μέγιστο Πυρ. Μαζί με τα δικά του γεννήματα που είναι η Αλήθεια της Ζωής οι Μονάδες οι Δυνάμεις, ως Υπάρχων Ζωή.

Η Αλήθεια της Ζωής είναι ο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος του Πατέρα, που γεννιέται η Μονάδα με το Μέγιστο Πυρ οι Μονάδες οι Δυνάμεις, η Αλήθεια της Ζωής που ζούν και κινούνται μέσα στο Μέγιστο Πυρ, μέσα στον Απεριόριστο κόσμο του Αδιαίρετου Φωτεινού Λόγου.

Ο Ανθρωπος δεύτερος Θεός Φως και Ζωή,  δημιουργήθηκε όμοιος με τον Πανάγαθο Πατέρα του το Πανάγαθο Φως. 
Και αφού έγινε όμοιος με τον Πατέρα, απόκτησε και τον Αδιαίρετο Φωτεινό Λόγο, και έγινε εκτός από Δημιουργός του Φωτός, και δημιουργός της Αλήθειας της Ζωής με τις δικές του Μονάδες, τις Ανθρώπινες Μονάδες τις Δυνάμεις.

Και ο Ανθρωπος έγινε κι αυτός Φως και Ζωή. Δημιουργός του Πανάγαθου κόσμου, αλλά και δημιουργός της Αλήθειας της Ζωής.
........

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Και ο Ανθρωπος Φως και Ζωή απόκτησε ΟΛΕΣ τις Ιδιότητες του Πατέρα, για παράδειγμα όλες τις κατώτερες ιδιότητες που ενυπάρχουν μέσα στην εικόνα του Πατέρα, τον Ογδοο Ουρανό που εμπεριέχει ως κόσμο το Αγέννητο και Προϋπάρχων δοχείο της Υλης του κτιστού κόσμου, μαζί απόκτησε και τον Αδιαίρετο Λόγο της εικόνας του Πατέρα και έγινε όμοιος με τον δεύτερο Νου δημιουργό (αδερφό του), ο οποίος δεύτερος Νους δημιουργός είδε τον κόσμο του Ογδοου Ουρανού (δοχείο της Υλης), τον αντέγραψε, και του έδωσε κίνηση με το Πυρ κοσμοποιώντας αυτό το δοχείο της Υλης μέσα στα δικά του Επτά δημιουργήματα, τους "Επτά Ουρανούς" μαζί με τα δικά του γεννήματα τις ψυχές όπου δίνουν τη νοερή ζωή στα είδωλα της Υλης που γεννιούνται. 

Εκεί όπου ο δεύτερος Νους δημιουργός ενεργεί ως ο αισθητός θεός του πυρός και πνεύματος μέσα στα Επτά δικά του δημιουργήματα, μέσα από τους επτά κατώτερους αισθητούς θεούς οι οποίοι συνδέονται μαζί του. Μαζί δημιουργεί και την νοερή ζωή στα είδωλα της Ύλης με την εικόνα της ζωής τις δικές του Μονάδες ψυχές που φέρουν το δικό του Νου και πνεύμα.

Και ο Άνθρωπος δεύτερος Θεός Φως και Ζωή, θέλησε να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει, και εισήλθε από τον Αρχέτυπο κόσμο του Πανάγαθου Φωτός, μέσα στο κτιστό κράτος που εξουσιάζει, μέσα στο δημιούργημα του "αδερφού" του την εικόνα του Θεού Πατέρα, διότι ο Άνθρωπος είναι όμοιος με τον Πατέρα, και όχι η εικόνα του. 

Και ο Ανθρωπος Φως και Ζωή έγινε κι αυτός Νους, ο Ογδοος Ουρανός, η εικόνα του Πατέρα Θεού.

Ο Δεύτερος Νους δημιουργός του πυρός και πνεύματος είναι ο Αδιαίρετος Λόγος της εικόνας του Πατέρα Όλων Θεού.

Ο Ανθρωπος δεύτερος θεός αφού έγινε κι αυτός η εικόνα του Πατέρα του, στην συνέχεια έγινε κι αυτός δημιουργός Νους και Αδιαίρετος Λόγος σαν τον αδερφό του τον δεύτερο Νου δημιουργό.

Επίσης ο Άνθρωπος δεύτερος θεός έγινε όμοιος με τα Επτά δημιουργήματα του αδερφού του, τους Επτά Ουρανούς, δηλαδή έγινε μέσα σε κάθε κατώτερο Ουρανό που ενώθηκε μαζί του ο αισθητός θεός δημιουργός αυτού του κόσμου. 

Μαζί ο Άνθρωπος δημιούργησε τις δικές του Μονάδες την εικόνα της ζωής τις ανθρώπινες ψυχές που φέρουν τον δικό του Αδιαίρετο Νου και Λόγο.

Ο Ανθρωπος Φως και Ζωή όμοιος με τον Πατέρα Ολων, που έγινε Νους ως εικόνα του Πατέρα του, που έγινε ο Αδιαίρετος Λόγος της εικόνας του Πατέρα του, που έγινε ο αισθητός θεός δημιουργός μέσα στους Επτά Ουρανούς, που έγινε Νους και ψυχή η εικόνα της ζωής, που δίνει την νοερή ζωή στα είδωλα -σώματα της Υλης μέσα σε κάθε Ουρανό, γεννώντας την εικόνα της εικόνας του, την εικόνα της εικόνας της ζωής. 

Και Εξουσιάζει τα πάντα με την ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ όταν προέρχεται από τον ανώτερο κύκλο, δηλαδή τον ανώτερο εαυτό του.

Και όλα είναι Ιδιότητες του Πατέρα Ολων, που είναι ο Πανάγαθος Αγέννητος και Προϋπάρχων κόσμος (Φως), και ο Ανθρωπος έχει ΟΛΕΣ τις ιδιότητες του Πανάγαθου Πατέρα, του Αδιαίρετου Φωτεινού Λόγου, Φως και Ζωή Υπάρχων, αφού είναι ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ. 

Επίσης ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή έχει όλες τις ιδιότητες της εικόνας του Πατέρα, μαζί και όλες τις ιδιότητες του Αδιαίρετου Λόγου της εικόνας του Πατέρα, αλλά και όλες τις ιδιότητες των επτά αισθητών θεών μέσα στους επτά ουρανούς, μαζί και όλες τις ιδιότητες της εικόνας της ζωής, αλλά και όλες τις ιδιότητες των σωμάτων που γεννιούνται, δηλαδή τα είδωλα της Υλης..και όλα συνδέονται μαζί του.

morfeas sky

................

ο Ανθρωπος δεύτερος θεός δημιούργησε επτά δικούς του ανθρώπους για να ενδυθούν τα επτά ανθρώπινα είδωλα-σώματα. Αυτοί οι επτά δικοί του άνθρωποι φέρουν το δικό του Αδιαίρετο Λόγο, είναι ο Νους και ψυχή. Ενώ τα επτά ανθρώπινα είδωλα-σώματα τα δημιουργεί ο δεύτερος Νους δημιουργός.


Ο Νους της ψυχής βρίσκεται στο κέντρο της ασώματης ψυχής όταν απελευθερώνεται από τα τέσσερα στοιχεία του δοχείου της Υλης: φωτιά, αέρα, γη, νερό. και τότε ξαναγίνεται η εικόνα της ζωής, ο Ιδεατός Άνθρωπος Νους και ψυχή και κινείται μέσα στο καθαρό της φύσης άϋλο δημιούργημα στον δικό του Νοητό κόσμο..τον έβδομο ουρανό.

Και όλα συνδέονται μεταξύ τους όταν ενώνονται οι Επτά ομόκεντροι κύκλοι, με το Νου της ψυχής, και είναι στο δικό μας Νου (ανθρώπινο εγκέφαλο της Γης) να συνδεθεί και να γίνει Καθ'ομοίωσιν με το Νου της ψυχής μας ώστε να ανέλθουμε τους Ουρανούς, ή  να μας οδηγεί εδώ στην Γη ο Αδιαίρετος Νους και Λόγος της ψυχής.

Μόνον η φωτιά συμβολίζει το Νου της ψυχής, την λογική, η οποία όταν οδηγείται από τον λόγο της ψυχής εξουσιάζει τα υπόλοιπα στοιχεία αέρα, γη, νερό.
Αν όμως η φωτιά συνεργαστεί με τα υπόλοιπα στοιχεία μαζί τους τότε θα οδηγούμαστε από την άλογη φύση της Ύλης.

..........
....................

Αν διαβάσεις στον Ποιμάνδρη, θα δεις ότι ο Ανθρωπος είναι όμοιος με το Θεό Φως και Ζωή, ενώ ο κτιστός κόσμος δηλαδή ο Ογδοος Ουρανός ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι η εικόνα του Θεού Φως και Ζωή.

Μα αυτό είναι ο Ανθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή, ο Ανθρωπος εισήλθε στον όγδοο ουρανό και έγινε Νους δημιουργός σαν τον ¨αδερφό¨του. Με τις ίδιες ενέργειες και δυνάμεις, απλά η θέληση του Ανθρώπου ΕΊΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ γι'αυτό και ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ τα πάντα ο κάθε Ανθρωπος είτε θνητός είτε θεός με την ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ του τα ΠΑΝΤΑ.

Ιδιότητες είναι, ο Ανθρωπος έχει ΟΛΕΣ τις ιδιότητες του Πατέρα Φως και Ζωή, αφού είναι ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ. Και επειδή ο Άνθρωπος είναι Φως και Ζωή όμοιος με το Θεό, κατέχει όλες τις ιδιότητες του, είναι Δημιουργός σαν τον Πατέρα του, αλλά και η Ζωή ως Αλήθεια της Ζωής, ως εικόνα του Πατέρα, ως ικόνα της ζωής ως είδωλο μέσα στους Επτά Ουρανούς.

Τώρα ξέρεις ότι για να πιστέψεις αληθινά, πρέπει πρώτα να το κατα-νοήσεις με το Νου.



morfeas sky




morfeas sky

...............

Πρεπει να κατανοησω ...ναι..για να ..συλλαβω το ..ευρος..το μεγαλειο..αυτο το ..θαυμαστο δημιουργημα που τα εμπεριεχει ΟΛΑ...

Την Πιστη την εχω μεσα μου..ειναι Αυτο που με οδηγει..ειναι Αυτο για το οποιο αναρωτιεμαι..."μα...πως το ξερω..πως το κανω...πως δεν με τρομαζει..πως δεν το φοβαμαι..?πως ..μπορω..?"..ακομη και το αγνωστο..το θεωρεις..οικειο. Χωρις να γνωριζεις τιποτα..τα ξερεις ολα..

Και..Ξερεις πως ..Αυτο που θα βρεις..εισαι Εσυ..Γιατι, εσυ το ανακαλυψες..κομματι-κομματι..εσυ το.."ξεθαψες " απο εκει που βρισκοταν κρυμμενο...ειναι ΔΙΚΟ σου..ο ιδιος σου ο ΕΑΥΤΟΣ

Αν δεν ειχα Πιστη...γιατι Αυτη με οδηγει..δε θα ημουν εδω..να μιλω μαζι σας..προσπαθωντας να κατανοησω μεσα σε λιγες ωρες..ημερες και να συνδυασω ολα αυτα που που μελετας απο το το 2009

....Δεν ξερω ποσο πιο αληθινα θα μπορουσα να πιστεψω.


Αυτό που ονομάζεις "πίστη" είναι ο έρωτας για το θεϊκό Νου της ψυχής σου, και έρωτας είναι το ενδιάμεσο, που σε οδηγεί είτε προς το θεϊκό είτε προς το κατώτερο το θνητό. Και όπου σε κατευθύνει ο έρωτας αυτό θα σου απλώσει διάπλατα μπροστά σου, είτε το θεϊκό αφήνοντας πίσω το θνητό, είτε το θνητό αφήνοντας πίσω το θεϊκό. 

Δεν έχεις λοιπόν πίστη, αλλά έρωτα, και ο έρωτας για το θεϊκό θα σου φέρει την διαίσθηση, μετά θα αρχίσεις να διαλογίζεσαι αυτή την διαίσθηση, ώσπου να έρθει η έμπνευση η διανόηση, και η διανόηση θα σε οδηγήσει στη νόηση, και τότε θα αρχίσεις να πιστεύεις, διότι θα αγγίζεις τότε μόνον το Νου της ψυχής σου, και αυτή η πίστη σου θα σε οδηγήσει στον έβδομο ουρανό. Από εκεί και πέρα πρέπει να αφήσεις την ψυχή..βρίσκεσαι πλέον στον Ογδοο Ουρανό ....

Εννοεις πως η Αληθινη Πιστη φανερωνεται πανω απο τον ογδοο Ουρανο, εκει οπου βρισκεται η Αληθινη εικονα της Ζωης...

Εννοώ με το Νου της ψυχής μπορείς να φτάσεις μέχρι τον Έβδομο Ουρανό, και να αφουγκρασθείς τον Ογδοο.

Στον Ογδοο Ουρανό δεν υπάρχει η εικόνα της ζωής...είναι η μετάβαση προς το Φως ενώνονται με το Ολον όλες οι ανθρώπινες Μονάδες που φέρουν την Ιερή Δεκάδα, ενώνονται  με τον Ανθρωπο δεύτερο θεό Φως και Ζωή που στον Ογδοο Ουρανό έγινε η εικόνα του Πατέρα, διότι στον Ογδοο Ουρανό δεν υπάρχει ο Αδιαίρετος Λόγος της εικόνας του Πατέρα, γι'αυτό και όλες οι ανθρώπινες ψυχές ενώνονται με το Ολον από το οποίο γεννήθηκαν, και ετοιμάζονται για την επάνοδο τους στο Φως για να ξαναγίνουν Μονάδες η Αλήθεια της Ζωής οι Δυνάμεις.


Κάθε άνθρωπος εξελίσσεται, και φτάνει μέχρι εκεί που φτάνει ο έρωτας του, είτε προς το θεϊκό, είτε προς το θνητό.

Απο τη στιγμη που οι λεξεις μετατρεπονται σε σχηματα και αποκτουν Ιεραρχια,και ολα αυτα δημιουργουνται χωρις μεγαλη προσπαθεια και ..ενταση (δε θελω να χρησιμοποιησω αλλη λεξη) θα πω πως ..κατανοησα.
τη διαδικασια της..καθοδου και..ανοδου...τον εγκλωβισμο..
Οποιος εχει κατανοησει την ουσια της αναρτησης κατανοει επισης και...

"Πώς μια Θεά (Αθηνά) που αντιπροσωπεύει την Σοφία, είναι ταυτόχρονα και Θεά του πολέμου; Μήπως διότι η Σοφία προδιαθέτει Γνώση και η Γνώση είναι το μεγαλύτερο όπλο της Συμπαντικής Νομοτέλειας;"

...Ανοιξα μια μικρη ρωγμη στον..τοιχο που υπαρχει εμπρος μου...μια..αρχη..


Χαίρομαι που μπόρεσες να δεις αυτό που βλέπω, αντίκρυσες την φωτιά που αντικατοπτρίζει τις σκιές στον δικό μας κόσμο, το σκίασμα επί της Γης, και αυτό το μονοπάτι δεν έχει πολλούς συνταξιδιώτες που τολμούν να κολυμπήσουν στα πολύ βαθιά νερά..είναι κάτι που αφορά την θέληση τον έρωτα μας για το άγνωστο το μεταφυσικό, που θα μας οδηγήσει στην ελεύθερη επιλογή διότι η ελεύθερη σκέψη θα ενώσει σε συνδιασμό και όλα τα προηγούμενα που έχουν ειπωθεί και θα επιφέρει την επαφή με τον νοηματικό λόγο της ψυχής μας, κάτι που ελάχιστοι μπορούν να το καταφέρουν, να αντιμετωπίσουν πρώτα όλους τους φόβους τους, μετά την κατάρριψη του κόσμου στον οποίο γεννήθηκαν και έγιναν ένα με αυτόν, διαρρηγνύοντας με αυτόν τον τρόπο την λήθη και την άγνοια που σκεπάζει ολόκληρη την ανθρωπότητα στην Γη.


Μόλις διάβασα και κάτι που μου άρεσε και θα προσθέσω αυτή τη φράση..
Παρατηρήστε τώρα, κατά πόσο δε συνεπάγεται, από όλα όσα έχουν ειπωθεί, ότι η ψυχή είναι κατεξοχήν όμοια προς το θεϊκό, το αθάνατο, το λογικό, το μοναδικό, το αδιάρρηκτο, αναλλοίωτο ενώ το σώμα είναι κατεξοχήν όμοιο προς το ανθρώπινο και θνητό, το παραλογο, πολύμορφο, διαιρετό και διαρκώς μεταβαλλόμενο.


morfeas sky
Η προσέγγιση του Ιερού Πυρός.. 1) Το επιθυμητικό. 2) Το θυμοειδές 3) Το λογιστικό

Σχόλια

  1. Ξέρω ότι πέρασε πολύς καιρός και ίσως τα σχόλια να είναι απενεργοποιημένα...
    Στην περίπτωση όμως που ακόμη είναι ενεργό το πεδίο,μήπως θα μπορούσες να εξηγήσεις τι ακριβώς σημαινει η φράση

    "όλες οι ανθρώπινες Μονάδες που φέρουν την Ιερή Δεκάδα,..."
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..