Η ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ Η ΑΡΜΟΝΙΑ

Mα εγώ ενεργώ πάντα με το νου και την καρδιά, και η καρδιά είναι πάθος, συναίσθημα, που οδηγείται από τον νοητό μου κόσμο, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγω από τα δικά μου πρότυπα της αυτογνωσίας, απλά όταν ενεργώ στον υλικό κόσμο, τις περισσότερες φορές αν όχι όλες, δημιουργώ με ελεύθερη επιλογή, και ποτέ με τις άλογες αισθήσεις του σώματος μου.

morfeas sky

Ο Αδιαίρετος νοηματικός Λόγος της ανθρώπινης ψυχής μας, είναι η Αμετάβλητη Νοητή Ουσία, το Αγαθό, που μεταβάλλεται σε πνεύμα των Επτά Ουρανών κατά την κάθοδο του βαθιά μέσα στην σύνθετη Ύλη, το οποίο πνεύμα περικλείει τις Επτά φύσεις της σύνθετης αυτής φύσης=Ύλης, (φωτιά, αέρας, γη, νερό) των Α-πλανών και των πλάνη-των.

Και μόνον αυτό το νοητό πνεύμα της ανθρώπινης ψυχής μας, μαζί με το συναίσθημα που οδηγείται από την καρδιά και εξουσιάζει ο νοητός λόγος, ενώνει τα όμοια, και επιφέρει την Αρμονία στα ανόμοια. 

Τα ανόμοια τα οποία ποτέ δεν είναι φίλοι μεταξύ τους, δηλαδή όλα τα διαφορετικά, διότι είναι με τέτοιο τρόπο συνδεδεμένα τα Τέσσερα ανόμοια στοιχεία, όπου το κάθε στοιχείο (φωτιά, αέρας, γη, νερό) που ενεργεί ως Αιτία, αντιδρούν τα υπόλοιπα ανόμοια στοιχεία με τις ισόποσες αντίθετες ενέργειες, διότι έχουν διαφορετικές ιδιότητες, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους συνεχώς κάθε στιγμή, μεταβάλλονται συνεχώς κάθε στιγμή, σαν μια σούπα που βράζει, και όταν δεν οδηγούνται και εξουσιάζονται από τον νοηματικό λόγο της Αρμονίας της ψυχής μας, επέρχεται το συναισθηματικό χάος, η λύπη από ηδονή με πολλούς λυγμούς, και η χαρά από ηδονή που φέρει την έπαρση τον εγωϊσμό και ως αποτέλεσμα την κακία, και η Αιτία και το Αποτέλεσμα αυτών των άλογων ενεργειών είναι πάντα η μεγάλη κακία. 

Διότι μόνον η ανιδιοτελής αγάπη της ψυχής μας είναι η λιγότερη κακία, διότι σε αυτόν τον σύνθετο κόσμο της Ύλης, ό,τι ενεργεί είναι κακία, περισσότερη ή λιγότερη κακία, διότι για να υπάρξει η ζωή πρέπει να υπάρχει ο θάνατος, διότι για να υπάρξει η χαρά πρέπει να υπάρξει και η λύπη, γι'αυτό και όποιος άνθρωπος γίνεται ένα με αυτόν τον κόσμο, την άλογη φύση, και δεν οδηγείται από την ανιδιοτελή αγάπη της ψυχής, και από τον Νοηματικό λόγο της ψυχής, πάντα θα εξουσιάζεται από την άλογη φύση, οπότε αναγκαστικά θα εξουσιάζεται και από τους Νόμους της Ειμαρμένης, την μοίρα και το πεπρωμένο των ενσαρκωμένων ανθρώπινων ψυχών που δεν απέκτησαν την αυτογνωσία, το ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ δηλαδή την νοητή σοφία της ανθρώπινης ψυχής, μαζί και την καρδιά (συναισθήματα) της ανθρώπινης ψυχής, η ανθρώπινη ψυχή ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ η οποία είναι η μόνη που εξουσιάζει την Ειμαρμένη, την μοίρα και το πεπρωμένο..morfeas sky



Αγαπάμε αληθινά;
Πάμε στοίχημα ότι αν αλλάξουν οι όροι και ο φτωχός γίνει πλούσιος, και ο πλούσιος φτωχός, θα αλλάξει κάτι σε αυτό που βλέπουμε στην επόμενη εικόνα;




Όλα τα ανόμοια και διαφορετικά έλκονται από τον έρωτα τους..ατομικό συμφέρον ονομάζεται. Και όλη η ασχήμια της ζωής προέρχεται από την διαφορετικότητα και όχι η ομορφιά.

Τα όμοια έχουν να κάνουν με τα όμοια, από τα οποία γεννιέται η υλική ζωή. Εικόνα της ζωής λοιπόν, είναι ο Αδιαίρετος Νους και Άγιος Λόγος, που έχει ως πρότυπο του το Άναρχο Πανάγαθο Φως και τον Αδιαίρετο Φωτεινό Λόγο, δηλαδή η κίνηση του νοητού κόσμου μέσα στον οποίο εμπεριέχεται το αισθητό αλλά αδρανή και άλογο δοχείο της Ύλης, και είναι δοχείο διότι η Ύλη είναι αισθητό σώμα, και το οδηγεί ο Νους και Αδιαίρετος Λόγος των Επτά της Αρμονίας διαχωρίζοντας το σε Τέσσερα στοιχεία με τα οποία δημιουργεί την γέννηση των όντων, των Απλανών και των πλανητών, μέσα στις επτά φύσεις που περικλείονται από επτά ουρανούς, και ο κάθε ουρανός είναι πνεύμα, η εικόνα του Άγιου Λόγου, ο δεύτερος Νους δημιουργός, ο αισθητός θεός του πυρός και πνεύματος.

Και αυτός ο κτιστός δεύτερος Νους δημιουργός του κτιστού κόσμου είναι ένας Αρρενόθηλυς ζωντανός συμπαντικός οργανισμός, αφού έχει ως δικό του αισθητό σώμα το υλικό σύμπαν, και μέσα στο σώμα του, δημιουργεί τον υλικό κόσμο των Τεσσάρων στοιχείων μαζί με τις ψυχές με τις οποίες δημιουργεί τα σύνθετα σώματα, τα θεϊκά γένη των Απλανών και τα θνητά είδη των πλανητών, με τα οποία γένη και είδη συνεργάζεται μαζί τους αφού αυτή είναι και η δική του φύση, και οδηγεί αυτή την άλογη φύση των όντων που γεννιούνται και γίνονται υπάρχων με τους Νόμους της Ειμαρμένης, δηλαδή την μοίρα και το πεπρωμένο που δίνεται στις ψυχές. Ότι δώσουν αυτό θα πάρουν. Και μόνον οι ανθρώπινες ψυχές είναι υπεράνω των νόμων της Ειμαρμένης αρκεί πρώτα να κατανοήσουν τον αληθινό εαυτό τους.


Αυτός μας φυλάκισε μέσα στην Λήθη των άλογων σωμάτων, Διαχωρίζοντας τον σύνδεσμο της Αρμονίας στα ανθρώπινα σώματα με τον οποίο ερχόταν σε επαφή η ανθρώπινη ψυχή μας εξουσιάζοντας τα με τον νοητό της λόγο, και δημιουργώντας χωρίς να μπορεί να παρέμβει η μοίρα και το πεπρωμένο, διότι ενεργούσαν όλα τα ανθρώπινα σώματα με ελεύθερη επιλογή.


Το ψυχρό-θερμό ενώνονται από τον δημιουργό Νου στην μήτρα της ψυχής με το άλογο σπέρμα γη-νερό από τα οποία γεννιέται το νοερό πνεύμα των αντιθέσεων, η διαφορετικότητα, που εκδηλώνει όλες τις άλογες αισθητές ενέργειες με το άλογο αισθητό μεταβαλλόμενο σώμα-σπέρμα. Και το σπέρμα έχει βλαστική κίνηση μέσα από την γέννηση, την αύξηση του σώματος, την φθορά δηλαδή την μείωση, ώσπου να να ξαναγυρίσουν πίσω στις πηγές τους τα Τέσσερα στοιχεία.


Έχουμε λοιπόν την αύξηση και την μείωση, μέσα από την ισόποση εναντιότητα των ιδιοτήτων που ενεργούν στο σώμα που γεννιέται του ψυχρού θερμού μέσα από την συνεχή μεταβολή του άλογου σπέρματος από γη-νερό.

Όλα τα προηγούμενα λοιπόν, τα άλογα υλικά σχήματα-σώματα είναι οι άλογες μορφές, που είναι γεμάτα από ανάγκες λόγω της σύνθεσης τους, και ταυτόχρονα έχουν να συναναστραφούν με όλα τα άλογα και ανόμοια..την Αταξία.


Όσο λοιπόν γινόμαστε ένα με αυτόν τον κόσμο, τόσο περισσότερο επικρατεί η αταξία στη ζωή μας.
Η ψυχή φέρει τον Αμετάβλητο νοηματικό λόγο των ενεργειών του πνεύματος της Αρμονίας των επτά φύσεων του κτιστού κόσμου. Και μόνον ο νοηματικός λόγος της ανθρώπινης ψυχής ενώνει όλους τους ανθρώπους εξουσιάζοντας την μοίρα και το πεπρωμένο.

Οι άνθρωποι όμως οδηγούνται και συνεργάζονται στην ζωή τους με τις άλογες αισθήσεις των μορφών και των σχημάτων που τους έδωσε την ζωή η ψυχή τους που ενώθηκε μαζί τους. (ενσάρκωση).


Η ομορφιά βρίσκεται στην ψυχή μας διότι εκεί βρίσκεται ο θεός. Αν όμως μας οδηγεί το σώμα και οι ανάγκες του σώματος τότε είναι επόμενο να έλκεται το σώμα μας από την κακία, διότι παύει να υπάρχει η ελεύθερη επιλογή, αλλά μας οδηγούν οι ανάγκες του αισθητού μας σώματος, και οι ανάγκες δεν είναι ελεύθερη επιλογή, αλλά σκλαβιά του σώματος που μισεί και απεχθάνεται την αθανασία διότι δεν μπορεί να γίνει η αθανασία.

Και κακία είναι η λύπη διότι μας εξουσιάζουν οι ανάγκες του σώματος μας, που μας προκαλλούν τις συναισθηματικές σωματικές ανάγκες, αλλά και η χαρά όταν προέρχεται από την ηδονή του αισθητού μας σώματος είναι η αιτία πολλών δεινών στη ζωή μας, διότι στα πάντα επικρατεί ο Νόμος της ταλάντωσης του Εκκρεμούς όπου ο Νόμος λέει πως ότι καλό θα πάρουμε θα δεχτούμε ισόποσα το αντίθετο του την ισόποση κακία, όπως ο πόνος της έλλειψης που προέρχεται από τις ανάγκες του αισθητού σώματος μας.

Σε έναν κόσμο διαιρεμένο και γεμάτο από ανάγκες κανείς δεν ζει ελεύθερος, απεναντίας κάθε "ελεύθερη" επιλογή μας στηρίζεται και οδηγείται αποκλειστικά από τις άλογες ανάγκες του σώματος μας.

morfeas sky




Το ενεργειακό πλέγμα του πλανήτη  περικλείει μέσα του την ατμόσφαιρα, (υλοενέργεια) δηλαδή τα τέσσερα πιο βαριά κατωφερή στοιχεία της Ύλης, φωτιά, αέρα, γη, νερό, και από αυτά δημιουργείται ο υλικός κόσμος γύρω μας, αλλά και η έμβια θνητή και άλογη αισθητή ζωή, διότι τα πάντα είναι μία σύνθεση αυτών των τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων.

Κάθε στοιχείο της Ύλης, εκδηλώνει τα δικά του χαρακτηριστικά, τις δικές του ιδιότητες, διότι ο νοηματικός λόγος συνεργάζεται μαζί τους και όταν αφήνεται στην άλογη φύση, τότε αλληλεπιδρά με τα υπόλοιπα άλογα και ανόμοια στοιχεία με πολύ μεγάλη κακία.

Ο νοηματικός λόγος όμως της ανθρώπινης ψυχής μας δεν συνεργάζεται με την άλογη φύση της Ύλης, την Αταξία, γι'αυτό και δεν εξοικιώνεται μ'αυτήν, πάντα αναζητούμε να ανακαλύψουμε τον αληθινό μας εαυτό, ώστε να οδηγούμαστε από αυτόν, είναι η ορθή λογική που θα καταφέρουμε να αποκτήσουμε κάποια στιγμή όλοι μας όταν έρθουμε σε επαφή με τον νοηματικό λόγο της ψυχής μας που  επιφέρει την Αρμονία μαζί με τα συναισθήματα της ανιδιοτελούς αγάπης της καρδιάς.

Αν όμως  μας οδηγούν οι άλογες ανάγκες του σώματος μας, τότε θα ενεργούμε μέσα από την αταξία εις βάρος του εαυτού μας, αλλά και των υπολοίπων, για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες του σώματος μας με κακία, το άλογο εγώ μας, το κάθε άλογο και ανόμοιο στοιχείο της Ύλης ξεχωριστά που επιθυμεί να εξουσιάσει όλα τα υπόλοιπα, φέροντας ένα χάος στην ψυχοσύνθεση μας στον συναισθηματικό μας κόσμο αλλά και στα πάντα γύρω μας.

Γι'αυτό και επικρατεί η αταξία πάνω στην Γη, διότι κανένα έμβιο ον κανένας άνθρωπος δεν οδηγείται από τον νοηματικό λόγο της ψυχής του,  αλλά από τις άλογες αισθήσεις του αισθητού σώματος του.


..μια πάνω μια κάτω, έτσι λειτουργεί αυτός ο κόσμος. 
Σκοπός να επιφέρουμε την Αρμονία στον εαυτό μας, να μην γινόμαστε ένα με όσα μας ενοχλούν διότι μας επηρεάζουν. 
Απλά όσο το δυνατόν τα προσπερνάμε, τίποτα δεν είναι πραγματικό για πάντα σ'αυτόν τον κόσμο. 
Όλα έχουν αρχή και τέλος όπως τα πάντα στην εδώ ζωή μας, πότε πάνω πότε κάτω και ξανά από την αρχή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..