ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ : ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΕΡΜΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ Η ΓΝΩΣΗ!! ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ

ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!
Κυμβάλειον: Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ένα από τα λίγα ερμητικά κείμενα που σώθηκαν από την πυρκαγιά της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και κατά κάποιο τρόπο θεμελίωσε τις βάσεις των διαφόρων φιλοσοφικο-εσωτερικών ρευμάτων μέχρι τις ημέρες μας, είναι το λεγόμενον Κυμβάλειον. Εμφανίστηκε πολύ πρόσφατα (το 1908) από μία ομάδα ατόμων που αποκαλούνται "οι 3 μύστες". Περιέχει τις Αρχές του Σύμπαντος, τους επτά Aρχικούς Νόμους που διοικούν τα πάντα και που μετέδωσε στους ανθρώπους σαν Υψηλή Διδασκαλία ο θεός Ερμής.

Γι' αυτόν το λόγο το σύνολο των διαφόρων εσωτερικών Διδασκαλιών που βασίζονται σ' αυτές τις Αρχές, από την αρχαία ελληνική εποχή ως σήμερα, λέγεται Ερμητισμός, δηλαδή η Επιστήμη του Ερμή . Όμως οι ρίζες του κειμένου αυτού δεν σταματούν στα χειρόγραφα της Αλεξάνδρειας αλλά χάνονται πιο βαθιά στην ομίχλη της ιστορίας. Οι ιστορικές και φιλοσοφικές αναφορές που έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες για το κείμενο του Κυβαλείονα (έτσι τον αποδίδουν), οι Ρωμαίοι και οι μεσαιωνικοί αποκρυφιστές, κατευθύνονται στην Αίγυπτο, πριν από τις Δυναστικές Εποχές, όταν βασίλευε ο θεός Θωθ, δηλαδή ο Ερμής ο Τρισμέγιστος. Ο Ερμής έγινε γνωστός στη Δύση κατά την Αναγέννηση όταν ο Μαρσίλιο Φιτσίνο μετάφρασε στα λατινικά το (ελληνικό) κείμενο των σωζόμενων ερμητικών γραπτών, γνωστών σήμερα ως Hermetica ή Corpus Hermeticum. Το κείμενο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους αλχημιστές της εποχής και κρατούνταν μυστικό, οπότε η ετυμολογία της "ερμητικής γνώσης" και της λέξης "ερμητικός" προέρχεται από εδώ.

Γνωστότερο γραπτό που αποδίδεται στον Ερμή τον Τρισμέγιστο είναι ο Σμαραγδένιος Πίνακας (αγγλ. Emerald Tablet). Τα γραπτά του Ερμή υποτίθεται πως διδάσκονταν στους μύστες από τους Αιγυπτίους ιερείς πολύ πριν από την εποχή του Πλάτωνα. Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί η ηλικία τους αλλά η απώτατη καταγωγή τους χάνεται στη φαραωνική Αίγυπτο.

Ωστόσο κατά την ελληνιστική και τη ρωμαϊκή εποχή οι διδασκαλοι του Ερμή του Τρισμέγιστου εξελληνίστηκαν και απέκτησαν έναν λιγότερο πρακτικό και πιο φιλοσοφικό χαρακτήρα, επικεντρωμένο στο μυστικισμό και την αλχημεία ως οδό για τη θεουργία. Έτσι προέκυψε ο ερμητισμός, ως κίνημα των κατώτερων κοινωνικών τάξεων της κατεχόμενης Αιγύπτου, το οποίο διαδόθηκε ευρύτατα στη ρωμαϊκή Ανατολή κατά τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες.

Οι Έλληνες που είχαν σπουδάσει στην Αίγυπτο και αλλού ήταν γνώστες των γραπτών του Ερμή του Τρισμέγιστου, αλλά δε μιλούσαν ανοικτά για αυτά τηρώντας όρκους μυστικότητας. 

Οι εσωτεριστές φιλόσοφοι και Σοφοί όλων των εποχών μίλησαν για τέτοιες αρχές με διαφορετικά ονόματα και Σύμβολα, που ανακεφαλαιώνονται στο Ερμητικό κείμενο του Κυμβαλείονα. Αυτοί έλεγαν ότι όποιος γνώριζε και τις εφάρμοζε πιστά θα μπορούσε να καταλάβει και να ερμηνεύσει τους Νόμους σ' όλο το φάσμα του Σύμπαντος, στις επτά εκδηλώσεις του επειδή κατείχε το μαγικό κλειδί της Επταπλής Σοφίας.

Ας δούμε περιληπτικά ποιες είναι αυτές οι αρχές για τις οποίες μίλησαν, οι αρχαίοι Μύστες-Σοφοί και πώς εκφράζονται και λειτουργούν μέσα στο Σύμπαν μας.

Α. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ


΄΄ΤΟ ΟΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΣ, Το Σύμπαν είναι Νοητικό.΄΄


Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι " Όλα είναι Νούς." Εξηγεί ότι ΤΟ ΟΛΟΝ το οποίον είναι η Ουσιαστική Αλήθεια συνεπάγεται όλων των εξωτερικών εκδηλώσεων και φαινομένων τα οποία είναι γνωστά με όρους όπως:

Το Υλικό Σύμπαν, τα Φαινόμενα της Ζωής Υλη Ενέργεια και, κοντολογίς, όλα όσα είναι φαινόμενα των φυσικών μας αισθήσεων είναι ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ KTIΣTO ΒΛΕΠΕ: ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ Ζ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ) το οποίο καθαυτό είναι ΑΚΑΤΑΛΗΠΤΟ και ΑΜΟΛΥΝΤΟ, αλλά το οποίο μπορεί να θεωρείται και να εκφράζεται σαν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ, ΑΠΕΙΡΟ, ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΟΥΣ. 

Επίσης εξηγεί ότι όλος ο φαινόμενος κόσμος ή σύμπαν είναι απλά μια Νοητική Δημιουργία του ΤΟ ΟΛΟΝ, (του κτιστού Νου δημιουργού) η οποία υπόκειται στους Νόμους των Δημιουργημένων Πραγμάτων, (ο κτιστός Νους δημιουργός λειτουργεί με Νόμους)και ότι το σύμπαν, σαν ολότητα, (ο κτιστός Νους δημιουργός το Όλον ο Όγδοος Ουρανός που εμπεριέχει μέσα του τα δικά του δημιουργήματα άλλους Επτά Νους Ουρανούς) και στα μέρη του (επτά ουρανούς) ή στις μονάδες, (οι δικές του ψυχές που φέρουν το πνεύμα του κάθε Νου Ουρανού από τους Επτά, και δίνουν ζωή αναγκαστικά από την μοίρα και το πεπρωμένο στα αισθητά άλογα σώματα της Ύλης τα έμψυχα γένη και τα είδη των έμβιων μορφών ) έχει τη δική του ύπαρξη στο Νού του ΤΟ ΟΛΟΝ, στον οποίο Νού (κόσμο Ουρανό) εμείς ζούμε και κινούμαστε και έχουμε την ύπαρξή μας. 

..........
(Ο Άνθρωπος όμως είναι ο μόνος που φέρει στην ψυχή του το Αληθινό πνεύμα της Ιερής Δεκάδας, διότι προέρχεται από τον Αληθινό κόσμο του Φωτός, την Αδιαίρετη Ένατη και Δέκατη μονάδα του Πανάγαθου Πνεύματος Ζωή και Φως, και για τον λόγο αυτόν είναι ο μόνος που αν κατανοήσει τον εαυτό του θα έχει ως πρότυπο το Αρχέτυπο Πανάγαθο πνεύμα Ζωή και Φως την Αλήθεια της Ζωής, και αυτό θα τον οδηγεί, και όχι το κτιστό πνεύμα των Οκτώ Ουρανών με το οποίο ενώθηκε ο Άνθρωπος δεύτερος θεός για να ανακαινίσει τον κόσμο του κτιστού Νου-Μηχανή όπου όλα είναι μηχανικά και λειτουργούν με τους αριθμούς και τους Νόμους).

( Επίσης το πνεύμα του κτιστού Νου δημιουργού το Όλον, ο κόσμος των Επτά Ουρανών, αλλά και οι δικές του ψυχές, συνεργάζονται με την φύση των άλογων όντων που τους δίνουν την ζωή, το άλογο δοχείο της Ύλης τα είδωλα μέσα στους Επτά Ουρανούς, και αφήνεται το κτιστό πνεύμα να οδηγείται από την άλογη φύση της Ύλης δηλαδή τις άλογες αισθήσεις.

(Ενώ ο Άνθρωπος είναι ο μόνος που μπορεί μέσω της κατανόησης του λόγου της ψυχής του να επιφέρει την Αρμονία στην άλογη φύση και να την εξουσιάσει! ειδάλλως θα γίνει ένα με αυτή και θα περιφέρεται όπως και τα υπόλοιπα άλογα όντα που οδηγούνται από τις άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις και όχι από τον αμετάβλητο νοηματικό λόγο του Αληθινού πνεύματος της ανθρώπινης ψυχής που φέρει την Ιερή Δεκάδα του Αρχέτυπου Πνεύματος)

...........

Αυτή η Αρχή, εγκαθιστώντας τη Νοητική Φύση του Κόσμου, (των άλογων μεταβαλλόμενων αισθήσεων εννοεί λόγω της σύνθετης ανόμοιας φύσης των σωμάτων από φωτιά, αέρα, γη, νερό στον δικό μας κόσμο, αλλά και την λογική η οποία θα μας οδηγήσει να κατανοήσουμε τον λόγο του πνεύματος της ψυχής μας που εξουσιάζει και κατέχει όλες τις γνώσεις για τους Επτά Ουρανούς του κτιστού κόσμου όπου εκδηλώνεται η εικόνα της ζωής) εύκολα εξηγεί όλη την ποικιλία των νοητικών και ψυχικών φαινομένων τα οποία απασχολούν τόσο μεγάλο τμήμα της προσοχής του κοινού, και τα οποία, χωρίς αυτή την εξήγηση, είναι ακατανόητα και χρήζουν επιστημονικής θεραπείας. 

Η κατανόηση αυτής της μεγάλης Ερμητικής Αρχής της Πνευματικότητας ενθαρρύνει κάποιον πρόθυμα να αδράξει τους νόμους του Πνευματικού Κόσμου, και να εφαρμόσει τους ίδιους στην ευημερία του και την πρόοδό του.

Ο Ερμητιστής Μαθητής καθίσταται ικανός να εφαρμόσει ευφυώς (με τον νοηματικό λόγο της ψυχής του) τους μεγάλους Πνευματικούς Νόμους, αντί να τους χρησιμοποιήσει με ευκαιριακό τρόπο. (με τις άλογες αισθήσεις).


Με το Κλειδί όλων των κλειδαριών στην κατοχή του, ο μαθητής μπορεί να ξεκλειδώσει τις πολλές πόρτες του νοητικού και ψυχικού ναού της γνώσης, και να εισέλθει το ίδιο ελεύθερα και έξυπνα. 

Αυτή η Αρχή εξηγεί την αληθινή φύση της Ενέργειας, Δύναμης, και Ύλης, και γιατί και πώς όλες αυτές είναι υποδεέστερες από την Κυριαρχία του Νού. (ο Νους της ανθρώπινης ψυχής).

Ένας από τους παλαιούς Ερμητιστές Διδασκάλους έγραψε, πολλούς αιώνες πριν "Αυτός που αρπάζει την αλήθεια της Πνευματικής Φύσης του Κόσμου είναι καλά προοδευμένος Στο Μονοπάτι για την Κυριαρχία."

(Η Ανδρεία ψυχής με οδηγό τον αμετάβλητο νοηματικό λόγο της ψυχής μας ,δηλαδή η αμετάβλητη θέληση μας , εξουσιάζει όλη την φύση του κτιστού μεταβαλλόμενου κόσμου, και όλα τα είδωλα, ενώ αν μας οδηγούν οι άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις, δηλαδή τα άλογα σύνθετα και μεταβαλλόμενα αισθητά σώματα-είδωλα, γινόμαστε ένα με τα είδωλα, που γεννούν την πονηριά την δειλία,  και όλες τις κακίες του κόσμου, όπως κάνουν και οι επικυρίαρχοι του πλανήτη που οδηγούνται από την άλογη φύση και όχι από τον νοηματικό λόγο της ψυχής τους, αν έχουν ανθρώπινη ψυχή, και αφού έκλεψαν όλη την γνώση που βρισκόταν σε αρχαία κείμενα, στην συνέχεια εκμεταλλεύτηκαν αυτή την γνώση αφήνοντας μας μέσα στην άγνοια ώστε να κυριαρχούν και στην φύση και στην ανθρωπότητα.

Και αυτά τα λόγια είναι τόσο αληθινά σήμερα όσο και τον καιρό που είχαν πρωτογραφεί. Χωρίς αυτό το Κλειδί για όλες τις κλειδαριές, η Κυριαρχία είναι αδύνατη, και οι μαθητές χτυπούνε μάταια τις πολλές πόρτες Του Ναού.

(Η νόηση του αμετάβλητου λόγου της ψυχής μας μέσω της λογικής και όχι μέσω των μεταβαλλόμενων αισθήσεων, είναι η μόνη που μπορεί να έρθει σε επαφή με το αμετάβλητο πνεύμα της ψυχής μας που είναι το μόνο θεϊκό μας μέρος και εξουσιάζει τα πάντα).
..........

Β. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ
΄΄Ως άνω ούτως κάτω, ως κάτω ούτως άνω, όλα ανεστραμένα"


("και διαιρεμένα" λόγω της σύνθετης φύσης των τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων στον δικό μας κόσμο ειδικά, αλλά και διασπασμένα σε αρσενικό και θηλυκό στους Επτά Ουρανούς". Ο διπολικός κόσμος των αντιθέτων, όπου υπάρχουν δύο αντίθετοι πόλοι και λειτουργούν ως εκκρεμές.  Εμείς πρέπει να επιφέρουμε την Αρμονία).


(Ο Θεός είναι ένα τμήμα της σύνθετης ύπαρξης μας, που βρίσκεται μέσα στον πυρήνα της ψυχής μας, και είναι το μόνο θεϊκό μέρος, είναι η Ιερή Οκτάδα του πνεύματος, Ουσιωδώς όμοια με το Αρχέτυπο Πνεύμα Ζωή και Φως Υπάρχων, η Ένατη και Δέκατη Μονάδα του Αδιαίρετου Πανάγαθου Πνεύματος, η Αλήθεια της Ζωής Υπάρχων, και αυτό είναι ο Θεός Φως και Ζωή Υπάρχων, η Ζωή, από την όμοια ουσία την οποία αποτελούμαστε κι εμείς.)

(Όλα τα υπόλοιπα μέσα στον κτιστό κόσμο είναι κτιστά.)


Φωτογραφία
Διαβάστε εδώ:
Ποιος είμαι; Αυτό που Είμαι; ή αυτό που Είναι;


Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι υπάρχει πάντα Ανταπόκριση ανάμεσα στους νόμους και τα φαινόμενα των διαφόρων επιπέδων της ύπαρξης και της ζωής. 

Το αρχαίο Ερμητικό αξίωμα αναπτύσσεται μ’ αυτά τα λόγια  "Ως άνω ούτως κάτω, ως κάτω ούτως άνω." (όλα είναι ένα δίπολο των αντιθέτων με διασπασμένα σώματα μορφές, σε αρσενικό-θηλυκό,  απλά στους ανώτερους Ουρανούς επικρατεί λιγότερη δυσαρμονία και λιγότερο σύνθετα σώματα που ζουν σχεδόν αιώνια) και το άρπαγμα αυτής της Αρχής δίνει σε κάποιον τα μέσα για τη λύση πολλών σκοτεινών παράδοξων, και απόκρυφων μυστικών της Φύσης. 
Υπάρχουν πεδία από τη γνώση μας, (μόνον από την ενθύμηση της ψυχής μας η οποία κατέχει όλα τα κλειδιά του κτιστού κόσμου των Επτά Ουρανών) αλλά όταν εφαρμόζουμε την Αρχή της Ανταπόκρισης σ’ αυτά, είμαστε ικανοί να κατανοήσουμε κατά πολύ ότι διαφορετικά θα ήταν άγνωστο σε μας.

Αυτή η Αρχή έχει συμπαντική εφαρμογή και εκδηλώνεται, στα διαφορετικά πεδία του υλικού , νοητικού, και πνευματικού σύμπαντος "είναι ένας Οικουμενικός Νόμος". (το εκκρεμές του διπόλου)

Οι αρχαίοι Ερμητιστές θεωρούσαν αυτή την Αρχή "Ως άνω ούτως κάτω, ως κάτω ούτως άνω." σαν ένα από τα περισσότερο σημαντικά νοητικά εργαλεία το οποίο ο άνθρωπος ήταν ικανός να χρησιμοποιήσει για να θέσει κατά μέρος τα εμπόδια που κρύβουν τη θέα του Αγνώστου.

Στη χρήση του ακόμη και η απόσπαση του Βέλου της Ίσιδας σε σημείο μια βιαστική ματιά του προσώπου της θεάς να μπορεί να ιδωθεί.

(με μια βιαστική ματιά του λόγου της ψυχής-ενθύμηση μπορούμε να αναγνωρίσουμε το θεϊκό μας τμήμα) 

(Παίζει μεγάλο ρόλο με ποιον τρόπο χρησιμοποιείς αυτούς τους νόμους! Με Αγαθό σκοπό, για την πνευματική σου άνοδο, ή με πονηρό σκοπό για να εκμεταλλευτείς τους ανθρώπους και να παραμείνεις όμως μέσα στο σκοτεινό υλικό πεδίο).


Ακριβώς όπως η γνώση των Αρχών της Γεωμετρίας καθιστούν ικανό τον άνθρωπο να μετρήσει μακρινούς ήλιους και τις κινήσεις τους, ενώ είναι καθισμένος στο παρατηρητήριό του, τοιουτοτρόπως η γνώση της Αρχής της Ανταπόκρισης ενδυναμώνει τον άνθρωπο να αιτιάται ευφυώς από το Γνωστό στο Άγνωστο. Μελετώντας τη μονάδα, αντιλαμβάνεται τον αρχάγγελο.
(Η ψυχή μας φέρει το Νου δηλαδή το θεϊκό τμήμα (ο άνθρωπος δεύτερος θεός) που εξουσιάζει τις Επτά φύσεις του κτιστού κόσμου των Επτά Ουρανών, εξουσιάζει το κτιστό πνεύμα, και μόνον μέσα από την κατανόηση του Λόγου της ψυχής μας μπορούμε να κατανοήσουμε τις ανώτερες βαθμίδες της Ιερής Δεκάδας του Αληθινού πνεύματος που βρίσκεται στον πυρήνα της ψυχή μας).

..........


Γ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ

Τίποτα δεν μένει ακίνητο, όλα κινούνται, όλα δονούνται.Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι όλα είναι σε κίνηση, όλα δονούνται, τίποτα δε μένει ακίνητο, γεγονότα τα οποία η Σύγχρονη Επιστήμη επικυρώνει, και τα οποία κάθε νέα επιστημονική ανακάλυψη αναμένεται να επαληθεύσει. Και ακόμη αυτή η Ερμητική Αρχή είχε δηλωθεί ξεκάθαρα χιλιάδες χρόνια πρίν, από τους Διδασκάλους της Αρχαίας Αιγύπτου.

Αυτή η Αρχή εξηγεί ότι η διαφορά ανάμεσα στις διαφορετικές εκδηλώσεις της Ύλης, Ενέργειας, Νού, και ακόμα Πνεύματος, απορρέει σε μεγάλο βαθμό ποικίλες αξίες Δόνησης. 

Από ΤΟ ΌΛΟΝ, που είναι Αγνό Πνεύμα, (η Όγδοη Μονάδα του πνεύματος-Άγιο Πνεύμα- Άγιος Λόγος) μέχρι κάτω στην πιο πυκνή μορφή Ύλης, (η τελευταία μονάδα-βαθμίδα του πνεύματος, εκ των επτά βαθμίδων των επτά ουρανών, ενωμένη με την σύνθετη φύση των τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων), όλα είναι σε δόνηση- -όσο υψηλότερη η δόνηση, τόσο υψηλότερη η θέση στην κλίμακα. 

(όσο λιγότερη η σύνθεση των στοιχείων της Ύλης στους ανώτερους Ουρανούς-κόσμους, τόσο περισσότερο αποκτά τον έλεγχο του σώματος ο Νους της ψυχής μας άρα ανεβαίνουμε δονήσεις διότι πλέον μας οδηγεί η αμέσως ανώτερη βαθμίδα του πνεύματος).


Η δόνηση του Πνεύματος είναι σε τόσο άπειρο βαθμό έντασης και ταχύτητας ώστε είναι πρακτικά ακίνητο-όπως ένας γρήγορα περιστρεφόμενος τροχός φαίνεται να είναι ακίνητος.

Και στο άλλο άκρο της κλίμακας, υπάρχουν σκοτεινές μορφές ύλης οι δονήσεις των οποίων είναι τόσο χαμηλές ώστε να μοιάζουν ακίνητες.

Ανάμεσα σ’ αυτούς τους πόλους, υπάρχουν εκατομμύρια εκατομμυρίων διαφορετικών βαθμών δόνησης. 

Από τα ζωντανά κύτταρα και το ηλεκτρόνιο, το άτομο και το μόριο, τους κόσμους και τα σύμπαντα, όλα είναι σε δονούμενη δράση. Αυτό είναι επίσης αληθινό στα επίπεδα της ενέργειας και της δύναμης {αλλά οι οποίες είναι διαφορετικών βαθμών δόνησης (με λιγότερα στοιχεία της Ύλης)}, και επίσης στο νοητικό επίπεδο { του οποίου οι θέσεις εξαρτώνται από τις δονήσεις (ανάλογα την βαθμίδα του πνεύματος της ψυχής μας που θα κατανοήσουμε αυτή θα μας οδηγεί συνειδητά) }, και ακόμη περισσότερο στα πνευματικά επίπεδα.

Η κατανόηση αυτής της Αρχής, με τις κατάλληλες διατυπώσεις, ενδυναμώνει τον Ερμητικό μαθητή να ελέγξει τις δικές του νοητικές δονήσεις όπως επίσης και αυτές των άλλων. (Nα ανέβει δονήσεις της Αρμονίας, και να οδηγείται από αυτές, ή να επιλέγει να εκμεταλλευτεί αυτή την γνώση παραμένοντας στον κατώτερο ουρανό για να εξουσιάζει τα είδωλα όπως συμβαίνει στον δικό μας κόσμο όπου η ανθρωπότητα έχει πλήρη άγνοια της Αλήθειας και εξουσιάζεται από τους επικυρίαρχους που το παίζουν θεοί λόγω της γνώσης που κατέχουν κι εμείς βρισκόμαστε σε πλήρη άγνοια).

Οι Διδάσκαλοι επίσης εφαρμόζουν αυτή την Αρχή στην κατάκτηση των Φυσικών φαινομένων, με ποικίλους τρόπους.
(με αυτή τη γνώση μπορούν να ελέγχουν και την φύση..μην ξεχνάμε ότι όλα είναι νοητά, η δύναμη της θέλησης στον ανώτερο βαθμό δόνησης από την φύση, εξουσιάζει! επιφέροντας λοιπόν το κέντρο της Αρμονίας του διπόλου που επιθυμεί, δημιουργώντας ακραία φαινόμενα με ακραίες αντιδράσεις, ελέγχοντας το κέντρο της ισορροπίας του διπόλου κρατώντας το σε χαμηλές δονήσεις).

"Αυτός που κατανοεί την Αρχή της Δόνησης, έχει αρπάξει το σκήπτρο της δύναμης,"
 λέει ένας απ’ τους παλαιούς συγγραφείς.

.........

Δ. Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΩΣΗΣ

Όλα είναι Διπλά, όλα έχουν πόλους, όλα έχουν το ζεύγος τους των αντιθέτων, ίδια και ανόμοια είναι το ίδιο, αντίθετα και ολόϊδια είναι φυσικό, αλλά διαφορετικά σε βαθμό, τα ακραία απαντώνται, όλες οι αλήθειες είναι αλλά μισές αλήθειες, όλα τα παράδοξα μπορούν να εναρμονισθούν.Διαβάστε εδώ:

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ - ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Ποιος είμαι; Αυτό που Είμαι; ή αυτό που Είναι;

ΟΦΘΑΛΜΟΝ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ; Η ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΦΑΣ ΚΙ ΑΛΛΟ ΦΑΣΚΕΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ;

..........

Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι "όλα είναι διπλά", "όλα έχουν δύο πόλους", "όλα έχουν το ζεύγος των αντιθέτων τους," όλα των οποίων ήταν παλαιά Ερμητικά αξιώματα. 

Εξηγεί τα αρχαία παράδοξα, που έχουν μπερδευτεί τόσο πολύ, τα οποία έχουν δηλωθεί ξεκάθαρα ως ακολούθως: 

"Θέσις και αντίθεσις είναι όροι ταυτόσημοι στη φύση, αλλά διαφορετικοί σε βαθμό", "τα αντίθετα είναι τα ίδια, διαφέροντας μόνο σε βαθμό’", "τα ζεύγη των αντιθέτων μπορούν να εξισορροπηθούν", "τα ακραία συναντώνται’’, "όλα είναι και δεν είναι, την ίδια στιγμή", "όλες οι αλήθειες είναι αλλά μισές αλήθειες", "κάθε αλήθεια είναι μισό-ψέμα", "υπάρχουν δύο πλευρές σε όλα," κλπ., κλπ., κλπ. 

Εξηγεί ότι σε όλα υπάρχουν δύο πόλοι, ή δύο αντίθετες απόψεις, και ότι "τα αντίθετα" είναι στην πραγματικότητα μόνο τα δύο άκρα του ίδιου πράγματος, με πολλούς διαφορετικούς βαθμούς ανάμεσά τους.

Για να διευκρινίσουμε: Το Θερμό 
και το Ψυχρό, αν και "αντίθετα," είναι στην πραγματικότητα το ίδιο πράγμα, η διαφορά συνίσταται μερικά σε βαθμούς του ίδιου πράγματος. 

Κοιτάξτε το θερμόμετρό σας και διαπιστώστε αν μπορείτε να ανακαλύψετε που τελειώνει το "θερμό" και αρχίζει το "ψυχρό". 

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως "απόλυτη θερμότητα" ή "απόλυτο ψυχρό"- -οι δύο όροι "θερμότητα" και "ψύχος" απλά υποδηλώνουν διαφορετικές διαβαθμίσεις του ίδιου πράγματος, και αυτό το "ίδιο πράγμα" που εκδηλώνεται σαν "θερμότητα" και "ψύχος" είναι μερικώς μια μορφή, ποικιλία, και βαθμός της Δόνησης.

Έτσι "θερμότητα" και "ψύχος" είναι απλά οι "δύο πόλοι" αυτoύ που ονομάζουμε "Θερμοκρασία’"- -και τα φαινόμενα που ακολουθούν αμέσως μετά είναι εκδηλώσεις της Αρχής της Πόλωσης.

Η ίδια Αρχή εκδηλώνεται στην περίπτωση του "Φωτός και του Σκότους," στα οποία ισχύει το ίδιο πράγμα.
Η διαφορά συνίσταται στους ποικίλους βαθμούς ανάμεσα στους δύο πόλους των φαινόμενων. 


Που το "σκοτάδι" σταματά, και το "φώς" ξεκινά;

Με τι μετριέται η θερμοκρασία; με τι νούμερο; το μηδέν; το μείον -20; το -60; το -200; ή με το +20; +60; +200 βαθμούς κελσίου;
Είναι οι δύο πλευρές του ίδιου νομίσματος, στο ένα καίγεσαι στο άλλο παγώνεις...η Αρμονία είναι η μόνη άνοδος προς την Ζωή.


Μην μπερδεύεστε από το Φως, διότι ο θετικός πόλος και ο αρνητικός πόλος, είναι το ίδιο νόμισμα και ανήκουν στο δοχείο της Ύλης των Τεσσάρων στοιχείων, (θετικό-αρνητικό, ψυχρό-θερμό,) που και τα δύο φέρουν την κακία όταν δεν οδηγούνται από το πνεύμα της Αρμονίας της ψυχής μας, που κατέχει την Επτάδα του πνεύματος τις Επτά βαθμίδες του πνεύματος της Αρμονίας των Επτά Ουρανών, εξουσιάζει τα πάντα στον κτιστό κόσμο και είναι Ουσιωδώς όμοιο το πνεύμα της ψυχής μας με την Ιερή Ένατη και Δέκατη Μονάδα του Αρχέτυπου Πανάγαθου Πνεύματος, την Αλήθεια της Ζωής.

Στον Όγδοο Ουρανό αποχωριζόμαστε την ψυχή γινόμαστε η Όγδοη Μονάδα του πνεύματος, και ετοιμαζόμαστε να ξαναγίνουμε Δυνάμεις εισερχόμενοι ως Δυνάμεις του Τριαδικού Θεού μέσα στο Τριαδικό Θεό, το Αρχέτυπο Αμετάβλήτο Αδιαίρετο Πανάγαθο Πνεύμα Ζωή και Φως Υπάρχων.

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στο "Μεγάλο και το Μικρό"; Ανάμεσα στο "Σκληρό και το Μαλακό"; Ανάμεσα στο "Μαύρο και το Άσπρο"; Ανάμεσα στον "Δραστήριο και στον Αδρανή"; Ανάμεσα στον "Θόρυβο και την Ησυχία"; Ανάμεσα στο "Υψηλό και το Χαμηλό"; Ανάμεσα στο "Θετικό και το Αρνητικό"; 

(Όλα αυτά είναι ιδιότητες της Ύλης, και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα της Ιερής Δεκάδας).


H Αρχή της Πόλωσης εξηγεί αυτά τα παράδοξα, και καμιά άλλη Αρχή δεν μπορεί να την αντικαταστήσει.
Η ίδια Αρχή λειτουργεί στο Νοητικό Πεδίο.

(Δεν υπάρχει νοητικό πεδίο που να μην εξουσιάζεται από το πνεύμα, απλά το κτιστό πνεύμα του κτιστού Νου δημιουργού συνεργάζεται με αυτή την άλογη φύση του δοχείου της Ύλης, και οδηγείται από αυτή την άλογη φύση δηλαδή μιας συνθέσεως διαφορετικών και ανόμοιων στοιχείων, όπου το κάθε ανόμοιο στοιχείο εναντιώνεται στην φύση των άλλων ανόμοιων στοιχείων, και επιφέρουν το δίπολο των μεταβαλλόμενων αισθήσεων, έρωτα και μίσους και όχι αγάπης).

Ας πάρουμε ένα θεμελιώδες και ακραίο παράδειγμα-αυτό της "Αγάπης και του Μίσους," δύο διανοητικές καταστάσεις προφανώς συνολικά διαφορετικές. 

(Εδώ μιλάμε για τις άλογες αισθήσεις ανόμοιων στοιχείων της Ύλης, ψυχρό-θερμό, υγρό-ξηρό, μια σύνθετη και ανόμοια φύση, και όχι για αγάπη που φέρει το πνεύμα της ψυχής μας, διότι το μίσος και ο έρωτας δεν είναι αγάπη. Ούτε τα διαφορετικά δόγματα πίστης μας οδηγούν στην αγάπη αλλά στην διαίρεση και όχι στην αγάπη).

Και όμως υπάρχουν βαθμοί Μίσους και βαθμοί Αγάπης, και ένα μέσο σημείο στο οποίο χρησιμοποιούμε τους όρους "Επιθυμώ ή Αντιπαθώ," οι οποίοι επισκιάζονται ο ένας με τον άλλον ώστε σταδιακά μερικές φορές είμαστε σε άγνοια εάν "επιθυμούμε" ή "αντιπαθούμε" ή "κανένα από τα δύο."

(τα ανόμοια δεν είναι ποτέ φίλοι μεταξύ τους).
(Τα ανόμοια ποτέ δεν είναι φίλοι..ατομικό συμφέρον, εξουσία, κτλ. χαμηλές δονήσεις)
(Τα όμοια είναι το πνεύμα της ψυχής μας).

Και όλα είναι απλές διαβαθμίσεις του ίδιου πράγματος, όπως θα αναγνωρίσεις αλλά εάν εξετάσεις για μια στιγμή. 

Και, ακόμη περισσότερο από αυτό {και θεωρείται μεγάλης σημασίας από τους Ερμητιστές}, είναι δυνατόν να αλλάξει τις δονήσεις του Μίσους σε δονήσεις της Αγάπης, κάποιος στο νού του, και στους νόες των άλλων.

(Εδώ είναι που παρεμβαίνει το πνεύμα της ψυχής μας και επιφέρει την Αρμονία).

 Πολλοί από σας, που διαβάζουν αυτές τις γραμμές, είχαν προσωπικές εμπειρίες ακούσιας ταχείας μεταβολής από την Αγάπη στο Μίσος, και το αντίστροφο, στη δική σας περίπτωση και αυτή των άλλων. Και θα αντιληφθείτε επομένως την δυνατότητα αυτού να ολοκληρώνεται από τη χρήση της Θέλησης, μέσω των Ερμητικών διατυπώσεων.

"Το Καλό και το Κακό"
 δεν είναι παρά οι πόλοι του ίδιου πράγματος.

Και ο Ερμητιστής αντιλαμβάνεται την τέχνη της μετάλλαξης του Κακού σε Καλό, μέσω της εφαρμογής της Αρχής της Πόλωσης. 
(ανεβάζοντας δονήσεις μέσω του πνεύματος της ψυχής μας ενεργούμε με αγαθή πρόθεση για τα πάντα μέσω του λόγου, κατανοώντας την λειτουργία του κτιστού κόσμου των αντιθέτων πόλων που ονομάσαμε ως καλό-κακό, ως θετικό-αρνητικό, ως φως και σκοτάδι).

Εν τάχει, η "Τέχνη της Πόλωσης" καθίσταται μια φάση της "Νοητικής Αλχημείας" γνωστή και εφαρμοσμένη από τους αρχαίους και σύγχρονους Ερμητικούς Διδασκάλους. 

Η κατανόηση των Αρχών θα καταστήσει ικανό κάποιον να αλλάξει την Πόλωσή του, όπως επίσης και αυτή των άλλων, εάν θα αφιερώσει το χρόνο και τη μελέτη αναγκαία για την κυριαρχία της τέχνης.
..........


Ε. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ

"Όλα ρέουν, έξω και μέσα, όλα έχουν τις περιόδους των,
όλα τα πράγματα έχουν άνοδο και πτώση, η αμφιταλάντευση του εκκρεμούς εκδηλώνεται σε όλα, το μέτρο της ταλάντευσης προς τα δεξιά είναι το μέτρο της ταλάντευσης προς τα αριστερά, ο ρυθμός εξισορροπεί."
Αυτή η Αρχή εμπεριέχει την αλήθεια ότι σε όλα εκδηλώνεται ένα μερίδιο κίνησης, πρός και από, μια εισροή και εκροή, μια ταλάντευση πίσω και εμπρός, μια κίνηση-σαν το εκκρεμές.

Aνάμεσα στους δύο πόλους οι οποίοι υπάρχουν σε συμφωνία με την Αρχή της Πόλωσης που περιγράφηκαν πριν μια στιγμή.


Υπάρχει πάντα μια δράση και μια αντίδραση, μια πρόοδος και μια υποχώρηση, μια ανατολή και μια δύση.
Αυτό είναι στις υποθέσεις του Σύμπαντος, ήλιοι, κόσμοι, άνθρωποι, ζώα, νούς, ενέργεια, και ύλη.

Αυτός ο νόμος εκδηλώνεται στην δημιουργία και την καταστροφή των κόσμων, στην άνοδο και την πτώση εθνών, στη ζωή όλων των πραγμάτων, και τελικά στις διανοητικές καταστάσεις του ανθρώπου.

Οι Ερμητιστές έχουν αρπάξει αυτήν την Αρχή, βρίσκοντας τη συμπαντική εφαρμογή της, και έχουν επίσης ανακαλύψει κάποια μέσα για να ξεπεράσουν τα αποτελέσματά της στον εαυτό τους με τη χρήση των κατάλληλων εννοιών και μεθόδων.

Εφαρμόζουν το Νοητικό Νόμο της Ουδετεροποίησης.
Δεν μπορούν να ακυρώσουν την Αρχή, ή να την αναγκάσουν για να πάψει τη λειτουργία της, αλλά έχουν μάθει πώς να δραπετεύσουν τα αποτελέσματά της επάνω στον εαυτό τους ως ένα βαθμό ανάλογα με την Κυριαρχία στην Αρχή.

Έχουν μάθει πώς ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ, αντί να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΠΟ αυτον.


(αυτό που λέμε ανδρεία ψυχής με οδηγό το πνεύμα της ψυχής μας τον Λόγο, που μέσω της νόησης θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε όλους τους φόβους μας ώστε να μην μας οδηγούν οι φόβοι στις επιλογές μας αλλά η Αρμονία της ψυχής).

Σε αυτή και σε παρόμοιες μεθόδους, συνίσταται η τέχνη των Ερμητιστών.

Ο Κυρίαρχος των Ερμητικών πολώνεται (ανδρεία ψυχής) στο σημείο στο οποίο επιθυμεί να στηριχτεί, (επιλέγει την κορυφή του κέντρου της Αρμονίας - ισορροπίας) και εξουδετερώνει έπειτα τη ρυθμική ταλάντευση του εκκρεμούς που θα έτεινε να τον φέρει στον άλλο πόλο. 


(όποιος άνθρωπος οδηγείται από ανώτερη δόνηση του Νου αυτός εξουσιάζει τις κατώτερες δονήσεις).

(Η Άγνοια των ανθρώπων οδηγείται από τον φόβο, οπότε είναι πολύ εύκολο να τους εξουσιάσουν οι σκοτεινοί μεν επικυρίαρχοι δε διότι γνωρίζουν την λειτουργία του κτιστού κόσμου και επέλεξαν να το παίζουν θεοί διότι η ανθρωπότητα έχει Άγνοια για την Αλήθεια, διότι αυτοί που επέλεξαν να μας εξουσιάζουν με κακία γνωρίζουν τους νόμους, ενώ η μάζα των ανθρώπων ζει με τον φόβο της Άγνοιας και οδηγείται ως πρόβατα στη σφαγή υπομένοντας όλα τα θνητά).


Τα άτομα που έχουν επιτύχει οποιοδήποτε βαθμό Αυτοκυριαρχίας το κάνουν αυτό ως ένα βαθμό, λίγο πολύ ασυναίσθητα, αλλά ο Κυρίαρχος το κάνει αυτό συνειδητά, και με την χρήση της (αμετάβλητης) Θέλησής του, και επιτυγχάνει έναν βαθμό νηφαλιότητας-ισορροπίας και διανοητικής (αμετάβλητης) σταθερότητας σχεδόν αδύνατης στην πεποίθηση εκ μέρους των μαζών που ταλαντεύονται-μεταβάλλουν την θέληση τους  προς τα πίσω και προς τα εμπρός όπως ένα εκκρεμές.

(αμετάβλητα και συνειδητά στηρίζει με την θέληση του τις επιθυμίες του αυτός που γνωρίζει και εξουσιάζει)


Αυτή η Αρχή και αυτή της Πολικότητας έχουν μελετηθεί προσεκτικά από τους Ερμητιστές, και οι μέθοδοι, αντίδρασης, εξουδετέρωσης, και ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ τες μορφοποίησαν ένα σημαντικό μέρος της Ερμητικής Διανοητικής Αλχημείας.

..........

ΣΤ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΙΤΙΑΤΟΥ

"Κάθε Αιτία έχει την Επίδρασή της, κάθε Επίδραση έχει την Αιτία της, όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο η Πιθανότητα είναι μόνο ένα όνομα για το Νόμο που δεν αναγνωρίζεται, υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτα δεν δραπετεύει το Νόμο."Αυτή η αρχή εμπεριέχει το γεγονός ότι υπάρχει μια Αιτία για κάθε Επίδραση, μια Επίδραση από κάθε Αιτία. Εξηγεί ότι: 

"Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το Νόμο", και ότι τίποτα και ποτέ στα πάντα λέμε ότι "απλά συμβαίνουν" διότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα όπως η πιθανότητα, (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΎΧΗ  ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΜΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ)  ότι ενώ υπάρχουν διάφορα επίπεδα του Αιτίου και του Αιτιατού, η ανώτερη εξουσιάζει τα χαμηλότερα επίπεδα, ακόμα τίποτα ποτέ δεν δραπετεύει εντελώς από το νόμο. 

Οι Ερμητιστές αντιλαμβάνονται την τέχνη και τις μεθόδους της ανύψωσης πάνω από το συνηθισμένο επίπεδο του Αιτίου και του Αιτιατού, ως ένα βαθμό, και νοητικώς ανυψούμενοι σε ένα υψηλότερο επίπεδο γίνονται Αιτίες αντί αποτελέσματα.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ.


Ενώ λοιπόν, υπάρχουν διάφορα επίπεδα του Αιτίου και του Αιτιατού, η ανώτερη δόνηση εξουσιάζει τα χαμηλότερα επίπεδα θέλησης και επιθυμίας, ακόμα τίποτα ποτέ δεν δραπετεύει εντελώς από το νόμο. ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ.

ΜΟΝΟΝ Η ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ!! ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ.Οι μάζες των ανθρώπων φέρονται εμπρός σε όλα αυτά, υπάκουες στο περιβάλλον το οποίο ζουν, οι θελήσεις και οι επιθυμίες άλλων ισχυρότερων από τους ίδιους, τους κινούν περίπου όπως τα πιόνια στη σκακιέρα της ζωής.

(Είσαι αυτό ακριβώς που πιστεύεις και είναι ανάλογο με τον βαθμό δόνησης της θέλησης σου..εγωϊστική άρα χαμηλή δόνηση ή της Δικαιοσύνης άρα ανώτερη δόνηση της ψυχής. 

Η μεν χαμηλή δόνηση εξουσιάζει τους δειλούς ανθρώπους, η δε ανώτερη της Δικαιοσύνης εξουσιάζει όλα τα θνητά).


Αλλά οι Κυρίαρχοι, ανέρχονται στο ανώτερο επίπεδο, εξουσιάζοντας τις διαθέσεις τους, τους χαρακτήρες, τις ιδιότητες, και τις δυνάμεις, καθώς επίσης και το περιβάλλον που τους περιβάλλει, και γίνονται Εισηγητές αντί πιόνια στους αδήμονες δειλούς ανθρώπους που δεν έχουν ανδρεία ψυχής αλλά δειλία ..σιωπή αδράνεια άρα τους οδηγεί ο φόβος και υπομένουν όλα τα θνητά. 


(Η ΣΙΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑ ΨΥΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΙΑ)

Βοηθούν ΝΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, αντί να παίζεται και να κινείται από θελήσεις άλλων και του περιβάλλοντος.

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την Αρχή (Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΠΟΛΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΠΟΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ) αντί να είναι τα εργαλεία της. 
Οι Κυρίαρχοι υπακούουν την Αιτιολογία των ανώτερων επιπέδων, αλλά βοηθούν ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΗΘΕΙ το επίπεδό τους.

Όλες οι Ερμητικές Αρχές έχουν αλληλεπίδραση με σχέση Αιτίου-Αποτελέσματος. 


Η Αιτία "έρχεται εντός και εκτός των δεσμών", με το Αποτέλεσμα.

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΗ ΘΕΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ ΔΟΝΗΣΕΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ!! ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΝΗΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

Όλες τις εκδηλώσεις είναι μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος.
Η Αιτία και το Αποτελέσμα αντλεί τη φύση του από τη συνουσία της δημιουργίας.
Σε αυτήν την δήλωση υπάρχει συμπυκνωμένος έναν πλούτος Ερμητικής γνώσης-αφημένης να διαβαστεί από όποιον μπορεί.

..........


Ζ. Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ"
Το γένος είναι σε όλα, όλα έχουν τις Αρσενικές και τις
Θηλυκές τους Αρχές, το Γένος εκδηλώνεται σε όλα τα Επίπεδα.
Αυτή η αρχή ενσωματώνει την αλήθεια ότι υπάρχει ΓΕΝΟΣ που φανερώνεται σε όλα -- οι αρσενικές και θηλυκές αρχές πάντα σε έργο. 

(ΤΑ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΑ ΣΏΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗ ΛΗΘΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ).

Αυτό ισχύει όχι μόνο στο Φυσικό Επίπεδο, αλλά για το Διανοητικό και ακόμη και το Πνευματικό Επίπεδο. 
(ΤΟ ΚΤΙΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΟ ΝΟΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ  "ΦΩΤΙΑ ΑΕΡΑΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΕΝΩΘΗΚΕ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ)

Στο Φυσικό Επίπεδο, η Αρχή εκδηλώνεται ως φύλο, στα υψηλότερα Επίπεδα λαμβάνουν υψηλότερες μορφές, αλλά η αρχή είναι πάντα η ίδια. 
(ΣΩΜΑΤΑ ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΑ ΘΕΙΚΑ ΚΑΙ ΘΝΗΤΑ)

Καμία δημιουργία, φυσική, διανοητική ή πνευματική, δεν είναι δυνατή χωρίς αυτήν την Αρχή.
(Ο ΚΤΙΣΤΌΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΔΙΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΠΤΑ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΣΤΙΣ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΖΕΙ).

Μια κατανόηση των νόμων της θα ρίξει φως σε πολλές όψεις ενός θέματος που έχει περιπλέξει τα μυαλά των ανθρώπων. 

Η Αρχή του Γένους λειτουργεί πάντα στην κατεύθυνση της γέννησης, της αναγέννησης, και της δημιουργίας. 
(ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΦΘΕΙΡΟΝΤΑΙ ΘΕΙΚΑ Η ΘΝΗΤΑ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΙΣΘΗΤΩΝ ΣΥΝΘΕΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ Η ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ Η ΚΤΙΣΤΗ)

Όλα, και κάθε πρόσωπο, περιλαμβάνουν τα δύο Στοιχεία ή τις Αρχές, ή αυτήν την μεγάλη Αρχή, μέσα σε αυτό, αυτόν ή αυτήν.
(ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΦΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΗΝ ΝΟΕΡΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ).


Κάθε Αρσενικό περιέχει και το Θηλυκό Στοιχείο, όπως κάθε Θηλυκό περιέχει και την Αρσενική Αρχή. 


(Το ότι διασπάστηκαν τα αρσενικοθήλυκα σώματα δεν σημαίνει ότι έχασαν εντελώς την αρσενική η την θηλυκή τους ιδιότητα).

(Η ΚΑΘΕ ΨΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ ΑΣΩΜΑΤΟ ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΝΕΥΜΑ ΑΛΗΘΙΝΟ Η ΠΝΕΥΜΑ ΚΤΙΣΤΟ).

Εάν θα κατανοούσατε τη φιλοσοφία της Νοητικής και Πνευματικής Δημιουργίας, Γέννησης, και Αναγέννησης, θα πρέπει να κατανοήσετε και να μελετήσετε αυτή την Ερμητική Αρχή.

Περιέχει τη λύση πολλών μυστηρίων της Ζωής.

Σας προειδοποιούμε ότι αυτή η αρχή δεν έχει καμία αναφορά σε ευρεία βάση, ολέθριες και υποβαθμισμένες λάγνες θεωρίες, διδασκαλίες και πρακτικές, (φοβίες, κόλαση, βασιλείες, εξουσίες, δούλοι, κτλ) οι οποίες διδάσκονται υπό τους πομπώδεις τίτλους, και που είναι ευτελισμός της μεγάλης φυσικής αρχής του Γένους.

Τέτοιες αναγεννήσεις βάσεων των αρχαίων κακόφημων μορφών φαλλισμού τείνουν να καταστρέψουν το μυαλό, το σώμα και την ψυχή, και η ερμητική φιλοσοφία έχει ηχήσει πάντα τη σημείωση προειδοποίησης ενάντια σε αυτές τις υποβιβασμένες διδασκαλίες  που τείνουν προς τη σφοδρή επιθυμία, την ακολασία, και τη διαστροφή των αρχών της Φύσης. (διατάραξη της Αρμονίας).

Εάν επιδιώκετε τέτοιες διδασκαλίες, πρέπει να πάτε αλλού για αυτές -- Ο Ερμητισμός δεν περιέχει τίποτα για σας σύμφωνα με αυτές τις γραμμές. 
Στον καθαρό, όλα τα πράγματα είναι καθαρά στη βάση, όλα τα πράγματα είναι βάση. 

To κυμβάλειον είναι αρχαίο κείμενο το οποίο λέγετε ότι προέρχεται από τον Ερμή τον τρισμέγιστο, μεγάλο δάσκαλο του εσωτερισμού . 

Λέγεται << Τρισμέγιστος >> διότι σύμφωνα με τον μύθο έχει αφήσει τρεις φορές την ευτυχία και την ειρήνη των εσωτερικών κόσμων, για να ενσαρκωθεί και να βοηθήσει και να καθοδηγήσει τον άνθρωπο στον εσωτερικό δρόμο. (της ψυχής).

Για αυτό και ταυτίζετε με τον αρχαίο Έλληνα θεό Έρμη ο οποίος ήταν και ο σύνδεσμος μεταξύ θεού και ανθρώπων 
( ο αγγελιοφόρος των θεών ). 

Το κυμβαλειον διασώθηκε από << τρεις μύστες >> οι οποίοι ανέλαβαν αυτή η διδασκαλεία να φτάσει στους ανθρώπους .

Λέγεται επίσης ότι το κυμβαλειον είναι ένα από τα λίγα χειρόγραφα τα οποία διασωθήκαν από την βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας πριν την καταστροφή.

ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ...ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ; ΞΕΡΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.


Σχόλια

 1. Μία από αυτές τις 3 ενσαρκώσεις του για να βοηθήσει τον άνθρωπο, ήταν σίγουρα ο Χριστός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ morfea Sky ,σε διαβάζω με προσοχή κ ενδιαφέρον ..Παίζεις κυρίαρχο ρόλο στην τωρινή σκέψη μου κ την εξέλιξη μου ..Σου οφείλω μια απέραντη ευγνωμοσυνη γιατί ξεκαθαρισα πολλά μπλοκαρισματα της ζωής μου ..Τώρα μελεταω το κυμβαλειον ..Αν κ δεν έχω τις γνώσεις σου έχω καταλάβει αρκετά, τα οποία προσπαθώ να εφαρμοσω. .Ερώτηση :Η Β'αρχη. .ο νόμος της ανταποκρισης θα σε παρακαλούσα να τον δώσεις με ένα παράδειγμα.. Να μου γίνει πιο κατανοητός..Σε ευχαριστώ.. (θα επανέλθω κ με άλλες ερωτήσεις στους επόμενους νόμους )

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε ενσάρκωση μας εξουσιάζεται από την μοίρα και το πεπρωμένο, τους Νόμους της Ειμαρμένης που επιβάλλει στα ανθρώπινα σώματα που γεννιούνται ο δημιουργός αυτού του κτιστού κόσμου, ο Εκπεσών δεύτερος Νους δημιουργός.

   Τους Νόμους αυτούς της Ειμαρμένης τους εξουσιάζει μόνον η ελεύθερη επιλογή-βούληση της ψυχής, σε συνδιασμό με την ανδρεία ψυχής, και την ελεύθερη σκέψη. Ο φιλόσοφος βασιλιάς που θα κατανοήσει αυτή τη δύναμη θα την προσαρμόσει σε προσωπικό πεδίο εδώ στη Γη για να δημιουργήσει το πεπρωμένο του σύμφωνα με την δική του θέληση.

   Όταν ως παρατηρητής που είναι δει ότι τα τρία προηγούμενα μπορούν να δημιουργήσουν στην Υλη, κάνει το πρώτο βήμα επιστρέφοντας στον δημιουργό αυτού του κόσμου όλες τις ενέργειες της μοίρας που του επιβάλλει στην ζωή του.

   Ειδάλλως θα αναγκαστούμε ως θνητοί να υπομένουμε την μοίρα που μας επιβάλλει ο δημιουργός αυτού του κόσμου ο οποίος μας έχει εγκλωβίσει σε θνητά σώματα, ξεγελώντας τις ανθρώπινες ψυχές σε μια νέα ενσάρκωση πριν ελευθερωθούν από τα δεσμά της Υλης.

   Η Αρχή της ανταπόκρισης λοιπόν έχει να κάνει με τα τέσσερα ανόμοια στοιχεία, την σύνθετη φύση την οποία ενδυθήκαμε ως σώμα που εκδηλώνεται με τις αισθήσεις, και η λογική του σώματος ο εγκέφαλος-υπολογιστής που οδηγείται από τις άλογες αυτές μεταβαλλόμενες αισθήσεις.

   Σε αυτόν τον κόσμο όπου το καθετί έχει το αντίθετο του, αναγκαστικά και από ανάγκη διότι δεν γίνεται αλλιώς, ενεργούμε, είτε με δράση, είτε ως αντίδραση στην δράση, είτε μένοντας αδρανής.

   Η Αδράνεια είναι το χειρότερο όλων, διότι απέχοντας αφήνει ελεύθερους όλους τους ανόμοιους πόλους των Τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων να ταλαντώνονται ανεξέλεγκτα προς τα άκρα.

   Για να επέλθει η κορυφή της Αρμονίας που επιθυμούμε στο δίπολο, δηλαδή στα ανόμοια τέσσερα άλογα στοιχεία, τα οποία ενεργούν με ισόποσες δυνάμεις, επιφέροντας το συναισθηματικό χάος, αλλά και το χάος στην ζωή μας, μέσα από τις συνεχείς μεταβολές, κατεβάζοντας την κορυφή της Αρμονίας ολοένα και πιο βαθιά μέσα στην κακία της Υλης, πρέπει οπωσδήποτε να κυριαρχήσει στον εαυτό μας ο φιλόσοφος βασιλιάς. Δηλαδή η Ελεύθερη επιλογή η ανδρεία ψυχής, που οδηγείται από την ελεύθερη σκέψη της ψυχής.Τον Αμετάβλητο Νου και Αδιαίρετο Λόγο, δηλαδή τον θεό μέσα μας.

   Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

morfeas sky

morfeas sky