ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ Ζ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ 

ΛΟΓΟΣ Ζ 

ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Που πηγαίνετε άνθρωποι, μεθυσμένοι έχοντας πιει το ανέρωτο κρασί της άγνοιας, το οποίο δεν μπορείτε καν ν'αντέξετε, αλλά ήδη το ξερνάτε.

Σταθείτε και συνέλθετε, σηκώστε ψηλά τα μάτια της καρδιάς σας. Κι αν όλοι δεν το μπορείτε, τουλάχιστον αυτοί που μπορείτε.


Διότι η κακία της άγνοιας κατακλύζει τη γη ολόκληρη και μαζί της φθείρει και την ψυχή, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη μέσα στο σώμα, χωρίς να την αφήνει να προσορμιστεί στα λιμάνια της σωτηρίας.

Μη σας παρασύρει, επομένως, το μεγάλο ρεύμα, αλλά εκμεταλλευόμενοι την άμπωτη-όσοι μπορείτε πιάστε το λιμάνι της σωτηρίας αγκυροβολώντας σ'αυτό κι αναζητήστε τον καθοδηγητή, ο οποίος θα σας οδηγήσει στις πύλες της γνώσης, όπου βρίσκεται το λαμπρό φως, το αμόλυντο από σκοτάδι, όπου ούτε ένας δεν μεθάει, αλλά όλοι είναι νηφάλιοι, προσβλέποντας με την καρδιά σας σ'αυτόν που θέλει να φανερωθεί.

Διότι δεν είναι δυνατόν να τον ακούσουμε, ούτε να του μιλήσουμε, ούτε να τον δούμε με τα μάτια μας, παρά μόνο με το νου και την καρδιά.

Πρώτα απ'όλα όμως πρέπει να σκίσεις το χιτώνα που φοράς, το ύφασμα της άγνοιας, το υποστήριγμα της κακίας, τα δεσμά της φθοράς, τον σκοτεινό περίβολο, τον ζωντανό θάνατο, τον αισθητό νεκρό, τον φορητό τάφο, τον ληστή που κατοικεί μέσα σου, αυτόν που σε μισεί για όσα αγαπά, και σε φθονεί για όσα μισεί.

Τέτοιος είναι ο εχθρικός χιτώνας που φόρεσες, που σε τραβά προς τα κάτω προς το μέρος του, ώστε να μην κοιτάξεις προς τα πάνω κι αντικρύζοντας την ομορφιά της αλήθειας και το αγαθό που κρύβει μέσα της, μισήσεις την κακία του.

Κι αφού αντιληφθείς την παγίδα που σου έστησε 
(ποιος; ο κτιστός δεύτερος Νους δημιουργός) μετατρέποντας σε αναίσθητα  τα θεωρούμενα ως αισθητήρια όργανα φράζοντας τα με πολύ υλικό και γεμίζοντας με σιχαμερή ηδονή, να μην ακούς όσα πρέπει εσύ να ακούς, ούτε να βλέπεις όσα πρέπει εσύ να βλέπεις.

Διαβάζουμε στον ΠΟΙΜΑΝΔΡΗ:
ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ· 

(ΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ; του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού)


πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.

ὁ δὲ θεὸς (ο κτιστός δεύτερος Νους δημιουργός) εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα, (ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΙΟΛΑΣ) καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα.


Διότι δεν μπορεί να μας λέει ο Ερμής Τρισμέγιστος ότι το σώμα της διασπασμένης σάρκας είναι ο ίδιος ο θάνατος, και από την άλλη να μας λέει "αυξάνεσθε και πληθύνεσθε".


morfeas sky
....


σημ:
Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι εδώ στην Γη δεν ζούμε, διότι ενδυθήκαμε τον θάνατο, τον χιτώνα που φοράμε την σάρκα.

Ο Άνθρωπος Νους και ψυχή δίνει την όποια ομορφιά μπορεί να υπάρξει στην ζωή εδώ, διότι η ζωή προέρχεται από την ψυχή, και ο θάνατος και οι σιχαμερές αισθήσεις από την σάρκα.

Όποιος άνθρωπος αποδέχεται την θνητή του φύση θα πρέπει να γνωρίζει ότι θα υποφέρει συνεχώς από όλα τα θνητά τα του θανάτου του αισθητού σώματος της σάρκας.


Σκοπός μας δεν είναι λόγω της άγνοιας που μας χαρίζει απλόχερα η σάρκα να θεωρούμε την γέννηση μας σ'αυτόν τον κόσμο ως επιλογή δική μας..διότι αν ήταν στο χέρι της ψυχής μας ποτέ δεν θα ενσαρκωνόταν σε σάρκα..στον ίδιο τον θάνατο και να τον κάνει ζωντανό θάνατο.

Το ότι επιστρέφουμε συνεχώς εδώ, είναι διότι η λήθη της σάρκας δεν μας άφησε ενόσω ζούμε με την σάρκα να γνωρίσουμε τον αληθινό μας εαυτό. 

Αυτό σημαίνει σκότος, είναι η Λήθη.
Μέχρι να ξυπνήσουμε όμως, εδώ θα δίνουμε ζωή στον θάνατο και θα τον λουζόμαστε.

Δεν υπάρχουν δοκιμασίες, απλά θελήσαμε να κατανοήσουμε το σκότος. Και πέσαμε σε Λήθη.


Δεν πρέπει να δίνουμε σημασία στα όσα αρνητικά περάσαμε και περνάμε, διότι απλά δίνουμε ζωή στο τίποτα, στο σκότος, διότι χαίρετε με την κακία του που μας πονά στις αισθήσεις, μας στεναχωρεί και μας τρομάζει. Απλά το προσπερνάμε.

Όσο ασχολούμαστε με κάτι του δίνουμε ύπαρξη και ζωή.
Ας προσπαθήσουμε όλοι μας, όλα τα αρνητικά στην ζωή μας  να τα αποβάλλουμε αμέσως, διότι όσο τα κρατάμε μέσα μας συνεχώς μας πληγώνουν, διότι ο χιτώνας που ενδυθήκαμε μας μισεί για όσα αγαπάμε και μας φθονεί για αυτό που είμαστε. 


Γι'αυτό να μην ασχολούμαστε μαζί του..όσο ασχολούμαστε με αυτόν τον κόσμο τόσο θα μας χτυπά, θα γινόμαστε ολοένα και πιο υποτονικοί, δούλοι της σκλαβιάς των αναγκών μας αλλά και των επιθυμιών των επικυρίαρχων αυτού του κόσμου, όπου έγιναν ένα με την κακία και εξουσιάζουν τους ανθρώπους μέσα από τον φόβο!.
Άς αφήσουμε στα σκοτάδια τους στην ανυπαρξία τους μην τους δίνουμε ζωή με την δειλία μας!  Αποκτήστε τόλμη μέσα από την ΑΡΕΤΗ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΑΣ!

Αυτό το μήνυμα να το ακούσουν και διαβάσουν όλοι ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ, ειδικά αυτοί που πιστεύουν ότι ο Αληθινός Θεός δημιούργησε το σώμα τους την σάρκα και αυτόν τον θνητό κόσμο της κακίας.
Που να ήξεραν που βρίσκονται και ποιος δημιουργός τους εγκλώβισε στο σκότος της πιο κατωφερής και πλέον διασπασμένης Ύλης.

Το Φως δημιουργεί μόνο το Φως μέσα στο Φως.


Ο Αληθινός Θεός Ζωή και Φως είναι το Φως, δημιουργεί μόνο το Φως, και την Αλήθεια της Ζωής μέσα στο Φως, μέσα στο ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ το Αρχέτυπο Αδιαίρετο Αμετάβλητο Πανάγαθο Πνεύμα Ζωή και Φως, είναι η Αλήθεια της Ζωής, είναι ο Αδιαίρετος Πανάγαθος Νους και ο Φωτεινός του Λόγος. Είναι η Ένατη και Δέκατη Αδιαίρετη Μονάδα της Ιερής Δεκάδας του Πνεύματος, η δε αυτή Αδιαίρετη ένωση τους είναι η Αλήθεια της Ζωής, τα όντα οι Δυνάμεις. Νους Λόγος η δε ένωση τους η Ζωή. Η Προάρχων Αρχή της Ζωής.

Και δεν είναι η τελευταία βαθμίδα του πνεύματος και μάλιστα κτιστή και διασπασμένη!! διότι όλα τα ενσαρκωμένα όντα του κτιστού κόσμου των Επτά Ουρανών οδηγούνται από τις άλογες αισθήσεις. Και όχι από τον Αδιαίρετο Νου και Λόγο της ανθρώπινης ψυχής, που είναι η μόνη μέσα στον κτιστό κόσμο των Επτά Ουρανών που φέρει στον πυρήνα της την Αληθινή Ιερή Δεκάδα του Πνεύματος, και όχι την κτιστή Οκτάδα του Πνεύματος, η οποία συνεργάζεται με τα άλογα διασπασμένα όντα σε αρσενικό και θηλυκό και οδηγείται από τις άλογες αισθήσεις των διασπασμένων όντων.
morfeas sky

Σχόλια

morfeas sky

morfeas sky