O κόσμος αποτελεί πλήρωμα της κακίας - Ερμής Τρισμέγιστος




Eρμής Τρισμέγιστος


Εγώ οφείλω ευγνωμοσύνη στο Θεό, καθώς μου έβαλε στο νου ακόμα και τα σχετικά με τη γνώση του αγαθού, πως είναι αδύνατον να βρίσκεται αυτό μέσα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος αποτελεί πλήρωμα της κακίας, ο Θεός όμως αποτελεί πλήρωμα του Αγαθού, ή το Αγαθό του Θεού.

Μόνον το όνομα του αγαθού υπάρχει στους ανθρώπους, στην πράξη όμως πουθενά, διότι είναι αδύνατον, καθόσον δεν το χωράει το υλικό σώμα, το οποίο παντού πιέζεται από την κακία και τους μόχθους και τους πόνους και τις επιθυμίες και τις οργές και τις απάτες και τις ανόητες φιλοδοξίες. Κι εκείνο που είναι χειρότερο απ'όλα, είναι πως καθένα από τα προαναφερθέντα έχουν δημιουργήσει εδώ την εντύπωση πως αποτελούν το μεγαλύτερο αγαθό, πράγμα που μάλλον αποτελεί το ανυπέρβλητο κακό. 
Η γαστριμαργία, η χορηγός όλων των κακών.......η πλάνη αποτελεί την απουσία εδώ του αγαθού.

Διότι όλα τα πάθη που πηγάζει το κακό υπάρχουν μέσα σε όλα τα γεννημένα όντα, και στα μικρά και στα μεγάλα και στο καθένα χωριστά και σ'αυτό το ίδιο το ζωντανό ον, που είναι το μεγαλύτερο και δυνατότερο απ'όλα. Διότι τα γεννημένα είναι πλήρη από πάθη, καθόσον η γέννηση αποτελεί πάθος.

σημ: η γέννηση των ανθρώπων στην ύλη αποτελεί αμαρτία, διότι αποτελεί διαδικασία δημιουργίας εκτός του Αγαθού κόσμου στον οποίο γεννήθηκε ο Άνθρωπος.. (Αρχέτυπος κόσμος του Πανάγαθου  Φωτός-παραδείσου). 

Τότε γιατί ο εκπεσών δεύτερος Νους δημιουργός (ο οποίος το παίζει θεός των ανθρώπων) είπε στους ανθρώπους "Αυξάνεστε, πληθύνεστε και κυριεύστε τη Γη"; σκεφτείτε το σε ποιον θεό πιστεύετε.




Και όπου υπάρχει το πάθος πουθενά δεν υπάρχει το απόλυτο Αγαθό, και όπου υπάρχει το Αγαθό πουθενά δεν υπάρχει ούτε ένα πάθος, διότι, όπου υπάρχει μέρα δεν υπάρχει νύχτα, και όπου υπάρχει νύχτα δεν υπάρχει μέρα. Επομένως είναι αδύνατον να υπάρχει το Αγαθό στην περίπτωση της γέννησης, παρά μόνον στο αγέννητο.

Όπως έχει δοθεί στην ύλη μερίδιο σε όλα, έτσι της έχει δοθεί και στο Αγαθό. Με τον τρόπο αυτό ο κόσμος είναι αγαθός στο επίπεδο που κι αυτός δημιουργεί τα πάντα, ώστε να είναι αγαθός στο τμήμα της δημιουργίας. Αλλά σε όλα τα άλλα δεν είναι αγαθός, διότι και διάκειται από πάθη και είναι κινητός και δημιουργεί πράγματα, τα οποία διάκεινται από πάθη.

Μέσα στον άνθρωπο το αγαθό έχει ταχθεί με τρόπο  συγκριτικό ως προς το κακό. Διότι το όχι πολύ κακό, είναι το αγαθό για μας, εκείνο δε που είναι αγαθό για μας είναι το ελάχιστο τμήμα του κακού.
Επομένως είναι αδύνατον το εδώ αγαθό να είναι απαλλαγμένο από κακία, καθόσον το εδώ αγαθό μετατρέπεται σε κακό κι αφού μετατρέπεται σε κακό, δεν παραμένει πλέον αγαθό. Κι αφού δεν παρέμεινε αγαθό μετατρέπεται σε κακό.

Εάν αναζητάς το Θεό τότε να αναζητάς το απόλυτο Ωραίο. Διότι μία είναι η οδός, που οδηγεί σ'αυτό, η ευσέβεια, που ακολουθείται από τη γνώση.

Έτσι λοιπόν αυτοί που αγνοούν και δεν βάδισαν τον δρόμο της ευσέβειας, τολμούν να χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο ως ωραίο και καλό, αλλά αντίθετα έχει καταληφθεί από κάθε κακό κι έχει πιστέψει πως το κακό είναι αγαθό κι έτσι το χρησιμοποιεί ακόμη περισσότερο αχόρταγα καθώς φοβάται μήπως το στερηθεί καταβάλλοντας τεράστιο αγώνα, όχι μόνο για να το διατηρήσει, αλλά και για να το απαυξήσει.

Αυτά, είναι τα ανθρώπινα αγαθά, τα οποία ούτε να τα αποφύγουμε μπορούμε, ούτε να τα μισήσουμε. 
Διότι το πιο άσχημο απ'όλα είναι πως έχουμε την ανάγκη τους και δεν μπορούμε να ζήσουμε μακριά από αυτά.

Ο Ερμής Τρισμέγιστος ομολογεί ότι ζούμε στο σύμπαν που έχει εκπέσει και διοικείται από το κακό.

morfeas sky
                        

Tι σκέφτομαι ρωτάς; τις ανάγκες που έχω καθημερινά και με σκλαβώνουν την ψυχή διότι ποιος με ρώτησε αν συμφωνώ με όλα αυτά;

Δεν χρωστάω σε κανέναν και σε κανένα κάρμα, και δεν δίνω σε κανέναν καμιά εξουσία να έχει πάνω μου, διότι είμαι ελεύθερος άνθρωπος, και αν τολμήσει οτιδήποτε να με εξουσιάσει, απαιτώ να μου δοθούν όλες οι δυνάμεις μου ώστε να προστατεύσω τον εαυτό μου και όσους αγαπώ, ειδάλλως ζητάω άμεση προστασία εις το όνομα του Πατρός του Υιού, και του Αγίου Πνεύματος, η Τριάδα η οποία βρίσκεται υπεράνω του πνεύματος της Αρμονίας και εξουσιάζει τα πάντα διότι είναι το Άναρχο Αγαθό Φως η Αλήθεια της Ζωής από την οποία ξεκίνησαν τα πάντα, από εκεί που προέρχομαι κι εγώ.

Ξέρω πολύ καλά τι ΕΙΜΑΙ γι'αυτό και έχω δει να εξαϋλώνω χιλιάδες δαίμονες με μια μου σκέψη...όχι γιατί χαίρομαι γι'αυτό, αλλά διότι έτσι εξαλείφεται η κακία.

ΠΡΟΣ ΕΦΕΣΙΟΥΣ 6:12 NTV
διότι δὲν διεξάγομεν πάλην μὲ σάρκα καὶ αἷμα, ἀλλὰ μὲ τὰς ἀρχάς, τὰς ἐξουσίας, τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκοτεινοῦ τούτου κόσμου, μὲ τὰ πονηρὰ πνεύματα εἰς τοὺς οὐρανούς.

Ποιες είναι οι αρχές με τις οποίες εξουσιάζει τα πάντα ο άρχοντας αυτού του κόσμου; οι δαίμονες.

Οι σκέψεις λοιπόν από τις οποίες οδηγούνται οι άνθρωποι είναι είτε από τους αγαθοδαίμονες του Θεού αν αποκτήσουμε το Νου (το γνώθι σ' αυτόν), είτε από τους δαίμονες του άρχοντα αυτού του κόσμου (διαβόλου) αν μας οδηγούν οι άλογες αισθήσεις του σώματος (πάθη επιθυμίες).

Διότι πάθος δεν είναι ο φόβος; δηλαδή σκλαβιά και υποταγή; αλλά ταυτόχρονα πάθος δεν είναι και η ελευθερία; Επιλογή! Επιλέξτε αν θέλετε να είσαστε άνθρωποι ελεύθεροι στο νοερό πνεύμα με οδηγό την Νόηση, ή σκλάβοι των άλογων αισθήσεων του σώματος.

Ανθρωποι ελεύθεροι στο νοερό πνεύμα (Άγιο Πνεύμα - Άγιος Λόγος) με οδηγό την Νόηση (Φως και Ζωή - Φωτεινός Λόγος )

morfeas sky
                            

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΟΣΜΟ; Ο ΘΕΟΣ; ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΩ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Καθετί, λοιπόν, στον κόσμο κυβερνάται και λαμβάνει ζωή από το πνεύμα, (matrix), το οποίο λειτουργεί ως μηχανή ή όργανο του θεού, καθώς υπακούει στην θέληση του.

Όντως υπακούει το εκπεσών πνεύμα τον Θεό;
Για διαβάστε τι γράφουν εδώ τα Ερμητικά κείμενα

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΚΠΕΣΩΝ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟ ΠΝΕΥΜΑ (ΕΩΣΦΟΡΟΣ) Ο ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΘΕΟΣ

Διότι ο νους γεννά όλα τα νοήματα, τα οποία είναι μεν αγαθά, όταν πάρει τα σπέρματα απ'το θεό, αλλά και αντίθετα είναι κακία, όταν τα πάρει από κάποιο δαίμονα, καθόσον κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι άδειο από δαίμονες, κυρίως από τον δαίμονα, τον φωτισμένο απ'το Θεό,

ο οποίος μπαίνοντας κρυφά έ
σπειρε το σπέρμα της δικής του ενέργειας και τότε ο νους γέννησε το σπαρμένο, δηλαδή μοιχείες, φόνους, άσχημη μεταχείρηση των γονέων, ιεροσυλίες, ασέβειες, αυτοκτονίες με αγχόνες, καταγκρεμίσματα και όλα τα υπόλοιπα, που αποτελούν έργα των δαιμόνων.

morfeas sky
                                    

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
καθόσον κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι άδειο από δαίμονες, κυρίως από τον δαίμονα, τον φωτισμένο απ'το Θεό,

ο οποίος μπαίνοντας κρυφά έσπειρε το σπέρμα της δικής του ενέργειας και τότε ο νους γέννησε το σπαρμένο, δηλαδή μοιχείες, φόνους, άσχημη μεταχείρηση των γονέων, ιεροσυλίες, ασέβειες, αυτοκτονίες με αγχόνες, καταγκρεμίσματα και όλα τα υπόλοιπα, που αποτελούν έργα των δαιμόνων.

ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ; ΚΑΙ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ; Ε;;;; ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΡΕ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΞΥΠΝΙΟΙ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ
ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους.

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν

«Και μετά απ’ αυτά τι, Νου μου; Γιατί κι εγώ ο ίδιος αγαπώ το Λόγο».

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι. τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

Ο ΕΩΣΦΟΡΟΣ ΜΠΗΚΕ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΑΡΡΕΝΟΘΗΛΥΣ ΑΔΑΜ ΣΕ ΑΔΑΜ ΚΙ ΕΥΑ ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΠΑΦΗ Η ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥ

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει, τὰ δὲ θηλυκὰ ὁμοίως.

ὁ δὲ θεὸς εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα, καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα.

morfeas sky


Τα ζώα ειδικά όσα είναι φίλοι των ανθρώπων τα οποία ζώα δεν καταλαβαίνουν απολύτως τίποτα, διότι δεν έχουν νου για να σκεφτούν, είναι άλογα όντα άρα ενεργούν ενστικτωδώς διότι τα οδηγεί μαζικά - συλλογικά το πνεύμα της φύσης.

Για ποια ενσυναίσθηση των πουλιών και των ζώων μιλάτε;

Aν θέλετε να μιλήσετε με το πνεύμα της Γήινης Φύσης που υποτάχθηκε στον Εωσφόρο, να βλέπετε μέσα από τα μάτια των ζώων όχι από αυτό που φαίνεται, αλλά μέσα από αυτό που είναι.

morfeas sky
ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝ(Α)ΛΟΓΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
Είναι δεδομένο πλέον ότι το ανθρώπινο σώμα είναι τέλειος αγωγός αποθήκευσης όλων των κατωφερών ενεργειών δηλαδή της πληροφορίας που δέχεται από τους δαίμονες και οδηγούν το σύνολο της ανθρωπότητας ως την μόνη βιωματική αλήθεια και πραγματικότητα, αυτή που βλέπει το σώμα και όχι αυτή που βλέπει η ψυχή, και πως να δει η ψυχή, όταν από την γέννηση μας έως τον θάνατο μας δεν ασχολούμαστε με τίποτα άλλο παρά μόνον με αυτά που βλέπει το σώμα, δηλαδή ασχολούμαστε μόνον με τα ορατά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..