ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΓΔΟΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ - Οτι ο άνθρωπος είναι φαντασία και ως φαντασία θα μπορούσε να είναι ακραίο ψεύδος - Ερμητικά κείμενα



Ερμής Τρισμέγιστος:
Τα πάντα έχουν έρθει στη γη, στο νερό και στον αέρα από τον ουρανό.
Μόνο η φωτιά είναι ζωοποιός καθώς κατευθύνεται προς τα πάνω. Ό,τι, λοιπόν, πέφτει προς τα κάτω την υπηρετεί.



Η αλήθεια βρίσκεται μόνο στα αθάνατα όντα, των οποίων και τα σώματα είναι αληθινά, φωτιά από μόνη της και τίποτα άλλο, γη μόνη και τίποτε άλλο, αέρας μόνος και τίποτε άλλο, νερό μόνο και τίποτε άλλο.


Τα δε δικά μας σώματα από όλα αυτά τα παραπάνω έχουν σχηματισθεί, όμως, αν και έχουν και λίγο από φωτιά και από γη και από νερό και από αέρα, ούτε φωτιά είναι, ούτε γη, ούτε νερό, ούτε αέρας, ούτε τίποτα αληθινό.



Τα πάντα λοιπόν πάνω στην γη είναι ψέμα και πλάνη, και εικασίες, φτιαγμένα σαν εικόνες της φαντασίας.

Όταν τώρα η φαντασία επηρεάζεται από ψηλά,  γίνεται η απομίμηση της αλήθειας ενώ, χωρίς την άνωθεν ενέργεια παραμένει ψεύδος.

Όπως και η ζωγραφική εικόνα δείχνει το σώμα όμως δεν είναι η ίδια σώμα, όπως αυτό που παριστάνει, και ενώ φαίνεται να έχει μάτια, η ίδια δεν βλέπει τίποτα, και έχει και αυτιά αλλά δεν ακούει τίποτε, και όλα τα υπόλοιπα τα έχει η ζωγραφική εικόνα όμως είναι ψεύτικα και εξαπατούν τα μάτια όσων την κοιτούν, γιατί άλλοι μεν
θεωρούν ότι βλέπουν την αλήθεια και άλλοι πραγματικά ψεύδη.

Κάθε τι που αλλοιώνεται είναι ψευδές αφού δε μένει ως έχει αλλά, καθώς μεταβάλλεται μας δίνει συνεχώς άλλη εικόνα.

O άνθρωπος (της Γης) δεν είναι αληθινός, διότι αληθινό είναι μόνο ότι είναι αυτογενές και μένει καθαρό όπως είναι.

Ο άνθρωπος όμως, είναι φτιαγμένος από πολλά στοιχεία και δε μένει αμετάβλητος παρά αλλάζει και μεταβάλλεται, από ηλικία σε ηλικία και από μορφή σε μορφή και μάλιστα, ενόσω ακόμα κατοικεί στο σώμα του.




Εσύ να θεωρείς αληθινό ό,τι είναι σταθερό και αιώνιο.
Ο άνθρωπος όμως δε μένει αιώνια και επομένως δεν είναι αληθινός.
Ο άνθρωπος είναι φαντασία και ως φαντασία θα μπορούσε να είναι ακραίο ψεύδος.


Λοιπόν, κάθε πράγμα, που γεννιέται και είναι μεταβλητό, δεν είναι και αληθινό.
Όταν γεννήθηκαν από τον προπάτορα, πιθανόν να είχαν αληθινή ύλη.
Όμως, με τη μεταβλητότητα τους, έχουν κάποιο ψεύδος διότι τίποτε που δε μένει σταθερό δεν είναι αληθινό.


Αληθινό είναι αυτό που δεν είναι φτιαγμένο από ύλη, δεν κατοικεί σε σώμα, δεν έχει χρώμα, δεν έχει σχήμα, δεν μετατρέπεται, δεν αλλοιώνεται και για πάντα υπάρχει.

Ενώ το ψεύδος, φθείρεται και τα πάντα στη γη τα έχει πιάσει μέσω της φθοράς και τα περιέχει και θα τα περιέχει η πρόνοια του αληθούς.


Χωρίς τη φθορά δεν μπορεί να γίνει γένεση και κάθε γένεση θα την ακολουθεί η φθορά, ώστε και πάλι να γεννηθεί.



Διότι, όσα δημιουργούνται φυσικό είναι να δημιουργούνται από τα φθαρτά, όπως είναι ανάγκη, και τα γενόμενα να φθείρονται ώστε να μη σταματήσει η δημιουργία των όντων.

Όσα λοιπόν δημιουργούνται από τη φθορά είναι και ψευδή, αφού άλλοτε είναι έτσι και άλλοτε αλλιώς.
Διότι, είναι αδύνατο τα πράγματα να μένουν ίδια και επομένως, αυτό που δεν είναι σταθερό, πως θα μπορούσε να είναι αληθινό.


Αυτά λοιπόν έτσι να τα γνωρίζεις, παιδί μου, ότι δηλαδή, και αυτές οι ψεύτικες ενέργειες εξαρτώνται από την άνωθεν αλήθεια, και γι'αυτό υποστηρίζω ότι και το ψέμα είναι έργο της αλήθειας.
.............
..........................

Ό,τι μεταβάλλεται δεν είναι αληθινό. Είναι ωστόσο έργο της αλήθειας!!;
Αυτό χρειάζεται μια επεξήγηση: " Τα πάντα έχουν έρθει στη γη, στο νερό και στον αέρα από τον ουρανό." Ποια δηλαδή;


Πως μπορεί να είναι αληθινό ότι μεταβάλλεται συνεχώς λόγω της φθοράς και να χάνεται για πάντα όπως τα σώματα μας;


Τι έρχεται από τον ουρανό; η ψυχή, και η φωτιά ως Ομοούσια με την ουσία της ψυχής παίρνει την νοητική ουσία, την λογική του τρισδιάστατου κόσμου που βλέπουμε γύρω μας.

Τι είναι ο αέρας; οι αισθήσεις και τα συναισθήματα του σώματος.
Τι είναι η γη και το νερό; το σώμα μας.

Και όλα είναι ενωμένα μεταξύ τους, και όλα θέλουν να ξαναγυρίσουν στις πηγές τους.
Η ψυχή στον νοητό εαυτό και στον δικό της νοητό κόσμο, η φωτιά στο πυρ, ο αέρας στο πνεύμα, η γη στην γη, το νερό στο νερό.

Και πως είναι δυνατόν να ενωθούν τα Τέσσερα στοιχεία αν πρώτα δεν υπάρχει η δύναμη που δημιουργεί σύμφωνα με το αρχικό πρότυπο της Αληθινής αιώνιας ζωής;

Έτσι δημιουργεί την ζωή με τα ανάλογα στοιχεία που εμπεριέχονται στον δικό μας κατωφερή κύκλο, (κόσμο), και φέρει την αιωνιότητα μέσω της γέννησης, ειδάλλως δεν θα υπήρχε η ζωή στον κατωφερή κόσμο της ύλης.



Κάπου μίλησες για όγδοο ουρανό, σφαίρα; και τι βρίσκεται έξω από αυτόν. Και είπες: όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Νομίζω κανείς δεν κατάλαβε :-) Έχουμε μιλήσει ως τώρα για τους επτά κύκλους του αισθητού κόσμου.

Κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτώ και να αναλύσω όλες τις ιδιότητες που έχει το καθένα ξεχωριστά από τα Τέσσερα στοιχεία.
Όπως επίσης τις ιδιότητες του πυρός και πνεύματος.

Όλα αυτά τα στοιχεία εμπεριέχονται κλεισμένα μέσα σε έναν μεγαλύτερο κύκλο, τον Όγδοο ουρανό, που είναι το κρανίο, ο Κρονίωνας, ο Κρόνος, ο Χρόνος, ο δεύτερος Νους δημιουργός, ο οποίος περικλείει μέσα του τους άλλους Επτά κύκλους.

Όλοι οι κύκλοι είναι σαν την μπαμπούσκα, ο ένας μέσα στον άλλο, από τον πιο κατωφερή ως τον πιο λεπτοφυή και μεγαλύτερο, και ενώνονται μέσα από τις πύλες που υπάρχουν σε κάθε κύκλο, αλλά για να βγεις από τις πύλες προς τον αμέσως ανώτερο κύκλο, πρέπει πρώτα να υπάρξει η κάθαρση της ανθρώπινης ψυχής, και να μείνει μόνον ο Λόγος ο οποίος κατέχει όλες τις δυνάμεις της Αρμονίας των Επτά κύκλων.

Ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής λοιπόν, είναι η νοητική ουσία που είναι Ουσιωδώς όμοια με τον Φωτεινό Λόγο, όπου Φως και Φωτεινός Λόγος Αδιαίρετος, η δε ένωση τους η Ζωή, και η Ζωή γίνεται εικόνα της ζωής μέσα στους Επτά κύκλους, στον κτιστό κόσμο, με τις ψυχές που ενδύεται ο Άνθρωπος δεύτερος θεός και φέρουν τον Άγιο Λόγο ως νοητική ουσία Ουσιωδώς όμοια με τον Νου και Άγιο Λόγο του δεύτερου Νου δημιουργού.

Από τον Έβδομο ουρανό λοιπόν, όταν εξέρχεται ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής στον Όγδοο Ουρανό, που είναι νοητική ουσία Ουσιωδώς όμοια με τον δεύτερο Άνθρωπο θεό, γίνεται δύναμη, και τότε ενώνεται μαζί του, με όλες τις άλλες δυνάμεις, δηλαδή με τον άνθρωπο δεύτερο θεό ως Όλον, διότι ως Όλον εισήλθε ο Άνθρωπος στον Όγδοο Ουρανό του "αδερφού" του δεύτερου Νου δημιουργού, έγινε και αυτός από Φως που ήταν Νους σαν τον αδερφό του, και διασπάστηκε "διαιρέθηκε" σε ψυχές μέσα στους Επτά κόσμους για να γίνει η εικόνα της ζωής.

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός έχει τις ίδιες ιδιότητες με τον Πατέρα του, είναι η Ζωή Υπάρχων, και ταυτόχρονα Όλον Φως..δηλαδή Φως και Ζωή Υπάρχων.
Στον κόσμο του Φωτός, όλες οι ανθρώπινες ψυχές ζουν μόνες τους αλλά μέσα από την ολότητα του Φωτός, και όχι διαχωρισμένες όπως συμβαίνει στον κτιστό κόσμο.


Με λίγα λόγια αυτό που είμαι, ταυτόχρονα είμαι και όλοι οι άνθρωποι μαζί, νιώθω τον εαυτό μου μόνο, ως μονάδα, ως προσωπικότητα, αλλά και ως όλη η ανθρωπότητα μαζί να είναι ο εαυτός μου, αλλά μέσα στο Πανάγαθο Φως, όπου εκεί δεν έχει αρνητικές και θετικές σκέψεις, ούτε αρνητικά και θετικά συναισθήματα και αισθήσεις, ούτε τον έρωτα να μας ενώνει, ούτε τον θάνατο να μας χωρίζει, ούτε τον Άγιο Λόγο, αλλά..εκεί όλα είναι Φως και Ζωή Υπάρχων!! και ..Αδιαίρετα!.

Στην ουσία δεν υπάρχει το καλό και το κακό, η ζωή και ο θάνατος, αλλά η διαίρεση..η άγνοια! διότι όλα εδώ είναι διαιρεμένα, ενώ όλα στο Φως είναι Αδιαίρετα.


Δηλαδή τι; το όλον περιλαμβάνει και το καλό και το κακό;

Ποιο Όλον; εδώ σ'αυτόν τον κόσμο όλοι είμαστε διαιρεμένοι σε χίλια κομμάτια.
Η φύση είναι ενωμένη με τον Άγιο Λόγο, αλλά δεν έχει καμιά σχέση ο Άγιος Λόγος με το Φως τον Φωτεινό Λόγο.
Εδώ όλα έχουν και το αντίθετο τους, ακόμη και στον έβδομο ουρανό, απλά εκεί δεν έχουμε άγνοια, οπότε ξέρουμε ποιοι είμαστε και πλέον εξουσιάζουμε ολόκληρη την διττή φύση των Επτά κύκλων την εικόνα της ζωής.


Δεν υπάρχει το κακό, αλλά η άγνοια που έχουμε είναι το υποτιθέμενο κακό.
Ερμής Τρισμέγιστος:
Η κακία δε της ψυχής είναι η άγνοια.
Διότι η ψυχή, η οποία δεν γνώρισε κανένα απ’τα δημιουργήματα, ούτε τη φύση τους ούτε το κατ’εξοχήν Αγαθό, αλλά παραμένει τυφλή, πέφτει στα σωματικά πάθη κι η κακομοίρα έχοντας αγνοήσει τον εαυτό της εργάζεται για ξένα και κακά σώματα, κουβαλώντας το σώμα της σαν φορτίο και χωρίς να εξουσιάζει, αλλά να εξουσιάζεται.
Αυτό αποτελεί την κακία της ψυχής.


Αντίθετα, αρετή της ψυχής αποτελεί η γνώση, διότι εκείνος που την κατέκτησε είναι και αγαθός, κι ευσεβής, και θεϊκός.



Δεν υπάρχει διαίρεση σε κακό και καλό, αλλά εγώ για παράδειγμα είμαι ο εαυτός μου και ταυτόχρονα είμαι ολόκληρη η ανθρωπότητα ο εαυτός μου,..εκεί στο Αδιαίρετο Πανάγαθο Φως.


Εδώ σ'αυτόν τον κόσμο όμως, εγώ είμαι μόνον εγώ, μόνος μου, γεμάτος από ανάγκες, και επειδή είμαι διαιρεμένος στον εαυτό μου, στο  Εγώ μου, με εξουσιάζει αυτή η διαίρεση μου και κάνω κακό στους συνανθρώπους μου γιατί έχω ανάγκες.

Με τον ίδιο τρόπο δεν υπάρχει θάνατος, αλλά μεταβαλλόμαστε σε κάτι άλλο! αυτή είναι και η άγνοια μας για την αλήθεια, και όλα τα βλέπουμε διαιρεμένα ενώ δεν είναι! εμείς δημιουργούμε το κακό και το καλό, τον έρωτα, και την αγάπη, μέσα από την αλληλεπίδραση όλων των ανθρώπων που είναι διαιρεμένοι σ'αυτόν τον κόσμο λόγω της μεγάλης Λήθης την οποία φέρει η σάρκα, ..το σκότος..που είναι η ΑΓΝΟΙΑ.


Επομένως μήπως αρχίζει να φαίνεται ότι ο μοναδικός εχθρός του ανθρώπου της γης είναι η άγνοια που τον κρατά στο σκοτάδι, και ίσως όχι Εωσφόροι και διάβολοι και κακοί δαίμονες, μορφές με τις οποίες προσωποποίησε το κακό και το σκότος που φέρνει η άγνοια;

Μα δεν υπάρχει διάβολος, όλα αυτά τα δημιούργησαν οι αμμόρφωτοι πνευματικά άνθρωποι, οι οποίοι είναι αδύνατον να κατανοήσουν τι είναι ο Θεός, διότι ποτέ δεν κάθησαν να σκεφτούν!!!! 

Και επειδή δεν κάθησαν ποτέ να σκεφτούν και όλοι οι άνθρωποι, πίστεψαν τυφλά τον κάθε δυνάστη που κατείχε την εξουσία, και όποιος κατέχει την εξουσία έχει ΑΓΝΟΙΑ!! και δημιουργεί θρησκείες και ψευτοθεούς. 

Νομίζεις τυχαία εξαφάνισαν το 98% της Ελληνικής γραμματείας; και άφησαν αυτές τις αηδίες τους μύθους που είναι ακατανόητοι; για να κοροϊδεύουν τους Έλληνες! και να μην ξυπνήσουμε ποτέ από την ΑΓΝΟΙΑ μας και αφυπνίσουμε την Ανθρωπότητα.




Ακριβώς έτσι. Όλοι αυτοί οι πονηροί και διεστραμμένοι διατηρούν την άγνοια, γιατί στην άγνοια στηρίζεται ο φόβος. Και ο φοβισμένος άνθρωπος είναι απόλυτα ελεγχόμενος. Γιατί ο φόβος τον έχει βγάλει νοκ άουτ. 

Φωτογραφία



Φωτογραφία


Άντε τώρα να ξυπνήσουν και να βγάλουν από το υποσυνείδητο του μυαλού τους η ανθρωπότητα, ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ που της γέμισαν στον εγκέφαλο τους! που όλη μέρα ασχολούνται με το θνητό μέρος του εαυτού τους, το σκότος! την σάρκα! την ΑΓΝΟΙΑ!!


Ναι. Εκτός από την άγνοια είναι και οι απαιτήσεις της σάρκας.

Μα γι'αυτόν τον λόγο ζούμε ως θνητοί, λόγω της σάρκας..είτε στην λογική, είτε στις ανάγκες της σάρκας, και τις επιθυμίες της σάρκας.


Ένα ερώτημα είναι το εξής: Έστω ότι οι ψυχές που δεν αφυπνίστηκαν στην επίγεια ζωή ανακυκλώνονται και επιστρέφουν. Όμως βλέπουμε ότι ο πληθυσμός της γης αυξάνεται ραγδαία. Επομένως πρέπει να έρχονται και καινούργιες ψυχές. Τι μπορούμε να υποθέσουμε; 

(Μία παράτολμη σκέψη που αντλώ από την λευκή αδελφότητα, είναι ότι και τα ζώα ανεβαίνουν βαθμίδες. Ένας σκύλος ας πούμε που μεγάλωσε με αγάπη σε οικογένεια θα μπορούσε υποθετικά να ξαναγεννηθεί ως άνθρωπος.) 


Nαι, σύμφωνα με τον Ερμή οι άνθρωποι που γίνονται ένα μ'αυτόν τον υλικό κόσμο και τους αρέσει να ζουν εδώ επανέρχονται με μία νέα μετενσάρκωση.

Το πρόβλημα είναι, ότι όποια ζωή κάναμε στην προηγούμενη ενσάρκωση μας αυτό θα πάρουμε, σύμφωνα με αυτό που δώσαμε.

Άλλοι άνθρωποι θα ζήσουν μια απλή καλή ζωή, άλλοι θα γίνουν Ταλιμπάν, αφρικανάκια, άρρωστοι σωματικά είτε πνευματικά, για να τιμωρηθούν οι ίδιοι αλλά και οι γονείς τους.

Επίσης υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν άλογα ζώα, ακόμη και φυτά όπως χαρακτηριστικά μας μιλούν οι πρόγονοί μας Φιλόσοφοι.

Η Ειμαρμένη είναι εδώ μέσω της Δικαιοσύνης, όπου μέσω της Μοίρας ορίζεται το πεπρωμένο του ανθρώπου εδώ στην Γη.

Γι'αυτό όλοι μας οφείλουμε να αφυπνιστούμε.



ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ

– Τί τοσοῦτον ἁμαρτάνουσιν, ἔφην ἐγώ, οἱ ἀγνοοῦντες,
ἵνα στερηθῶσι τῆς ἀθανασίας; 

– ῎Εοικας, ὦ οὗτος, τούτων μὴ πεφροντικέναι ὧν ἤκουσας.
οὐκ ἔφην σοι νοεῖν; 

–Νοῶ καὶ μιμνήσκομαι, εὐχαριστῶ δὲ ἅμα.
– Εἰ ἐνόησας, εἰπέ μοι, διὰ τί ἄξιοί εἰσι τοῦ θανάτου οἱ ἐν τῷ θανάτῳ ὄντες; 

– ῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ἐξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.

– ᾿Ενόησας ὀρθῶς, ὦ οὗτος. 

κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος; 

–φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος. 

– Εὖ φῂς λαλῶν·

φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
῎Ανθρωπος. 

ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν.

– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·
«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».

οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν; 

– Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν· 

παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι, καὶ ἡ παρουσία μου γίνεται βοήθεια, καὶ εὐθὺς τὰ πάντα γνωρίζουσι
καὶ τὸν πατέρα ἱλάσκονται ἀγαπητικῶς καὶ εὐχαριστοῦσιν
εὐλογοῦντες καὶ ὑμνοῦντες τεταγμένως πρὸς αὐτὸν τῇ
στοργῇ, καὶ πρὸ τοῦ παραδοῦναι τὸ σῶμα ἰδίῳ θανάτῳ
μυσάττονται τὰς αἰσθήσεις, εἰδότες αὐτῶν τὰ ἐνεργήματα·
μᾶλλον δὲ οὐκ ἐάσω αὐτὸς ὁ Νοῦς τὰ προσπίπτοντα ἐνεργήματα τοῦ σώματος ἐκτελεσθῆναι.
πυλωρὸς ὢν ἀποκλείσω τὰς εἰσόδους τῶν κακῶν καὶ αἰσχρῶν ἐνεργημάτων, τὰς ἐνθυμήσεις ἐκκόπτων.

τοῖς δὲ ἀνοήτοις καὶ κακοῖς καὶ πονηροῖς καὶ φθονεροῖς καὶ πλεονέκταις καὶ φονεῦσι καὶ ἀσεβέσι πόρρωθέν εἰμι, τῷ τιμωρῷ ἐκχωρήσας δαίμονι,
ὅστις τὴν ὀξύτητα τοῦ πυρὸς προσβάλλων θρώσκει αὐτὸν
αἰσθητικῶς καὶ μᾶλλον ἐπὶ τὰς ἀνομίας αὐτὸν ὁπλίζει, ἵνα
τύχῃ πλείονος τιμωρίας, καὶ οὐ παύεται ἐπ' ὀρέξεις ἀπλέτους τὴν ἐπιθυμίαν ἔχων, ἀκορέστως σκοτομαχῶν, καὶ τοῦτον βασανίζει,
καὶ ἐπ' αὐτὸν πῦρ ἐπὶ τὸ πλεῖον αὐξάνει.


Μετάφραση:

Εδάφ.20. ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:

- Γιατί θεωρούνται τόσο αμαρτωλοί οι άνθρωποι; Ότι κάνουν το κάνουν από άγνοια. Και αφού αμαρτάνουν γι' αυτό, γιατί να στερηθούν την αθανασία;

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:

- Δεν κατάλαβες καλά Ερμή τα όσα σου αποκάλυψα.

ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:

- Τα έχω εννοήσει και σ' ευχαριστώ γι' αυτό.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:

- Εάν τα έχεις εννοήσει τότε ειπέ μου γιατί είναι άξιοι του θανάτου όσοι βρίσκονται στο θάνατο;

ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:

- Γιατί τα σώματά τους σκεπάσθηκαν από το στυγνό σκότος, από το οποίο η υγρά φύση δημιούργησε το σώμα στον αισθητό κόσμο από τον οποίο τροφοδοτείται ο θάνατος.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:
Εδάφ. 21. Ορθά τα κατάλαβες όλα αυτά Ερμή. Είπε μου όμως και κάτι άλλο, γιατί όποιος εννοήσει τον εαυτό του προχωρεί στον αγαθό δρόμο του θεού;

ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:

- Γιατί τον άνθρωπο ο θεός τον έχει δημιουργήσει από φως και ζωή.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:

- Μπράβο Ερμή γιατί φως και ζωή είναι ο θεός και πατέρας σας, κι από αυτά τα στοιχεία δημιουργήθηκε και ο άνθρωπος. Και εάν το πιστεύει ο άνθρωπος ότι έχει δημιουργηθεί από φως και ζωή, τότε ασφαλώς θα προχωρήσει προς ζωή.

ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:

- Αλλά πως και με ποιο τρόπο θα προχωρήσει ο άνθρωπος προς τη ζωή;

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:

- Ο προικισμένος με νουν άνθρωπος ας αναγνωρίσει τον εαυτό του.

Εδάφ.22. ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:

- Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι νουν;

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:

- Χαίρω γιαυτό που λες. Γιατί εγώ ο νους θα είμαι στο πλευρό των αγίων, των αγαθών, των καθαρών, των ελεήμονων και τω ευσεβών και η παρουσία μου στο πλευρό τους, θα τους γίνει στην ύστατη ώρα βοήθεια, κι αμέσως θα τα γνωρίσουν όλα και τον πατέρα θα τον αισθανθούν με αγάπη, και θα τον ευχαριστήσουν, θα τον ευλογήσουν και θα τον υμνήσουν στρέφοντας προς αυτόν την ψυχή τους. Και πριν παραδώσουν το σώμα τους στο θάνατο θα ιδούν στις αισθήσεις τους όλα τα έργα τους. Εγώ όμως ο Νους - θεός που θα είμαι την ώρα εκείνη κοντά τους, θα αποκλείσω από το βιβλίο της ζωής τους τις κακές κι αισχρές πράξεις τους περικόπτοντας από την ταινία της ζωής τους τις άσχημες θύμησές τους.


Εδάφ. 23. Στους ανόητους όμως και στους κακούς, πονηρούς, φθονερούς, πλεονέκτες, φονιάδες και ασεβείς, θα σταθώ μακριά τους.

Αυτούς θα τους παραλάβουν οι τιμωροί δαίμονες που θα τους προσβάλλουν με την οξύτητα του πυρός για να τσακίσουν τις αισθήσεις τους.


Να λοιπόν τι άλλο κάνει το πυρ η φωτιά!
Οξύνει τις αισθήσεις του πνεύματος στο σώμα της σάρκας!!
 


Δε μου λες; Σε βοηθάω τώρα ή εσύ μου ανοίγεις τα μάτια;
Μόλις κατανόησα τι είναι η οξύτητα του πυρός που ενώθηκε με τον αέρα-πνεύμα. (μερικές από τις ιδιότητες του πυρός).
Δηλαδή οξύνει τις αισθήσεις του σάρκινου σώματος, αλλά και τα συναισθήματα, τις επιθυμίες, το πάθος.

Εμένα με έφερε εδώ η Αθηνά, η θεά της σοφίας. Θα είχε τους λόγους της. Για το καλό μου ασφαλώς.
Αφού κατανόησες την οξύτητα του πυρός, ανάπτυξε την, μόλις είσαι έτοιμος, λίγο περισσότερο γιατί είμαι κοντά να καταλάβω αλλά δεν μου ήρθε ακόμα η φώτιση.

Δεν οξύνει και τον νου;

Μόλις μπορέσω, γιατί έμεινα πίσω στη δουλειά και πρέπει να φορτώσω τις μπαταρίες μου χαχα
Η συνεργασία που λέγαμε από την ιερή Δεκάδα και τα αποτελέσματα που φέρει.
Τα πάντα! Και τα θετικά και τα αρνητικά..το δίπολο που λέγαμε..αλλά και τις δυνάμεις.

Φορτώνουμε μπαταρίες. Τι φορτώνουμε; Ενέργεια; Τι είδους ενέργεια;

Αλλά και τσακίζει τις αισθήσεις η οξύτητα του πυρός.

Ξεκούρασε το μυαλό σου και καλή φώτιση.

Nιώθω μια γλυκιά οξύτητα του πυρός στο νου μου, η οποία όμως με έχει βραχυκυκλώσει..διότι δεν είναι εύκολο να ζεις ταυτόχρονα σε δύο κόσμους, ειδικά εδώ που συνεχώς αυτός ο κόσμος σε πιέζει με τις ανάγκες του.

Θα έλεγα ότι φορτώνουμε δυνάμεις, διότι ασχολούμαστε με τις δυνάμεις και όχι με τον εδώ κόσμο που είναι γεμάτος καθοδικές ενέργειες.

Εξυπηρετούμε καθημερινά με χαρά και συγκέντρωση τις ανάγκες γιατί ξέρουμε ότι μόλις ξεμπερδέψουμε μ' αυτές, τον υπόλοιπο χρόνο θα είμαστε στον κόσμο που πώς θα τον ονομάζαμε; πνευματικό; Αλήθεια ποιος κόσμος είναι;


χαρά; από πότε οι ανάγκες έγιναν χαρά; πρέπει μέσα από πολύ ψυχοσυναισθηματικό σωματικό πόνο πρώτα να καταφέρουμε την επίτευξη μιας από τις άπειρες ανάγκες μας, και μετά να πάρουμε το "βραβείο" της χαλάρωσης, αλλά συνήθως παίρνουμε το βραβείο της έπαρσης χαχα τύπου εγώ έκανα αυτό, εγώ είμαι ο στυλοβάτης της οικογένειας, εγώ εγώ!..αλλά και κατηγορούμε τον εαυτό μας όταν δεν καταφέρνουμε τους στόχους μας, είτε λυπόμαστε πολύ γι'αυτό, που δεν τα καταφέραμε, άρα γινόμαστε ένα μ'αυτόν τον κόσμο..Άστα!


Πνευματικός Λόγος είναι ο Άγιος Λόγος που ενώνεται με το πνεύμα, χωρίς σώμα της σάρκας, αλλά με σώμα του πυρός!..και τότε το πυρ γίνεται Άγιο πυρ! και το πνεύμα γίνεται Άγιο πνεύμα!..διότι όλες οι αισθήσεις και συναισθήματα και επιθυμίες προέρχονται και εκδηλώνονται σε σώμα θεϊκό!..και οξύνει όλες τις δυνάμεις του Άγιου Λόγου.
Σκέψου λοιπόν τι είναι ο Άγιος Λόγος από μόνος του!! και τι ο Φωτεινός Λόγος!



Φωτεινός Λόγος είναι ο Πατέρας Όλων, Φως και Ζωή Υπάρχων, και μεταβάλλεται σε δημιουργό Νου με Άγιο Λόγο.



Όταν ο άνθρωπος της γης καταφέρει να εξουσιάσει την σάρκα και να σκέπτεται σαν ανώτερη πνευματική οντότητα. 

Χαχαχα δοκίμασα αλλά απέτυχα. 

Είναι αδύνατον να σκεφτόμαστε ως πνευματική οντότητα όταν "φοράμε" την σάρκα...απλά να τελειοποιήσουμε το σάρκινο σώμα μπορούμε επιφέροντας την Αρμονία σε όλα.

Δεν διάβασες; μόνο ο Ερμής το κατάφερε αυτό, να ζει ξύπνιος με το σώμα της σάρκας και να βρίσκεται στο θεό.

Δηλαδή όλη αυτή η συζήτηση τι σχέση έχει με το ένδυμα/σάρκα; ποιοί συνδιαλέγονται; Νομίζω ότι δεν υπάρχει ούτε ένδυμα ούτε χωροχρόνος. 


Θα έλεγα αν και ατυχή το παράδειγμα, ότι όπως εμείς ως άνθρωπος της Γης λειτουργούμε μέσα από ένα σύνολο ως όλον, έτσι λειτουργεί ο Πατέρας όλων Θεός.

Και φαντάσου τώρα ότι ο δικός μας κόσμος και το δικό μας σώμα βρίσκεται εκεί στην αποχέτευση χαχα


Επομένως σε κάθε μεταβολή και δημιουργία έχουμε και πτώση από το φως; κατεβαίνουμε επίπεδο;
Εννοείται! σε κάθε μεταβολή προς τα κάτω.

morfeas sky

Σχόλια

  1. Μονο ο μεσσιας Χριστος μπορει να ξεδιαλυνει ολες τις πλανες και ως νυμφιος να μας παντρεψει με το φως το αληθινο του Θεου πατερα,το Θαβωρειο φως που θα μας κανει αθανατους και θα μετατρεψει το σαρκινο σωμα μας σε τελειο σωμα φωτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως μπορεί να γίνει η σάρκα σώμα του φωτός; αφού το Φως δεν είναι σώμα αλλά Δυνάμεις;
      Τι σχέση έχει το σώβμα με το Φως; ακόμη και η ψυχή είναι ασώματη. Άρα για ποια αθάνατα σώματα μου μιλάς; μήπως του κτιστού κόσμου; διότι μόνον και αποκλειστικά ο κτιστός κόσμος γεννά τα σώματα τα σύνθετα ενεργειακά σώματα, όπου ανάλογα με την σύνθεση τους είναι αθάνατα είτε θνητά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Ποιος είναι ο εαυτός του Θεού;

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΛΕΙΤΑΙ Η ΦΩΤΙΑ;

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ