ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ- ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ - ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

Εκπληκτικό! Αυτά που σήμερα αρχίζει να κατανοεί η επιστήμη, ο Ερμής Τρισμέγιστος τα γνώριζε χιλιάδες επί χιλιάδων χρόνια π.Χ.

Διαβάστε εδώ:
Έλληνες ερευνητές ανατρέπουν όσα ξέραμε για το ηλιακό μας σύστημα

Έλληνες επιστήμονες αποκαλύπτουν: Η ηλιόσφαιρα μοιάζει με σφαιρική «φυσαλίδα»

Με λίγα λόγια τι μας λένε οι Έλληνες επιστήμονες; ότι το ηλιακό μας σύστημα περικλείεται από μία αόρατη ενέργεια..ένα ενεργειακό σφαιρικό σώμα που εμπεριέχει μέσα του το ηλιακό σύστημα της Άρκτου-ήλιος και των πλανητών, και φυσικά της ενέργειας που ενυπάρχει εγκλεισμένη μέσα και εσωτερικά του στο ενεργειακό σώμα που το περικλείει.


Αυτά που σήμερα αρχίζει να κατανοεί η επιστήμη, ο Ερμής Τρισμέγιστος τα γνώριζε χιλιάδες επί χιλιάδων χρόνια π.Χ.
Ότι μας είπε ο Ερμής Τρισμέγιστος χιλιάδες χρόνια πριν!
Σου μίλησα για τον ζωδιακό κύκλο που λέγεται ζωφόρος, για τους πέντε πλανήτες και τον ήλιο και τη σελήνη και τον κύκλο του καθενός.
Έτσι σε θέλω να σκέφτεσαι και για τους τριάντα έξι Δέκαρχους..


-Είπα σε κάποιο σημείο, παιδί μου, ότι υπάρχει ένα σώμα που περιέχει τα πάντα.
Φαντάσου το λοιπόν αυτό σαν ένα σχήμα κυκλικό, γιατί έτσι είναι το σύμπαν.

σημ: σύμπαν-κύκλο ονομάζει το ηλιακό μας σύστημα


-Κάτω λοιπόν από αυτόν τον κύκλο, έχουν ταχθεί οι τριάντα έξι Δέκαρχοι, ανάμεσα στον κύκλο του σύμπαντος και το ζωδιακό, χωρίζοντας και τους δύο κύκλους και με τρόπο ώστε υποστηρίζοντας εκείνο τον κύκλο και καθορίζοντας τον ζωδιακό και ακόμη, κινούμενοι μαζί με τους πλανήτες ώστε να έχουν την ίδια δύναμη με αυτούς, εναλλάξ, κατά την περιφορά του σύμπαντος.

Άντε γεια!
Και κάθε ουράνιο σώμα-πλανήτης περικλείεται με τον ίδιο τρόπο από άλλο ένα ενεργειακό σώμα.

morfeas sky


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ VI
Στοβαίος 1,21. 9

ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ 

-Αφού στους Γενικούς Λόγους υποσχέθηκες να μου μιλήσεις
για τους τριάντα έξι Δέκαρχους, τώρα μίλησε μου γι αυτούς και
για την ενέργεια τους.

-Καμιά αντίρρηση, και αυτός θα είναι ο κυριότερος απ'όλους
και κορυφαίος λόγος.Και συ σκέψου έτσι.

Σου μίλησα για τον ζωδιακό κύκλο που λέγεται ζωφόρος, για τους πέντε πλανήτες και τον ήλιο και τη σελήνη και τον κύκλο του καθενός.


Ζωφόρος ζωδιακός κύκλος είναι οι πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους. και γύρω από τον ήλιο.
Διαχωρίζει την σελήνη και τον ήλιο.


-Τα είπες βέβαια,Τρισμέγιστε.

-Έτσι σε θέλω να σκέφτεσαι και για τους τριάντα έξι Δέκαρχους, έχοντας στη μνήμη σου εκείνα ώστε να σου γίνει πιο ευκολονόητος ο λόγος και για αυτά.

-Θυμάμαι πατέρα.

-Είπα σε κάποιο σημείο, παιδί μου, ότι υπάρχει ένα σώμα που περιέχει τα πάντα.
Φαντάσου το λοιπόν αυτό σαν ένα σχήμα κυκλικό, γιατί έτσι είναι το σύμπαν. 


σύμπαν-κύκλο-σώμα, ονομάζει το ηλιακό μας σύστημα

-Σκέφτομαι ένα τέτοιο σχήμα, όπως το λες πατέρα

-Κάτω λοιπόν από αυτόν τον κύκλο, έχουν ταχθεί οι τριάντα έξι Δέκαρχοι, ανάμεσα στον κύκλο του σύμπαντος και το ζωδιακό, χωρίζοντας και τους δύο κύκλους και με τρόπο ώστε υποστηρίζοντας εκείνο τον κύκλο και καθορίζοντας τον ζωδιακό και ακόμη, κινούμενοι μαζί με τους πλανήτες ώστε να έχουν την ίδια δύναμη με αυτούς, εναλλάξ, κατά την περιφορά του σύμπαντος.


Επιβραδύνουν λοιπόν το σώμα του σύμπαντος που τα περιέχει όλα (γιατί αν ήταν μόνο του θα έφτανε σε μεγάλες ταχύτητες επειδή περιέχει τα πάντα) ενώ επισπεύδουν τους επτά άλλους κύκλους (οι πέντε πλανήτες, η σελήνη, και ο Ήλιος) επειδή η κίνηση τους είναι βραδύτερη του κύκλου του σύμπαντος.
Έτσι, είναι απαραίτητο να κινούνται αυτοί και το σύμπαν.Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι οι Δέκαρχοι περιβάλλουν, τον κύκλο των επτά και του σύμπαντος και κυρίως όλα όσα είναι μέσα στο σύμπαν, και, ως φύλακες, τα συγκρατούν όλα αυτά και τηρούν την ορθή τάξη των πάντων.

-Έτσι τα καταλαβαίνω, πατέρα, όσα λες.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ 

Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ

ΟΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΞΙ ΔΕΚΑΡΧΟΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ 


Ζωδιακό κύκλο ονομάζει ο Ερμής τον ένα κύκλο που κάνει ο πλανήτης Γη γύρω από τον ήλιο όπου χωρίζεται σε δώδεκα ζώδια.

Κάθε κύκλος έχει 360 μοίρες, όπου οι Δέκαρχοι χωρίζονται σε 36 Δέκαρχους, και έτσι κάθε ένα ζώδιο έχει τρεις Δέκαρχους που οδηγούν τον άνθρωπο. 3 επί 12 = 36 Δέκαρχοι.

Είναι οι Μοίρες που οδηγούν τους ανθρώπους, στο Ζώδιο που γεννιούνται, είναι τρεις (3) μοίρες σε κάθε Ζώδιο, επί δώδεκα (12) Ζώδια  μας κάνουν 36 Δέκαρχους, επί την Ιερή Δεκάδα της Μονάδας του πνεύματος που φέρει η ενσαρκωμένη ψυχή και μας οδηγεί στην θέωση
10 Χ 36 = 360 μοίρες.

Δηλαδή η πληροφορία που προέρχεται από το Νου της ψυχής είναι η Ιερή Δεκάδα, και η πληροφορία που έρχεται από τα Τέσσερα στοιχεία γη, νερό, αέρας, φωτιά του αισθητού σώματος μας είναι η  Δωδεκάδα.(ζώδια).


Η σύνθεση αυτής της φύσεως, Νους ψυχή-αισθητό σώμα, ονομάζεται Μονάδα της ψυχής, που φέρει την Δεκάδα και την Δωδεκάδα.

Kαι κάθε Δέκαρχος συμβολίζει όλες τις ενέργειες-πληροφορίες που εμπεριέχει η Μονάδα της ενσαρκωμένης ανθρώπινης ψυχής,  ο Νους της ψυχής, (Ιερή Δεκάδα), και το αισθητό σώμα (Δωδεκάδα).

Είναι η Μονάδα του πνεύματος της ενσαρκωμένης ψυχής που φέρει την Ιερή Δεκάδα και την Ανίερη Δωδεκάδα, κι εμείς ανάλογα τι θα επιλέξουμε να μας οδηγεί θα ορίσει την μοίρα και το πεπρωμένο μας.


Κάθε ανθρώπινη ψυχή οδηγείται από την Μονάδα του πνεύματος της ψυχής, τους 36 Δέκαρχους, που φέρει την ιερή Δεκάδα και την ανίερη Δωδεκάδα.. 3 μοίρες κάθε ζώδιο X 12 ζώδια = 36 μοίρες, όπου κάθε ζώδιο χαρακτηρίζεται από τι οδηγεί τον άνθρωπο της Γης όσον αφορά την θνητή του φύση και την αλληλεπίδραση του με τον ωροσκόπο του αλλά και με τα άλλα ζώδια,  X 10 που είναι η Δεκάδα της ψυχής που οδηγεί τον άνθρωπο στην θέωση  = 360 Μοίρες, μια πλήρης περιστροφή ενός κύκλου ζωής γύρω από τον ήλιο.
Δηλαδή καθορίζουν την Μοίρα μας ως θνητούς, αλλά και την θέωση μας με οδηγό την Ιερή Δεκάδα της ψυχής μας.

Άρα όποιος άνθρωπος πετυχαίνει να νοήσει και κατανοήσει την Ιερή Δεκάδα της Μονάδας του πνεύματος την οποία την οδηγεί ο Νους της ψυχής, πετυχαίνει την θέωση.

Όποιος άνθρωπος οδηγείται από την 12άδα του αισθητού σώματος,  τις αισθήσεις, συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες, της άλογης σάρκας, τότε φέρεται σαν άλογο ζώο και τον οδηγεί το δίχως λογική σώμα της σάρκας..η 12άδα.


Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - OI NOMOI TOY ΣYMΠANTOΣ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ


Επιβραδύνουν λοιπόν το σώμα του σύμπαντος που τα περιέχει όλα (γιατί αν ήταν μόνο του θα έφτανε σε μεγάλες ταχύτητες επειδή περιέχει τα πάντα) ενώ επισπεύδουν τους επτά άλλους κύκλους (οι πέντε πλανήτες, η σελήνη, και ο Ήλιος) επειδή η κίνηση τους είναι βραδύτερη του κύκλου του σύμπαντος.
Έτσι, είναι απαραίτητο να κινούνται αυτοί και το σύμπαν.


Ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι οι Δέκαρχοι περιβάλλουν, τον κύκλο των επτά και του σύμπαντος και κυρίως όλα όσα είναι μέσα στο σύμπαν, και, ως φύλακες, τα συγκρατούν όλα αυτά και τηρούν την ορθή τάξη των πάντων.

-Έτσι τα καταλαβαίνω, πατέρα, όσα λες.Ζωφόρος ζωδιακός κύκλος είναι οι πέντε πλανήτες που περιστρέφονται γύρω από τον εαυτό τους και γύρω από τον ήλιο που φέρει την ζωή στους πλανήτες.
Διαχωρίζει την σελήνη και τον ήλιο.


Μας αναφέρει τον κύκλο του καθενός πλανήτη από την μέρα στην νύχτα, τον κύκλο της σελήνης, τον κύκλο του Ήλιου και τους οποίους διαχωρίζει από τους πέντε πλανήτες.

Όλοι οι πλανήτες, η σελήνη, και ο Ήλιος, περικλείονται από ένα σώμα κυκλικό, που περικλείει το ηλιακό μας σύστημα. 
Και κάθε πλανήτης περικλείεται από ένα άλλο ενεργειακό σώμα που μοιάζει με σφαιρική φυσαλίδα, όπως και ολόκληρο το ηλιακό σύστημα περιβάλλεται από μία όμοια ενεργειακή φυσαλίδα.
Και με τον ίδιο τρόπο περικλείεται ο γαλαξίας μας και όλοι οι γαλαξίες, από ένα ενεργειακό σώμα, όπως και ολόκληρο το υλικό σύμπαν περικλείεται εξωτερικά στο καθαρό της φύσης δξμιούργημα με τον Αιθέρα (Νους και Άγιος Λόγος - καθαρό Πυρ και Άγιο Πνεύμα). 

Και συνδέται εσωτερικά με τα πάντα, και μεταβάλλεται μέσα στους κύκλους σε κάτι άλλο.

O κτιστός κόσμος της εικόνας - matrix
Οι επτά ουρανοί, επτά νοητοί εαυτοί, οι επτά συνειδητότητες του ανθρώπου.Καλώς ήρθατε στο νοητό ενεργειακό ολόγραμμα matrixΟι Τριάντα έξι Δέκαρχοι, θα λέγαμε ότι είναι οι φυσικοί νόμοι (του πυρός και πνεύματος) οι οποίοι ενεργούν με νοημοσύνη εσωτερικά στο σώμα του ηλιακού συστήματος κρατώντας το σταθερό από μέσα, και με τον ίδιο τρόπο κρατούν όλα τα ουράνια σώματα-πλανήτες σε τάξη και αρμονία ενεργώντας πάνω τους και εξωτερικά, και εσωτερικά της ατμόσφαιρας των πλανητών μεταβάλλονται σε πυρί και πνεύμα-πνεύμα της φύσης για να δημιουργήσουν την ζωή με τους αριθμούς..

Διαβάστε εδώ:
Ένα μυθιστόρημα Αχαλίνωτης Αλήθειας και πραγματικότητας


Ακόμη σκέψου, ότι αυτοί (οι Δέκαρχοι), δεν παθαίνουν όσα οι άλλοι πλανήτες, διότι ούτε συγκρατούμενοι διατηρούν την τροχιά τους ούτε εμποδίζονται και γυρίζουν πίσω, ούτε τους σκεπάζει το φως του ήλιου παρά έχουν την ελευθερία τους πάνω απ όλα, ως φύλακες και φρουροί του σύμπαντος, περιβάλλουν το σύμπαν με το ημερονύκτιο.

- Αραγε λοιπον, πατερα, και αυτοι εχουν καποια ενεργεια πανω μας;

-Τη μεγαλυτερη παιδι μου. Γιατι, αν ενεργουν σ εκεινους πως όχι και σε μας, και χωριστα και συνoλικα; Δηλαδη, προσεξε ότι λεω ανατροπες βασιλεων, επαναστασεις πολεων, επιδημιες, λοιμοι, αμπωτιδες της θαλασσας, σεισμοι της γης, τιποτε από αυτά, παιδι μου, δε γινεται χωρις την ενεργεια τους και επιπλεον σκεψου αυτό. 

Αν δηλαδη εκεινοι επιστατουν σ αυτά και εμεις ειμαστε κατω από τους επτα, δεν καταλαβαινεις ότι και σε μας φτανει καποια ενεργεια ειτε απ αυτους ειτε δια μεσω εκεινων;


Οι Δέκαρχοι λοιπόν είναι οι ενέργειες του πυρός και πνεύματος, που ενεργούν με νοημοσύνη μέσα στο ηλιακό μας σύστημα, εξωτερικά, αλλά και εσωτερικά στις ενέργειες της πιο κατωφερής ύλης, γη, νερό, αέρας, φωτιά, σώματα από ύλη-πλανήτες-σελήνη-Ηλιος κτλ με τις ενέργειες του πυρός και πνεύματος και εσωτερικά των πλανητών μεταβάλλονται σε πυρί και πνεύμα των τεσσάρων στοιχείων που αντιστοιχούν σε κάθε ουράνιο σώμα-πλανήτη.

Και όπως είναι επόμενο οι Δέκαρχοι, επηρεάζουν τα πάντα μέσα στο ηλιακό μας σύστημα και φυσικά στον πλανήτη μας.

Τα πάντα πάνω στη Γη εξαρτώνται από αυτούς τους 36 Δέκαρχους, οι οποίοι ενεργούν πάνω στα Τέσσερα στοιχεία γη, νερό, αέρας, φωτιά, άρα και στα αισθητά σώματα μας, επιφέροντας την ζωή και τον θάνατο τις αρνητικές και θετικές αισθήσεις, όπως αυτοί επιθυμούν και εξουσιάζουν τα πάντα σύμφωνα με τους νόμους της Ειμαρμένης (Δικαιοσύνη)..ότι δώσουμε αυτό θα πάρουμε.


Τίποτα δεν μπορεί να συμβεί ή να μη συμβεί πάνω στην Γη  χωρίς την δική τους συγκατάθεση, και είναι επόμενο όλα μα όλα να  εξαρτώνται από τους 36 Δέκαρχους, οι οποίοι εξουσιάζονται από τον Διοικητή τον Ουσιάρχη, τον δημιουργό των 36 Δέκαρχων.


-Τι σωματικη μορφη θα μπορουσαν να εχουν αυτοι, πατερα;

(εννοεί τους 36 Δέκαρχους)

-Πολλοι τους αποκαλουν δαιμονες. Διοτι δεν εχει καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο το γενος των δαιμονων, ουτε εχουν αλλα σωματα από καποια ιδιαιτερη υλη, ουτε με την ψυχη κινουνται όπως εμεις, αλλα είναι ενεργειες των τριαντα εξι αυτων θεων.


Επιπλέον δε σκέψου και αυτό, το έργο τους , ότι δηλαδή σπέρνουν στη γη ότι ονομάζουμε «τάνες», (πηγές) (πηγές που σπέρνουν το καλό και το κακό, τον διπολισμό), άλλες μεν σωτήριες άλλες δε ολέθριες.


Ακομη ότι και στους ουρανους, κινουμενοι, γεννουν αστερες, βοηθητικους σ αυτους, τους οποιους εχουν ως στρατιωτες και υπηρετες.
Αυτοι, αναμεμιγμενοι απ εκεινους κινουνται αιωρουμενοι στον ουρανο, γεμιζοντας το χωρο του για να μην υπαρχει κανενας χωρος ψηλα κενος από αστρα, οργανώνοντας μαζί τους το συμπαν και εχοντας ενεργεια δικη τους (ο καθένας) αλλα υποταγμενη σ'αυτή των τριαντα εξι. 

Απ αυτούς γίνονται σε διάφορες χώρες φθορές των άλλων έμψυχων όντων αλλά και το πλήθος των ζώων που λυμαίνονται τους καρπούς.


Κάτω από αυτους βρισκεται η λεγομενη Άρκτος (Ήλιος) στο μεσον του ζωδιακου, που αποτελειται από επτά άστρα (πέντε πλανήτες η σελήνη και ο ήλιος και εχει και μια άλλη, αντιστοιχη, πανω από το κεφαλι της. 
(το κέντρο του γαλαξία μας ο πυρήνας, ο κρατήρας που εμπεριέχει μέσα του το Νου..ο Διοικητής..ο Δίας.)


Η ενέργεια της είναι όπως ενός άξονα, και καθώς δύει και δεν ανατέλλει πουθενά, μένοντας στον ίδιο τόπο και περιστρεφόμενη γύρω από τον ίδιο τόπο, προκαλώντας την περιφορά του ζωδιακού κύκλου παραδίδει το σύμπαν από τη νύχτα στη μέρα και από τη μέρα στη νύχτα.

Μετα από αυτην υπαρχει άλλη ομαδα αστεριων στους οποιους εμεις δεν αξιωθηκαμε να δωσουμε ονοματα αλλα, οι επομενες γενιες, θα μιμηθουν εμας και θα τους δωσουν ονοματα.

Ο Ήλιος που τον ονομάζει ως Άρκτο, είναι λέει το κεφάλι, και έχει άλλο ένα κεφάλι πάνω από το δικό του! Μία άλλη Άρκτο.

Κεφάλι είναι ο κόσμος που εμπεριέχει μέσα του το κεφάλι, (matrix) η πληροφορία, και το κινεί ο Νους-ήλιος που είναι αδιαίρετος με τον Λόγο-με λογική.

Μιλάμε για ένα ηλιακό σύστημα με νόηση, νοητό, κάτι σαν εικονικό κόσμο ενός Νου. (matrix).


Κάτω από τη σελήνη, είναι άλλα άστρα φθαρτά, (όλα τα έμβια άλογα όντα με την ανάλογη λογική τον ανάλογο Νου που εμπεριέχει ο εγκέφαλος τους την πληροφορία του είδους τους), αργά, που ζουν για λίγο και δημιουργούνται από τις αναθυμιάσεις της γης στον αέρα, που και εμείς βλέπουμε να διαλύονται, μοιάζουν με τα άχρηστα ζώα επί της γης, και δε γίνονται παρά για να φθαρούν, όπως είναι τα γένη των μυγών και των ψύλλων και των σκουληκιών και των άλλων όμοιων. Διοτι και εκεινα, δεν είναι χρησιμα ουτε σε εμας ουτε στο συμπαν. Αντιθετα, μας δυσαρεστουν ενοχλωντας μας, οντας παρενεργειες της φυσης και γεννιουνται χωρις να είναι απαραιτητα.

Υπαρχει και ένα άλλο γενος, αυτό των λεγομενων κομητών που εμφανιζεται κατά καιρους και παλι μετα εξαφανιζεται, που ουτε ανατελουν ουτε δυουν, ουτε διαλυονται και οι οποιοι είναι φανεροι αγγελοι και κήρυκες καθολικών πραγμάτων που θα συμβούν.

Ο τοπος τους είναι κατω από τον κυκλο του ηλιου. 
Όταν λοιπον προκειται να συμβει στον κοσμο κατι αυτοι εμφανιζονται για λιγες μερες και παλι πηγαινουν κατω από τον κυκλο του ηλιου. 
Και μενουν αφανεις, αφου φανουν αλλοι στην ανατολη, αλλοι στον βορα, αλλοι στη δυση και αλλοι στο νοτο. 
Τους ονομασαμε μαντεις.

Αυτή είναι η φυση των αστερων και αστερες από αστρα διαφερουν.
Οι αστερες αιωρουνται στον ουρανο ενώ τα αστρα βρισκονται μεσα στο σωμα του ουρανου, κινουνται μαζι μ αυτόν και δωδεκα από αυτά τα ονομασαμε «ζωδια».


Όποιος δεν αγνοήσει αυτά, μπορεί να κατανοήσει ακριβώς τον θεό, (εννοεί τον δεύτερο Νου δημιουργό), και αν το κάνει αυτό, θα τολμούσε κανείς να πει, να τον δει, και βλέποντας τον να γίνει μακάριος.

-Μακάριος πράγματι, πατέρα, όποιος τον είδε.

-Αλλά είναι αδύνατο, παιδί μου, να ευτυχήσει όποιος είναι στο σώμα του.

Πρέπει να ασκεί εδώ κάτω την ψυχή του ώστε, όταν φτάσει εκεί, όπου θα μπορούσε να δει, να μη χάσει τον δρόμο.

Όσοι όμως άνθρωποι αγαπούν το σώμα τους, αυτοί, ποτέ δεν θα μπορέσουν να δουν την όψη του καλού και αγαθού.

Διότι, τέτοια είναι η ομορφιά παιδί μου, αυτή που δεν έχει ούτε σχήμα ούτε χρώμα ούτε σώμα.

-Θα μπορούσε, πατέρα, να υπάρχει κάτι όμορφο χωρίς όλα αυτά;

-Μόνο ο θεός, παιδί μου, η μάλλον κάτι μεγαλύτερο, το όνομα του θεού.Λοιπόν παιδί μου, κάποια πολύ μεγάλη θεότητα, τοποθετημένη στο, μέσο του σύμπαντος, (στον ήλιο) κινείται και παρακολουθεί όσα γίνονται στη γη από τους ανθρώπους.

Όπως στη θεία τάξη, υπάρχουν η πρόνοια και η ανάγκη, ομοίως, και επί των ανθρώπων υπάρχει η Δικαιοσύνη, η οποία ενεργεί ομοίως με εκείνες.

Εκείνες δηλαδή, κρατούν την τάξη των όντων ως θείων, (οι 36 Δέκαρχοι) που δεν πρέπει και δε θέλουν να αμαρτήσουν γιατί είναι αδύνατο να σφάλει η θεότητα και γι αυτό συμβαίνει να είναι αναμάρτητη.


σημ: Οι Δέκαρχοι είναι όλες οι ενέργειες-πληροφορίες, που ενεργούν πάνω στις καθολικές ενέργειες της Ύλης-δαίμονες, και οι Δέκαρχοι εξουσιάζονται από τον Νου Διοικητή του ηλιακού μας συστήματος, και οδηγούν τις κατωφερείς ενέργειες τους δαίμονες-ενέργειες-αισθήσεις, συναισθήματα, πάθη, επιθυμίες,  στους ανθρώπους για να επιφέρουν την Δικαιοσύνη.

Η Δικαιοσύνη λοιπόν, έχει ταχθεί ως τιμωρός των ανθρώπων που αμαρτάνουν στη γη.

Διότι, το γένος των ανθρώπων σφάλει επειδή είναι θνητό και φτιαγμένο από κακή ύλη. Και μάλιστα συμβαίνει να αμαρτάνουν εκείνοι που δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τη θεϊκή δύναμη.

Κυρίως σ'αυτούς επικρατεί η Δικαιοσύνη και υπόκεινται στη μοίρα λόγω της ενέργειας της γέννησης τους, και στη Δικαιοσύνη λόγω των αμαρτιών της ζωής τους.morfeas sky
..........


σχόλια:


Ο ηλεκτρισμός, ας πούμε, είναι ενέργεια.
Μηχανική ενέργεια
Ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, που συνδυάζει την ηλεκτρική και τη φωτεινή ή ενέργεια ακτινοβολίας,
Πυρηνική ενέργεια
Θερμική ενέργεια
Χημική ενέργεια
Υλο-ενέργεια
Τέτοιες ενέργειες ή κάτι άλλο;

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Με την καύση για παράδειγμα του πετρελαίου παράγεται η ενέργεια που κινεί τις μηχανές. Με την καύση της τροφής παράγεται η ενέργεια για να συντηρηθεί το σώμα μας.

Πες μου κάτι
Οι αισθήσεις και τα συναισθήματα τι είναι;
ο πόνος τι είναι; είτε σωματικός είτε συναισθηματικός;

(ψυχικός πόνος)
Η χαρά τι είναι; η απόλαυση τι είναι; ενέργειες δεν είναι; που εκδηλώνονται στο σώμα μας;

Πληροφορία! Ενέργειες! που με χημικές διεργασίες τις σωματοποιεί το σώμα σε αισθήσεις.
Και τι είπαμε ότι είναι το σώμα μας; το σκότος!

Ενέργειες είναι. Κι εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Αλλά επειδή ονομάζει την δεκάδα δυνάμεις, είπα να σκεφτώ μήπως είναι και η δωδεκάδα δυνάμεις. 


Καμία σχέση δεν έχει η Δεκάδα με την Δωδεκάδα.

Η μεν Δωδεκάδα ανήκει στα Δώδεκα ανίερα στοιχεία του σώματος μας..τα Τέσσερα στοιχεία.

Η μεν Ιερή Δεκάδα ανήκει στο Φως και τον Άγιο Λόγο. (Νους και ψυχή)."Έμαθες τώρα τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναγέννηση, παιδί μου, αφού εμφανιστεί η δεκάδα, παιδί μου, συντίθεται η νοητική γέννηση και απωθεί την δωδεκάδα και μας οδηγεί στην θέωση η γέννηση αυτή."

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ
o.k.

morfeas sky

Σχόλια