ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΣ

ΠΟΙΟΣ ΝΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΠΑΝ

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 12 ΔΩΔΕΚΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΥΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ  ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΑΝΙΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ (ΝΟΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ) ΕΝΩ  Ο ΗΛΙΟΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ Ο ΑΓΑΘΟΣ ΝΟΥΣ

Ερμητικά κείμενα:

-Το σώμα αυτό, συντέθηκε από το ζωδιακό κύκλο, ο οποίος συγκροτήθηκε από δώδεκα στον αριθμό στοιχεία, τα οποία όμως έχουν μία μόνο φύση, και μπορούν να πάρουν κάθε μορφή προκειμένου να παραπλανήσουν τον άνθρωπο. 

-Το σώμα αυτό, (ανθρώπινο), συντέθηκε από το ζωδιακό κύκλο, (του πλανήτη Γη), ο οποίος συγκροτήθηκε από δώδεκα στον αριθμό στοιχεία,  (φωτιά, αέρας, γη, νερό, είναι τα Τέσσερα γήϊνα στοιχεία που αποτελείται το ανθρώπινο σώμα, επί τις τρεις μοίρες που ενεργούν στο κάθε Ζώδιο στο κάθε ημερονύχτιο που γεννιέται το ανθρώπινο είδωλο από τους Δέκαρχους θεούς, μας κάνει 12, τα Δώδεκα Ζώδια,  και οι τρεις μοίρες που ενεργούν σε κάθε Ζώδιο είναι: πρώτον η Μονάδα του νοερού πνεύματος η σελήνη, η Ιερή Δεκάδα του πνεύματος ο Ήλιος, και η ανίερη Δωδεκάδα του γήϊνου σώματος τα Τέσσερα στοιχεία. 

3 μοίρες που ενεργούν επί τα 4 Τέσσερα γήϊνα στοιχεία η ανίερη Δωδεκάδα, επί τις τρεις μοίρες που ενεργούν πάνω στην 12άδα και κυριαρχεί η Ιερή Δεκάδα = οι 36 Δέκαρχοι θεοί.
3χ4=12χ3=36

Οι 36 Δέκαρχου θεοί εξουσιάζουν τα πάντα διότι φέρουν την Ιερή Δεκάδα και ενεργούν στα ανθρώπινα είδωλα της Γης φέροντας την Δικαιοσύνη με την μοίρα και το πεπρωμένο που τους αρμόζει και τους δίνουν, καθημερινά, αλλά και ολόκληρη την χρονιά, διότι οι 36 Δέκαρχοι θεοί ενεργούν με την Ιερή Δεκάδα Ζωή και Φως επιφέροντας την Αρμονία, διότι 36 Δέκαρχοι επί την Ιερή 10δα μας κάνουν 360 μοίρες μια πλήρης περιστροφή ενός κύκλου της Γης γύρω από το Αγαθό Φως του ήλιου που φέρει την Ιερή Δεκάδα, και γύρω από τον εαυτό της με το ημερονύχτιο.
τα οποία όμως έχουν μία μόνο φύση, (μεταβαλλόμενες αισθήσεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες) και μπορούν να πάρουν κάθε μορφή προκειμένου να παραπλανήσουν τον άνθρωπο. 
(Να παραπλανήσουν το ανθρώπινο είδωλο της Γης, ώστε να εγκλωβίσουν την ανθρώπινη ψυχή στην Αγνοια και την Λήθη των θνητών σωμάτων μένοντας για πάντα εγκλωβισμένη η ανθρώπινη ψυχή στην Γη ενσαρκωμένη τα ανθρώπινα είδωλα ενεργώντας με την κακία φέροντας την Αταξία, ώστε να τιμωρείται και να υπομένει όλα τα θνητά από την μοίρα και το πεπρωμένο).

12 ήταν οι άθλοι του ημίθεου Ηρακλή
12 ήταν οι μαθητές του Ιησού Χριστού
12 είναι οι φυλές του Ισραήλ
12 ώρες έχει το ρολόι σου
12 είναι οι μήνες του χρόνου
12 είναι τα ζώδια σε δυτικό και κινεζικό ζωδιακό κύκλο
12 αστέρια έχει η σημαία της ευρωπαϊκής ένωσης

Όλα είναι μπροστά στα μάτια σου
12 σε καθρέπτη ανάδρομα 21 => 12+21=33 . 33 είναι οι βαθμίδες της μασονίας , και 33 είναι και οι σπόνδυλοι του ανθρώπινου σώματος.


morfeas sky


ΙΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΟΥ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΚΛΗΠΙΟ

Ερμής Τρισμέγιστος:

Σου ανοίγω το δρόμο και σου ανακαλύπτω μεγάλα και θεϊκά μυστήρια, κάνοντας την αρχή γι'αυτό με επίκληση στην ουράνια εύνοια.


Υπάρχουν πολλά γένη θεών και ανάμεσα τους κάποιο μέρος τους είναι νοητό και άλλο μέρος αισθητό. Νοητοί δεν ονομάζονται επειδή θεωρούμε ότι δεν περιλαμβάνονται στη σφαίρα της γνώσης μας, καθώς αυτούς τους αντιλαμβανόμαστε καλύτερα από τους άλλους που ονομάζουμε ορατούς, κι αυτό θα στο διδάξει η συζήτηση μας, αλλά θα το διαπιστώσεις και μόνος σου αν είσαι προσεκτικός.

σχόλιο: 
Το ελαφρύτερο πνεύμα του πυρός είναι όλα τα αμετάβλητα θεϊκά γένη. Είναι τα θεϊκά αμετάβλητα γένη των θεών-ψυχών του πυρός και πνεύματος, φέρουν την αθανασία, μαζί και την αμετάβλητη νοητή ζωή, και ως αμετάβλητη αίσθηση φέρουν μόνον ένα στοιχείο, το ελαφρύτερο στοιχείο της φωτιάς, των Απλανών, κινούνται μέσα στον γαλαξία στον δικό τους νοητό αμετάβλητο κόσμο της αιωνιότητας. Είναι τα θεϊκά γένη των Απλανών.

Τα δικά τους αιθερικά αποτυπώματα, είναι αυτά των πλανητών. Στους πλανήτες το αιθερικό τους αποτύπωμα ως πνεύμα, είναι μεταβαλλόμενο από φωτιά και αέρα, το ψυχρό-θερμό, είναι αθάνατο πνεύμα αλλά κατώτερο από το αμετάβλητο πνεύμα του πυρός. 

Και η μοίρα αυτού του μεταβαλλόμενου πνεύματος από φωτιά και αέρα, είναι να ενώνεται με τα άλογα στοιχεία της πιο κατωφερής φύσης των πλανητών, από γη και νερό, και να γεννά όλα τα ορατά σύνθετα σώματα, όλα τα ορατά έμβια είδη των σωμάτων που υπάρχουν στην κατώτερη φύση των πλανητών. 

Και όλα είναι αποτυπώματα-είδωλα του κάθε θεϊκού γένους των θεών-θεϊκών ψυχών.

Τα Τέσσερα αυτά στοιχεία της Υλης των πλανητών, είναι από μόνα τους η αμετάβλητη αίσθηση, ενώ η σύνθεση τους είναι η μεταβαλλόμενη αίσθηση αυτών των ανόμοιων τεσσάρων στοιχείων, που γεννούν τις μεταβαλλόμενες αισθήσεις, και την μεταβαλλόμενη λογική, είναι το νοερό μεταβαλλόμενο πνεύμα, που δίνει την νοερή μεταβαλλόμενη ζωή και γεννά τα σώματα από γη νερό, τα οποία είναι θνητά μέσα από την βλαστική τους ιδιότητα, την αύξηση και την μείωση, και γεμάτα από ανάγκες, και η γέννηση τους αυτή στην άλογη φύση, είναι η ενέργεια της αιτίας της κακίας, γι'αυτό όλα τα ζώα της Γης τα οδηγεί το πνεύμα της φύσης, ώστε να ενεργούν με την λιγότερη κακία. (παν μέτρον άριστον).

Οι άνθρωποι όμως της Γης έχουν ελεύθερη επιλογή, διότι φέρουν ανώτερο Νου, και είναι στην ευχέρεια της δικής τους λογικής αν θα ενεργούν με κακία, ή  με πρότυπο τους το αγαθό και θεϊκό.
............

Γιατί ο ύψιστος λόγος και ο ακόμη πιο θεϊκός που ξεπερνά το νου και την προσοχή των ανθρώπων, (των ανθρώπων της Γης), θα πετάξει και θα φύγει ή καλύτερα θα κυλήσει και θα ενωθεί ξανά με το νερό της ίδιας του της πηγής, (της θνητής γήϊνης σύνθετης φύσης τους), αν δεν αντιληφθείς τα λόγια του ομιλητή και δεν επιστήσεις την μεγαλύτερη προσοχή των αυτιών σου.

σχόλιο: Το Ιερόν Πυρ είναι ο θεϊκός Νους, ο Ύψιστος Λόγος, ο Αγιος Λόγος, ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής, ο οποίος βρίσκεται κλεισμένος στον εαυτό του στον δικό του αγαθό κόσμο, και δίνει την νοητή και αμετάβλητη αισθητή ζωή στην ψυχή του πυρός όταν ενώνεται μαζί της, το ελαφρύτερο στοιχείο της Υλης, και μεταβάλλεται η ψυχή σε πνεύμα του πυρός, που φέρει στον πυρήνα της τον Αγαθό Λόγο, και τον έχει ως δικό της πρότυπο, και γίνεται η νοητή ζωή, η οποία κινείται μέσα στην Αιωνιότητα του σύμπαντος, και αυτό είναι το θεϊκό γένος των ανθρώπων, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και άλλα θεϊκά γένη, όπως εδώ στην Γη υπάρχει το αποτύπωμα τους, το είδος των ανθρώπων, τα είδη των ζώων, των πτηνών, κτλ). 
..........

Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί θεοί, κυρίαρχοι όλων των ειδών, και τους ακολουθούν άλλοι θεοί που διαθέτουν κυρίαρχο της ουσίας τους. 

Κυρίαρχοι θεοί είναι οι ψυχές του πυρός και πνεύματος, τα αντίστοιχα αιθερικά αθάνατα αλλά σύνθετα αποτυπώματα τους είναι αυτά των πλανητών, τα είδη των θεών-ψυχές από φωτιά και αέρα, ενώ τα ορατά αποτυπώματα τους από φωτιά, αέρα, γη, νερό.

Και όπως ζούμε εμείς εδώ στην Γη με ορατά θνητά σώματα, το ίδιο ακριβώς ζουν και τα αιθερικά θεϊκά είδη της Γης, όπως και τα ανώτερα θεϊκά γένη, του πυρός και πνεύματος.

Πρώτα λοιπόν είναι τα τα θεϊκά  αμετάβλητα γένη των ανθρώπων, τα αμετάβλητα αγαθά γένη των δαιμόνων-αμετάβλητες αγαθές αισθήσεις συναισθήματα πάθη επιθυμίες χωρίς καμιά ανάγκη), των πτηνών, των ζώων, κτλ. 

Και όταν το ανώτερο και θεϊκό γένος των ανθρώπων οι ανθρώπινες ψυχές οδηγούν το κατώτερο ορατό ανθρώπινο αποτύπωμα-είδωλο τους στην Γη, τότε το ανθρώπινο είδωλο βρίσκεται κοντά στον Θεό, ενώ όσο περισσότερο οδηγεί τα ανθρώπινα είδωλα η άλογη φύση (Ανίερη Δωδεκάδα) τόσο περισσότερο συμμετέχουν ενεργά στην κακία, δηλαδή συμμετέχουν στην Αταξία της άλογης φύσης και βρίσκονται μακριά από τον Θεό, οπότε υπομένουν τους Νόμους της Ειμαρμένης την Δικαιοσύνη, την μοίρα και το πεπρωμένο.
....................

Οι τελευταίοι είναι αισθητοί και έχουν εναρμονιστεί με τη διπλή τους ουσία, (άνθρωποι της Γης) με την αισθητή τους φύση δημιουργούν τα πάντα, ο ένας μέσω του άλλου, και φωτίζει ο ένας το έργο του άλλου.   

παράδειγμα: το ορατό είδος των ανθρώπων πάνω στην Γη με σάρκα, έχει εναρμονιστεί με τα Τέσσερα στοιχεία της δικής του θνητής φύσης, δηλαδή με την σάρκα, αλλά και με το αιθερικό τους αποτύπωμα το μεταβαλλόμενο πνεύμα της σελήνης, όπως και με το Αγαθό Φως του ήλιου, τον Αγαθό Νου της ανθρώπινης ψυχής, το πνεύμα του πυρός. 

Όλα τα υπόλοιπα είδη πάνω στην Γη δεν έχουν ελεύθερη επιλογή και οδηγούνται από την φύση, (πνεύμα της γήϊνης φύσης) διότι μόνον στο ανθρώπινο είδος της Γης δόθηκε ο Νους άρα και η ελεύθερη επιλογή.
..................

Ο κυρίαρχος της ουσίας του ουρανού ή όπως αλλιώς ονομάζεται αυτό το οποίο νοείται με το παραπάνω όνομα είναι ο Δίας, καθώς μέσω του ουρανού προσφέρει ζωή στα πάντα.


Μάλιστα! πολύ ενδιαφέρον..ο Δίας λοιπόν είναι ο Αγιος Λόγος, το Ιερόν Πυρ, ο πυρήνας της ψυχής όλων των θεών, σε όλα τα γένη..εκτός από των Ανθρώπων!!!! διότι ο άνθρωπος θεός δεν γεννήθηκε από τον Δία!!

Διαβάζουμε στα Ερμητικά κείμενα..Ποιμάνδρης:
ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς ψυχὴν καὶ νοῦν,
ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν,
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

Καταλάβατε τι είναι ο Άνθρωπος; ο δεύτερος θεός Φως και Ζωή.. και δεν γεννήθηκε στον κτιστό κόσμο από τον Δία τον Διοικητή Ουρανό της πιο κατωφερής φύσης..εκ των Επτά Ουρανών Διοικητών του κτιστού κόσμου.

῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος. 


– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
Ανθρωπος. 


ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν.

Ο άνθρωπος δεύτερος θεός Ζωή και Φως, γεννήθηκε στον Αρχέτυπο Πανάγαθο κόσμο του Φωτός όμοιος με τον Πανάγαθο Πατέρα όλων την Ιερή Δεκάδα Ζωή και Φως. 

Πήρε ακόμη και όλες τις κατώτερες βαθμίδες του Αρχέτυπου πνεύματος, τις Οκτώ κατώτερες Μονάδες του κτιστού κόσμου.
Και θέλησε να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει, και εισήλθε μέσα στον κτιστό κόσμο των Οκτώ κατώτερων Μονάδων του πνεύματος, του "αδερφού" του δεύτερου Νου δημιουργού και τα δικά του Επτά δημιουργήματα τους Επτά Νους Διοικητές-Ουρανούς.

Και ο Άνθρωπος από Φως έγινε κι αυτός Νους δημιουργός σαν τον "αδερφό" του τον δεύτερο Νου δημιουργό, και μέσα στους επτά ουρανούς από Ζωή (οι Δυνάμεις), έγινε εικόνα της ζωής (οι ανθρώπινες ψυχές), με τις δικές του Μονάδες, τις ανθρώπινες ψυχές που φέρουν τον δικό του νοηματικό λόγο και είναι ουσιωδώς όμοιες με την Ζωή και Φως τις Δυνάμεις.
.................

Το φως είναι ο κυρίαρχος της ουσίας του ήλιου, καθώς το αγαθό του φωτός προσφέρεται σε εμάς μέσω της σφαίρας του ήλιου.


σχόλιο: Ο Δίας λοιπόν είναι ο Άγιος Λόγος, και μέσω του ήλιου, του δικού μας αστέρα, προσφέρεται σε εμάς εδώ στην πλανητόσφαιρα της Γης η πληροφορία του Άγιου Λόγου, το αγαθό νοητό φως.
.................

Ο "ΟΥΣΙΑΡΧΗΣ" ή ο θεός που εξουσιάζει όλες τις μορφές των τριάντα έξι αστεριών που μένουν πάντα σταθερά στον ίδιο τόπο και στα οποία έχει δοθεί το όνομα του "Ωροσκόπου" είναι αυτός που αποκαλούν "Παντόμορφο", καθώς χρησιμοποιώντας τα διάφορα πρότυπα είδη γεννά ποικίλες μορφές ατόμων.


σχόλιο: ο Δίας εξουσιάζει τους 36 Δέκαρχους θεούς, οι οποίοι έχουν την μορφή των αστέρων, είναι ο δικός μας ήλιος που γεννά την ζωή στο ηλιακό μας σύστημα, και είναι αυτός που καθορίζει το πεπρωμένο και την μοίρα όλων των ψυχών, οι οποίες ψυχές θα ενδυθούν τις επτά φύσεις ! 

Πέντε θνητές φύσεις των πλανητών, Μία αθάνατη φύση του αιθερικού μεταβαλλόμενου πνεύματος της σελήνης, και Μία της αθάνατης θεϊκής ψυχής που ανήκει στο γένος όλων των προηγούμενων, το πνεύμα του πυρός 

Όταν ο πυρήνας-Νους της ανθρώπινης ψυχής ο άνθρωπος δεύτερος θεός εισέρχεται μέσα στον γαλαξία και μέσα στην ενεργειακή σφαίρα του ηλιακού μας συστήματος, διαρρηγνύοντας τους Ουρανούς, και όχι από τις πύλες, ενώνεται με την ενέργεια της φωτιάς και  γίνεται το πνεύμα του πυρός, η εικόνα της ζωής, και ανήκει στο θεϊκό γένος των ανθρώπων.

Όταν ενώνεται με τα γήϊνα στοιχεία της φωτιάς και του αέρα μεταβάλλεται σε κάτι άλλο, στο αποτύπωμα της, σε αντανάκλαση της ως μεταβαλλόμενο νοερό πνεύμα της σελήνης, και στην συνέχεια όταν ενώνεται με τα ακόμη βαρύτερα και άλογα στοιχεία της Υλης από γη και νερό, μεταβάλλεται σε ανθρώπινο είδωλο της Γης, και γίνεται ο άνθρωπος της Γης.

morfeas sky



Eρμητικά Κείμενα:

Αυτές που αποκαλλούνται "επτά σφαίρες" έχουν ως "Ουσιάρχες", δηλαδή καθοδηγητές τους, τη μοίρα και το πεπρωμένο και σύμφωνα με το νόμο της φύσης αυτές μεταβάλλουν τα πάντα με ακλόνητη σταθερότητα, διαφοροποιημένα από την αέναη κίνηση.

σχόλιο: Επτά σφαίρες είναι οι πέντε φύσεις των πλανητών, η σελήνη, και ο Ήλιος, ενώ οι Επτά Ουρανοί είναι το ενεργειακό πλέγμα του πυρός το οποίο περικλείει τις πέντε φύσεις των πλανητών, το νοερό μεταβαλλόμενο πνεύμα της σελήνης, και το Αγαθό Φως του Ήλιου.

Ο Αιθέρας αποτελεί το μέσο ή το όργανο των πάντων μέσω του οποίου δημιουργούνται τα πάντα και έχει ως Ουσιάρχη του έναν δεύτερο θεό....τα θνητά και τα όμοια τους προς τα θνητά.

σχόλιο: ο Αιθέρας είναι το ενεργειακό πλέγμα που περικλείει τον κάθε γαλαξία. είναι ο Νους και ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος, η εικόνα του Φωτεινού Λόγου.

Αφού λοιπόν τα πράγματα έτσι έχουν, τα πάντα καθώς απλώνονται από κάτω ως ψηλά συνδέονται μεταξύ τους μέσω της ίδιας της κίνησης. Τα θνητά, λοιπόν, είναι συνδεδεμένα με τα αθάνατα και τα ορατά με τα αόρατα.

Και το σύνολο υπακούει σε έναν κυβερνήτη, τον ύψιστο, ως κύριο του, ώστε να μην αποτελούν πολλά, αλλά μάλλον ένα, καθώς όλα εξαρτώνται αλλά και απορρέουν από αυτό το ένα.

(Το Ένα είναι ο Άγιος Λόγος ο δεύτερος Νους δημιουργός).

Επειδή φαίνονται διαφορετικά, θεωρούνται ότι είναι και πολλά, αν όμως ενωθούν είναι πλέον ένα ή μάλλον δύο: αυτό από το οποίο γεννιούνται τα πάντα, και μέσω του οποίου γεννιούνται τα πάντα, δηλαδή από την ύλη, μέσω της οποίας γεννιούνται, και από το θέλημα του θεού, με τη συναίνεση του οποίου διαμορφώνονται διαφορετικά μεταξύ τους.

Αυτός λοιπόν είναι ταυτόχρονα μοναδικός και τα πάντα, που είναι πλήρης, από την γονιμότητα και των δύο φύλων κυοφορεί,και πάντοτε το θέλημα του είναι ολόκληρη η αγαθότητα.


Η αγαθότητα, λοιπόν, κάθε πράγματος έχει γεννηθεί από τη φύση της χάρη στη θεϊκότητα εκείνου, ώστε κάθε πράγμα να είναι έτσι όπως είναι και ήταν και ώστε να προσδώσει σε όλα όσα πρόκειται να γεννηθούν στο μέλλον την ικανότητα της γέννησης από τον ίδιο τους τον εαυτό.

(σχόλιο: Ο Νους γεννά το πνεύμα του πυρός, και το πνεύμα του πυρός γεννά το νοερό μεταβαλλόμενο πνεύμα από φωτιά-αέρα, και το νοερό μεταβαλλόμενο πνεύμα γεννά τα διαχωρισμένα σώματα αρσενικό-θηλυκό).

Αυτή λοιπόν, είναι η διδασκαλία που σου δίνεται όσον αφορά στο λόγο και τον τρόπο που γεννιούνται τα πάντα.

-Υποστηρίζεις ότι ο θεός  έχει δύο φύλα Τρισμέγιστε;

(σχόλιο: ο Αρρενόθηλυς Νους ζωή και φως υπάρχων, είναι η εικόνα του Θεού Φως και Ζωή )

- Όχι μόνον ο θεός, αλλά και όλοι οι ζωντανοί και μη οργανισμοί Ασκληπιέ, καθώς δεν είναι δυνατόν κάποιο από τα όντα να είναι στείρο.

Γιατί αν από όλα τα είδη αφαιρεθεί η γονιμότητα, δεν είναι δυνατόν να παραμένουν πάντοτε όπως είναι.

Στη φύση κάθε όντος ενυπάρχει η αίσθηση και η γέννηση και πως ο κόσμος αγκαλλιάζει τη φύση και διατηρεί όλα όσα γεννιούνται. 



Γιατί καθένα από τα δύο φύλα είναι πλήρες από άποψη γεννητικής ικανότητας, και η επαφή τους, ή ακριβέστερα, η ένωση τους είναι ασύλληπτη και την ένωση αυτή μπορείς να την αποκαλέσεις είτε Έρωτα είτε Αφροδίτη είτε και τα δύο.


morfeas sky


Πάρτε τα για να μην σας τα χρωστάω
(Ορφικά αποσπάσματα 28), 
οπότε, και σύμφωνα με την όλη Ορφική Θεολογία, μία εκ των ιδιοτήτων του Αιθέρος είναι η γέννηση. 
«Και νους αδιάψευστος, βασιλιάς, είναι ο άφθαρτος Αιθέρας, γιατί μ’ αυτό λέει τα πάντα και ακούει και δεν υπάρχει φωνή, ούτε κραυγή, ούτε κτύπος, ούτε και φήμη, που να ξεφεύγει από τα αυτιά του πανίσχυρου Κρονίωνα.

Έτσι, λοιπόν, είναι ο νους και η κεφαλή του Διός»
(Ορφικά Αποσπάσματα 6, 19-23).

σχόλιο:

Ο δεύτερος Νους δημιουργός είναι ο Κρόνος, δημιούργησε άλλους Επτά Νους Διοικητές, άλλους Επτά Νους δημιουργούς, ο δικός μας δημιουργός του δικού μας Ουρανού είναι ο Δίας, δημιούργησε τους 36 Δέκαρχους θεούς, 
(τρεις 12άδες, οι τρεις μοίρες που ενεργούν στα 12 Ζώδια η μοίρα και το πεπρωμένο), και οδηγεί όλες τις κατωφερείς ενέργειες της Ύλης δίνοντας μορφή στα είδη των αισθητών υλικών σωμάτων εξουσιάζοντας τα πάντα.

morfeas sky

Πάρτε τα για να μην σας τα χρωστάω
Ο ΚΡΟΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ!! Ο ΔΙΑΣ ΤΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ!!

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ

ὁ δὲ πάντων πατὴρ ὁ Νοῦς, ὢν ζωὴ καὶ φῶς, (Ο Τριαδικός Θεός και όχι η εικόνα του ο αρρενόθηλυς Νους θεός) ἀπεκύησεν ῎Ανθρωπον αὐτῷ ἴσον, οὗ ἠράσθη ὡς ἰδίου τόκου·
περικαλλὴς γάρ, τὴν τοῦ πατρὸς εἰκόνα ἔχων· ὄντως γὰρ καὶ ὁ θεὸς ἠράσθη τῆς ἰδίας μορφῆς, παρέδωκε τὰ ἑαυτοῦ πάντα δημιουργήματα, καὶ κατανοήσας δὲ τὴν τοῦ Δημιουργοῦ κτίσιν ἐν τῷ πυρί, ἠβουλήθη καὶ αὐτὸς δημιουργεῖν, καὶ συνεχωρήθη ἀπὸ τοῦ πατρός·

γενόμενος ἐν τῇ δημιουργικῇ σφαίρᾳ, ἕξων τὴν πᾶσαν ἐξουσίαν, κατενόησε τοῦ ἀδελφοῦ τὰ δημιουργήματα, οἱ δὲ ἠράσθησαν αὐτοῦ, ἕκαστος δὲ μετεδίδου τῆς ἰδίας τάξεως·

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ;;; Ο ΚΡΟΝΟΣ!!
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ; Ο ΔΙΑΣ!!

καὶ καταμαθὼν τὴν τούτων οὐσίαν καὶ μεταλαβὼν τῆς αὐτῶν φύσεως ἠβουλήθη ἀναρρῆξαι τὴν περιφέρειαν τῶν κύκλων, καὶ τὸ κράτος τοῦ ἐπικειμένου ἐπὶ τοῦ πυρὸς κατανοῆσαι.


 ἀναρρῆξαι τὴν περιφέρειαν τῶν κύκλων!! 


Bλέπετε εσείς να πέρασε μέσα από καμιά Πύλη; εκεί βρίσκεται η παγίδα!! στις πύλες! μας γυρνά ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΓΗ!!


morfeas sky

....................
.................................................

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; Διαβάστε εδώ:

ΙΑΠΕΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 666 (καλού - κακού)

ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ

Διαβάστε εδώ:
Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - OI NOMOI TOY ΣYMΠANTOΣ


Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΘΕΩΣΗ

Σώπασε και κάνε ησυχία, παιδί μου, έτσι δε θα παύσει το έλεος του Θεού προς εμάς, να ευχαριστηθείς, λοιπόν, παιδί μου, την κάθαρση μέσω της δύναμης του Θεού, με σκοπό τη συγκρότηση του θείου λόγου μέσα σου.

1. Η γνώση του Θεού μας έχει έρθει, και αφού έχει έρθει αυτή, παιδί μου, η άγνοια έφυγε.

2. Η γνώση της χαράς μας έχει έρθει, και αφού έχει κι αυτή, παιδί μου, η λύπη φεύγει προς αυτούς που έχουν χώρο γι'αυτήν.

3. Την δύναμη που επέρχεται μετά τη χαρά, την ονομάζω, εγκράτεια, τη δύναμη την απολαυστικότατη, ας τη δεχτούμε με μεγάλη προθυμία, παιδί μου, πως με την εμφάνιση της απώθησε την ακολασία.


4. Τέταρτη τώρα ονομάζω την εγκαρτέρηση, την δύναμη απέναντι στην επιθυμία.

5. Αυτό το επίπεδο είναι η βάση της δικαιοσύνης, παιδί μου, γιατί, παρατήρησε, πως χωρίς δίκη, έδιωξε την αδικία, γίναμε δίκαιοι, παιδί μου, λόγω της απουσίας της αδικίας.

6. Την έκτη δύναμη σε'μας, που αντιμάχεται την πλεονεξία, την ονομάζω συνεργασία.

7. Και αφού φύγει κι αυτή, έρχεται η αλήθεια,και με τον ερχομό της διώχνει την απάτη.
(Σημ: εννοεί πως έρχεται η αλήθεια όταν εκπληρώνουμε μαζί όλα τα προηγούμενα).

8. Παρατήρησε, πως συμπληρώνεται το αγαθό όταν έρχεται η αλήθεια, ο φθόνος φεύγει από εμάς, και μαζί με την αλήθεια, εμφανίζεται το αγαθό, μαζί με τη 9. ζωή και το 10. φως, και δεν έρχεται πλέον καμιά τιμωρία από το σκότος, καθώς έφυγαν με ορμή, αφού νικήθηκαν.


Έμαθες τώρα τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται η αναγέννηση, παιδί μου, αφού εμφανιστεί η δεκάδα, παιδί μου, συντίθεται η νοητική γέννηση και απωθεί την δωδεκάδα και μας οδηγεί στην θέωση η γέννηση αυτή.
.................................


ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ

-Γιατί πατέρα; Έχω μέσα μου τιμωρούς;

-Όχι λίγους, παιδί μου, είναι και φοβεροί και πολλοί.

-Το αγνοώ αυτό, πατέρα.
-Μια από τις τιμωρίες είναι αυτή, παιδί μου, η άγνοια, δεύτερη, η λύπη, τρίτη η ακολασία, τέταρτη, η επιθυμία, πέμπτη, η αδικία, έκτη, η πλεονεξία, έβδομη, η απάτη, όγδοη , ο φθόνος, ένατη, ο δόλος, δέκατη, η οργή, ενδέκατη, το θράσος, δωδέκατη, η κακία, αυτές είναι δώδεκα στον αριθμό, αλλά κάτω από αυτές υπάρχουν πολλές περισσότερες, παιδί μου, που αναγκάζουν τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου να υφίσταται πάθη μέσω των αισθήσεων και της φυλακής που αποτελεί το σώμα.
Αυτές αφήνουν, όχι όμως όλες μαζί, αυτόν που ελεεί ο θεός, και έτσι επισυμβαίνει ο τρόπος και η ουσία της αναγέννησης.

Εξήγησε μου κι αυτό, πως οι τιμωρίες του σκότους, που είναι δώδεκα στον αριθμό, απωθούνται από τις δέκα δυνάμεις;
Με ποιον τρόπο Τρισμέγιστε;

-Το σώμα αυτό, από το οποίο ξεφύγαμε, παιδί μου, συντέθηκε από το ζωδιακό κύκλο, ο οποίος συγκροτήθηκε από δώδεκα στον αριθμό στοιχεία, τα οποία όμως έχουν μία μόνο φύση, και μπορούν να πάρουν κάθε μορφή προκειμένου να παραπλανήσουν τον άνθρωπο.

Σ'αυτές τις τιμωρίες, παιδί μου, υπάρχουν ζευγάρια που στην πράξη είναι ενωμένα, αχώριστο είναι το θράσος από την οργή, δεν είναι, όμως, δυνατό να προσδιοριστούν με σαφήνεια τα όρια του καθενός.
Κατά την ορθή λογική, λοιπόν, δικαιολογημένα απομακρύνονται σαν να απωθούνται από δέκα δυνάμεις, την δεκάδα.



Γιατί η δεκάδα, παιδί μου, είναι αυτή που γεννά τις ψυχές, η ζωή και το φως ενωμένα,  όπου έχει δημιουργηθεί η μονάδα του πνεύματος.
Η μονάδα, λοιπόν, κατά την ορθή λογική, περιέχει την δεκάδα, και η δεκάδα την μονάδα.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ

Η Δεκάδα είναι ο πυρήνας της ανθρώπινης ψυχής ο Λόγος, είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωήο Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος που εισερχόμενος στον κτιστό κόσμο του δεύτερου Νου δημιουργού στον Όγδοο ουρανό γίνεται Νους και Άγιος Λόγος, όμοιος δημιουργός σαν τον δεύτερο Νου δημιουργό, και ωςε ανθρώπινη ψυχή φέρει τις Επτα κατώτερες Μονάδες του πνεύματος των Οκτώ Ουρανών του Κτιστού κόσμου που ενερτγούν στις Επτά φύσεις των σύνθετων σωμάτων της Ύλης.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ



morfeas sky
..........
....................

σχόλια:

"Ο Αιθέρας είναι ο ίδιος ο Δίας ο Νους δημιουργός του κατωφερή κόσμου, και εισερχόμενος μέσα στον γαλαξία ως δυνάμεις των Τριαντα έξι Δέκαρχων - θεοί ενώνονται με τις ειδικές ενέργειες του πυρός που ενυπάρχουν μέσα στον γαλαξία και με τις καθολικές ενέργειες.


Ο αισθητός θεός λοιπόν είναι οι Τριανταέξι Δέκαρχοι μέσα στον κύκλο-γαλαξία, και είναι οι αισθητοί θεοί!!! όπου δημιουργούν την ζωή με θνητά σώματα!!"

Γιατί στο πρώτο απόσπασμα βάζεις σε παρένθεση οτι οι αισθητοί θεοί είναι οι άνθρωποι; Ενώ στο δεύτερο λες ότι οι αισθητοί θεοί είναι οι τριάντα έξι Δέκαρχοι/δυνάμεις;

Κι αυτοί παίρνουν μορφές όπως και ο άνθρωπος.
Και αυτοί έχουν τις ίδιες ιδιότητες με εμάς.
Απλά εμείς μπορούμε να εισέλθουμε σε ολόκληρο τον κτιστό κόσμο σε όλους τους κύκλους, και βέβαια να ξαναγυρίσουμε στο Φως. Ενώ αυτοί ανήκουν αποκλειστικά στον κάθε Ουρανό Διοικητή.


Έτσι, λοιπόν, υπάρχουν πολλοί θεοί, κυρίαρχοι όλων των ειδών, και τους ακολουθούν άλλοι θεοί που διαθέτουν κυρίαρχο της ουσίας τους.


Οι τελευταίοι είναι αισθητοί και έχουν εναρμονιστεί με τη διπλή τους ουσία,
(άνθρωποι ψυχές, και 36 Δέκαρχοι), με την αισθητή τους φύση δημιουργούν τα πάντα, ο ένας μέσω του άλλου, και φωτίζει ο ένας το έργο του άλλου."

Εμείς εδώ στη Γη ως είδος των ανθρώπων που είμαστε (όσοι είμαστε τέλος πάντων - διότι ζουν ανάμεσα μας), μπορούμε ταυτόχρονα να ενωθούμε με τον θεϊκό ανώτερο εαυτό μας τον νοηματικό λόγο της ψυχής μας, αλλά και με το θεϊκό μας ανθρώπινο ενσαρκωμένο γένος στους ανώτερους ουρανούς, όπως και να ενωθούμε με τους Δέκαρχους οι οποίοι έχουν το δικό τους γένος και είδος σε κάθε κύκλο!! (Ολύμπιοι θεοί) !! όπως και με το γένος των δαιμόνων δηλαδή με όλες τις ενέργειες της Ύλης, είτε στους ανώτερους ουρανούς με τους Αγαθοδαίμονες, είτε στον δικό μας κατωφερή ουρανό με τους τιμωρούς δαίμονες, το είδος των δαιμόνων, στον δικό μας υλικό κόσμο.


....και όλα αναμιγνύονται μεταξύ τους! και ο άνθρωπος της Γης γίνεται κάτι άλλο όταν ενώνεται με άλλα γένη και άλλα είδη, και αφού ενώνεται μαζί τους γίνεται ο άνθρωπος κάτι άλλο!!!! μεταβάλλεται σε μία μίξη με όσα είδη και γένη ενώνεται μαζί τους!! όπως οι Χριστιανοί πιστεύουν στο Θεό, αλλά ποιον θεό; μήπως σε κάποιο θεϊκό γένος των Δέκαρχων;;;;;;; πολύ μπερδεμένο χαμός!

Με λίγα λόγια πλέον έγινε κατανοητό ότι οι Δέκαρχοι μέσα στους κύκλους μπορούν να πάρουν μορφή όπως εμείς οι άνθρωποι!!!! και να γίνουν όμοιοι με εμάς!! (ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ) αφού έχουμε πάρει τις δικές τους όμοιες ενέργειες!! Απλά εμείς είμαστε Ουσιωδώς όμοιοι με την Αρχέτυπη Μονάδα Ζωή και Φως, ενώ αυτοί δεν είναι, οπότε δρουν ΜΗΧΑΝΙΚΑ και υπακούουν σε νόμους του Διοικητή τους, δίχως να κατανοούν τι εστί Πανάγαθος κόσμος του Αρχέτυπου Πανάγαθου Φωτός Ζωή και Φως.



Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε από εδώ την Γη, να ενωθούμε με το θεϊκό ανθρώπινο γένος στον έβδομο ουρανό! όπως και με όλα τα γένη που ενυπάρχουν εκεί, αλλά και με όλους τους κύκλους του κτιστού κόσμου ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ!! και να ενωθούμε μαζί τους και να γίνουμε κάτι άλλο! χαμός εις το τετράγωνο! γι'αυτό βλέπεις τους λάτρεις των θεών του Ολύμπου!! ενώθηκαν οι άνθρωποι μαζί τους!~! διότι δεν έχουν ιδέα ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ!! ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΘΕΙΚΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ!! ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΟ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ!!


..όπως ενώνονται κάτι πανίβλακες με το γένος των δαιμόνων και τα είδη των δαιμόνων.
Καταλαβαίνεις το χάλι της ανθρωπότητας εδώ στην Γη...ζει μέσα στα μαύρα σκοτάδια!! όπου δεν ξέρει που παν τα τέσσερα!!


Μα οι Δέκαρχοι/θεοί, αγάπησαν τον Άνθρωπο θεό και του δίδαξαν την λειτουργία των σφαιρών. Τους σεβόμαστε αλλά δεν είναι ανώτεροι από τον θεϊκό μας πυρήνα.


Ναι είναι κατώτεροι το ξέρουμε αυτό, απλά λέω τι συμβαίνει εδώ μέσα στον κτιστό κόσμο τώρα με τα διασπασμένα σώματα της Ύλης.
Αυτό που λες εσύ, συνέβει πριν ο άνθρωπος δεύτερος θεός δημιουργήσει τις δικές του ανθρώπινες ψυχές που φέρουν την δική του Μονάδα, τον δικό του νοηματικό λόγο που φέρει την Δεκάδα του πνεύματος, και είναι Ουσιωδώς όμοιος με Πρότυπο το Αρχέτυπο Φως.


Ούτε κι εγώ μπορώ, είμαι υποχρεωμένη να το παραδεχτώ. 

Είχα υπερεκτιμήσει τον εαυτό μου. Και δεν είναι μόνο η υπομονή και η επιμονή που απαιτείται, είναι και η φώτιση που χρειάζεται για να γίνει η αποκρυπτογράφηση.
Αυτές οι αναλαμπές του νου που βοηθούν στην κατανόηση της απόκρυφης γνώσης.
Εσύ έχεις αυτή τη φώτιση. Για κάποιο λόγο.
Ωστόσο δεν νιώθω μαθητής αλλά ισότιμο μέλος ομάδας επειδή έτσι το επιτρέπεις και επειδή έχω όλα τα υπόλοιπα εφόδια εκτός από την έμπνευση. Αν και δεν έχω παράπονο γιατί η φώτιση με οδήγησε εδώ. 



Mην ξεχνάς ότι ο έρωτας μας για την ψυχή φέρει την υπομονή, επιμονή, και την φώτιση εδώ σε εμάς στη Γη!!
Ειδάλλως τίποτα δεν έρχεται μόνο του εδώ στη Γη!! διότι εδώ στη Γη μόνον οι καθολικές θνητές ενέργειες έρχονται μόνες τους!!! οι θνητές!! οι δυνάμεις δεν έρχονται από μόνες τους!! αλλά πρέπει από μόνοι μας να τις αναζητήσουμε!! για να ανακαλύψουμε τον θεϊκό μας εαυτό!! και μετά να κατανοήσουμε την νοητή ουσία του Φωτεινού Λόγου του Ανθρώπου δεύτερου θεού..τον νοηματικό λόγο της ψυχής μας.


Το ρεζουμέ είναι προϊόν έμπνευσης και παίρνει την έγκριση της διαίσθησης μου. Τώρα κατάλαβα ποιο είναι το δικό μου χάρισμα. Ξεχωρίζω το αληθινό όπου και να βρίσκεται. 

πες μια φορά ακόμη τη σχέση των Διοικητών με τους Δεκάρχους. Γιατί οι Διοικητές μας δίδαξαν την λειτουργία των σφαιρών και τα μπερδεύω.



Πάντα σε βλέπω ως ισότιμο μέλος..συνεργάζομαι μαζί σου, δεν σε βλέπω αφ'υψηλού, αυτά τα θνητά ανήκουν μόνον στους θνητούς.

Ο Διοικητής βρίσκεται έξω από τον κόσμο-ουρανό-γαλαξία, τον οποίο δημιούργησε εσωτερικά με τα δικά του δημιουργήματα που φέρουν τον δικό του νοηματικό  λόγο,  τους 36 Δέκαρχους, οι οποίοι Δέκαρχοι βρίσκονται μέσα στον κόσμο της Ύλης.


Υπάρχουν Επτά Διοικητές, όσοι και οι Επτά κόσμοι-Ουρανοί.
Και μέσα σε κάθε κόσμο βρίσκονται οι Δέκαρχοι του εκάστοτε Διοικητή, φυσικά και το είδος του Ανθρώπου, μαζί με όλα τα άλλα είδη του κτιστού κόσμου, και κλασσικά οι άλογοι δαίμονες-κατωφερείς ενέργειες των αισθήσεων,  που είναι άνεϋ σημασίας αν κατανοήσεις τον αληθινό εαυτό σου.

Και όλοι οι κύκλοι ενώνονται αν το θελήσει ο άνθρωπος μαζί του!!!!! διότι ο Άνθρωπος έχει απίστευτες ικανότητες!!!!~!~!~~!


Δεν υπάρχει πιο θαυμαστό είδος ή γένος από τον Άνθρωπο και μάλιστα είναι ο μόνος που έχει ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ!! Ουσιωδώς όμοια με το Αρχέτυπο πνεύμα την ένατη και δέκατη Μονάδα του Αρχέτυπου πνεύματος  Ζωή και Φως.


Οι Δέκαρχοι δηλαδή είναι οι δυνάμεις του διοικητή με τις οποίες διοικεί την σφαίρα του. Είναι οι νόμοι, οι θεοί, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις ενέργειες για την εφαρμογή των νόμων, της νομοτέλειας του κάθε κύκλου, την Ειμαρμένη;


Ακριβώς! εκτελούν τους Νόμους της ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!! ΜΗΧΑΝΙΚΑ!! ΜΗΧΑΝΗ MATRIX.
Γι'αυτό και δεν έχουν ελεύθερη επιλογή, για να μην υποπέσουν σε ανυπακοή.


Υπάρχουν επίσης και τα ανθρώπινα είδη των Δέκαρχων! διότι και αυτοί δημιουργούν το δικό τους ανθρώπινο είδος!..όπως και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός δημιουργεί μέσα στους Επτά Ουρανούς το δικό του γένος αλλά και ανθρώπινο είδος στους κατώτερους Ουρανούς.

Και αυτά τα είδη των Δέκαρχων είναι άνθρωποι της Γης όπως εμείς.

Κι εμείς ώς Άνθρωποι της Γης στην αρχή δεν υποπέφταμε σε Λήθη και Άγνοια του ποιοι Αληθινά είμαστε..μέχρι να μας καλύψει το..πλέγμα του διαχωρισμού και της διάσπασης των Αρσενικοθήλυκων σωμάτων.!!

Άρα οι θεοί κάναν την αποστασία. Θέλησαν κι αυτοί να μιμηθούν τον Άνθρωπο. Δεν είχαν όμως θεϊκό πυρήνα και θέλουν να κλέψουν σπινθήρες από ανθρώπινες ψυχές..την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Όχι καλό, είναι πολύ καλό. Αλλά θέλει επεξεργασία και απόδειξη. Πώς χωρίς ελεύθερη βούληση έκαναν κάτι τέτοιο;


Μα ο δεύτερος Νους δημιουργός έλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας των σωμάτων! Άρα ο δεύτερος Νους δημιουργός Αποστάτησε και μαζί τον ακολουθούν οι Επτά Διοικητές τα επτά δικά του δημιουργήματα, μαζί και οι 36 Δέκαρχοι του εκάστοτε εκ των Επτά Νου Διοικητών του κτιστού κόσμου, για να εξουσιάζουν τον Άνθρωπο δεύτερο θεό και τις δικές του ψυχές μέσα από την Λήθη των διασπασμένων αισθητών σωμάτων, και με αυτόν τον τρόπο απορροφούν την Ελεύθερη επιλογή από τον Άνθρωπο!! που όταν αρχικά ενώθηκε με την φύση του πιο κατωφερή ουρανού, απέκτησε η φύση την Ελεύθερη Επιλογή και δημιούργησε Επτά δικά της αρσενικοθήλυκα σώματα όμοια με των Επτά Διοικητών!! Και ο Άνθρωπος δεύτερος θεός εξουσίαζε τα πάντα!! μέσα στον κτιστό κόσμο.


Από την στιγμή όμως που ο δεύτερος δημιουργός Νους ενώνεται κι αυτός με την φύση, απέκτησε και ο ίδιος την Ελεύθερη Επιλογή, οπότε για να ξαναπάρει την εξουσία από τον άνθρωπο δεύτερο θεό, ΕΞΕΠΕΣΕ και διέλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας!! που ήταν συμβατός με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, (Ζωή και Φως όντα δίχως φύλο), και για να διατηρήσει την Ελεύθερη Επιλογή φυλάκισε τον Άνθρωπο (ανθρώπινες ψυχές) στην Λήθη των διασπασμένων σωμάτων, χάνοντας την επαφή-σύνδεση με τον νοηματικό λόγο της ψυχής τους,  εξουσιάζοντας τον ως δικό του δούλο μέσα από  πολύ μίσος για τον άνθρωπο..κάνοντας τον να υποφέρει συνεχώς.

Επίσης οι δαίμονες (κατωφερείς άλογες ενέργειες) αυτό ακριβώς κάνουν, υπό την οξύτητα του πυρός ενεργούν στα άλογα αισθητά πάθη ανάγκες και επιθυμίες μας! διότι οι ψυχές των Δέκαρχων ναι μεν δεν είχαν ελεύθερη επιλογή, αλλά από την στιγμή που εισήλθε ο άνθρωπος έγιναν και αυτοί άνθρωποι όπως εμείς με ελεύθερη επιλογή που τους οδηγεί ο Νους Διοικητής, και τον κάθε Διοικητή τον οδηγεί ο δεύτερος Νους δημιουργός.

Περίμενε να το αφομοιώσω. Έχω μείνει άναυδη. 
Να το κατανοήσω, να το σκεφτώ και θα σου πω.

Το πνεύμα της φύσης με το που ενώθηκε με τον άνθρωπο  απέκτησε τις ιδιότητες του Ανθρώπου, τις δυνάμεις των Επτά ΚΎΚΛΩΝ!!!! και με αυτόν τον τρόπο μπορεί και εισέρχεται σε όλους τους κύκλους και την φύση τους, , και να δημιουργεί τους δικούς της ανθρώπους!! με την ανάλογη φύση που επικρατεί εκεί, αλλά η ανθρώπινη ψυχή πάντα παραμένει ως Μονάδα Αμετάβλητη και Αδιαίρετη!!! ενωμένη όμως (ενσαρκωμένη) με το διασπασμένο πνεύμα της φύσης που πλέον ελέγχει ο δεύτερος Νους δημιουργός πέφτει ο άνθρωπος -ψυχή σε Λήθη, και δεν μπορεί να ξαναγυρίσει στην αληθινή του υπόσταση, οπότε επιλέγει συνεχώς να ενσαρκώνεται σε διασπασμένο σώμα.

Θέλει με νύχια και με δόντια να μας κρατήσει στον κτιστό κόσμο με διασπασμένα σώματα, και το πέτυχε!~!~! αφού πλέον ενωθήκαμε μαζί με αυτά, και χάσαμε τον αληθινό μας εαυτό..μέχρι να τον ξαναβρούμε!!

Άρα εσωτερικά των κύκλων, αφού ενώνονται με τις πύλες όλοι οι κύκλοι, απέκτησε το πνεύμα της φύσης τις δυνάμεις του Ανθρώπου, και έτσι βρίσκεται παντού ενωμένο με τον Άνθρωπο..ως αισθητό σώμα που ενδύεται η ανθρώπινη ψυχή..


Ταυτόχρονα το διασπασμένο πλέον πνεύμα της φύσης ελέγχει τον κτιστό κόσμο, διότι είναι ο δημιουργός του κτιστού κόσμου, και το πνεύμα της φύσης αυτής πλέον οδηγείται από τον εκάστοτε Διοικητή -Ουρανό, και κάθε Διοικητής εξουσιάζεται από τον δεύτερο Νου δημιουργό. (Κρόνο).

Οι Επτά Διοικητές τι κάνουν απ'έξω τους κύκλους; δεν τα βλέπουν όλα αυτά; και γιατί δεν παρεμβαίνουν; διότι το πνεύμα της Φύσης είναι οι ίδιοι, και ο δεύτερος Νους δημιουργός που ελέγχει τους Επτά Διοικητές τι κάνει; μήπως όλοι είναι μέσα στο κόλπο; με αρχηγό τον δεύτερο Νου δημιουργό; που εγκλώβισε τον Άνθρωπο δεύτερο θεό; τον Άνθρωπο όμοιο με τον Πατέρα όλων Φως και Ζωή; Ακριβώς αυτό συμβαίνει!

Μα είναι ξεκάθαρο πλέον ότι την βρωμοδουλειά μας την έκανε ο δεύτερος Νους δημιουργός.
Οι Επτά Διοικητές μας ενημέρωσαν για την φύση που επικρατεί μέσα στους κύκλους, και ότι είναι συμβατή με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, και μόλις εισήλθε ο Άνθρωπος μέσα με τις δικές του ψυχές,  και ενώθηκε με την φύση, τι έκανε ο δεύτερος Νους δημιουργός;

Διέσπασε τα πάντα! από αρσενικοθήλυκα που ήταν, σε αρσενικό και θηλυκό, σε δύο αντίθετους πόλους !!!!! και χάθηκε ο σύνδεσμος της Αρμονίας όλων των σωμάτων για πάντα...Μέχρι να Ανακαινίσει τα πάντα ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Άχρι καιρού με Πρότυπο τον Πανάγαθο Αρχέτυπο κόσμο Ζωή και Φως..

Όλες οι θρησκείες δικές του είναι και μας υποτιμά συνεχώς, ώστε να αποδεχτούμε την κατωτερότητα μας.
Επίσης οι Δώδεκα θεοί τι είναι; δεν σου θυμίζει την Ανίερη Δωδεκάδα; και δες πως συμπεριφέρονται στους ανθρώπους!! ως ανώτερα όντα! κι εμείς μπροστά τους είμαστε τα ζώα!


Α, ναι, οτι μόνοι μας φάγαμε τον καρπό της γνώσης του καλού και του κακού. 


Λάθος τίποτα δεν ήταν καλό=κακό διαιρεμένο! στην αρχή όταν εισήλθαμε όταν ήταν συμβατά με το Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός όλα ήταν ενωμένα αρσενικοθήλυκα..και δεν ήταν διασπασμένα.




Πρέπει λοιπόν να ξαναδιαβάσω για τον Δεύτερο Νου Δημιουργό. Να νιώσω τι ακριβώς είναι. Είπαμε οτι είναι αδελφός μας μεν, θεός κι αυτός αλλά χωρίς φωτεινό λόγο; χωρίς τι; σε τι διαφέρει από μας;

Ο δεύτερος Νους δημιουργός ενώνει τα αντίθετα μέσα από τους Νόμους!! ΜΗΧΑΝΙΚΑ!!! 
παράδειγμα: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΖΩΟ!!

Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός όμως έχει ως πρότυπο το Πανάγαθο Φως.
ΤΗΝ ΕΝΑΤΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ.
Ηρθε για να Ανακαινίσει τον Κτιστό κόσμο με πρότυπο τον Αρχέτυπο Πανάγαθο κόσμο. Και όχι με τον αναίσθητο δεύτερο Νου δημιουργό-ΜΗΧΑΝΗ-MATRIX.

Ακριβώς. Κατηγορηθήκαμε άδικα οτι εμείς παρακούσαμε. 
Στην αρχή μπαινοβγαίναμε στους κόσμους. 
Ενδεχομένως η περίοδος αυτή κράτησε πολύ. 
Το χρυσούν γένος και ο πολιτισμός του. 
Σιγά σιγά άλλαζε η συχνότητα και γινόμασταν όλο και πιο βαρείς.


Αυτό με τα αντίθετα δεν το κατάλαβα.
Κατά τον Ησίοδο η ανθρώπινη ψυχή ακολουθεί μία πτωτική πορεία, από την στιγμή που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα.
Ο Ησίοδος παρουσιάζει την πτωτική τάση του Ανθρώπου ως εξής:
Ο Ησίοδος λοιπόν θεωρεί σαν δεδομένο ότι η ανθρώπινη ψυχή ακολουθεί μία πτωτική πορεία, από την στιγμή που δημιουργήθηκε μέχρι και σήμερα. Επιχειρεί λοιπόν μία εμφανή προσπάθεια σύγκρισης της ΠΤΩΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ που ακολουθεί η αξία των πολύτιμων μετάλλων του χρυσού, του αργύρου, του χαλκού και του σιδήρου, που διαδέχονται διαδοχικά το ένα το άλλο, την οποία την συνδέει με την ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΗΘΙΚΗΣ.
Το «ΧΡΥΣΕΟΝ» γένος ήταν το πρώτο, που συμπίπτει με την αρχική εμφάνιση του ανθρώπου. Την μακρινή εκείνη εποχή, ο άνθρωπος μπορούσε να εκδηλώσει μία κατάσταση ηθικής η οποία δεν απείχε πάρα πολύ από το θεϊκό πρότυπο. Το γεγονός αυτό συνέβαινε, διότι όπως μας αποκαλύπτει το αρχαίο κείμενο, το χρυσό γένος ήταν το μοναδικό που διαβίωσε κάτω από την βασιλεία του Κρόνου.


Με άλλα λόγια διαβίωσε στα πρότυπα μίας τελείως διαφορετικής κατάστασης και συνθηκών, σε σχέση με αυτήν που επικράτησε στην συνέχεια. Για να κατανοήσουμε την λογική του Ησιόδου θα πρέπει να μεταφερθούμε στο γνωσιολογικό πλαίσιο της αρχαίας Ελλάδας.


Στην περίπτωση αυτή θα διαπιστώσουμε ότι ο Δίας και οι δώδεκα Ολύμπιοι θεοί που στην διάρκεια των επόμενων γενών διαδέχτηκαν τον Κρόνο και κληρονόμησαν την εξουσία, είναι αυτοί που ευθύνονται για όλα τα δεινά της ανθρωπότητας.

Διότι αυτοί είναι οι εντεταλμένοι να κατατρέχουν συνεχώς τους ανθρώπους χρησιμοποιώντας ένα αστείρευτο πλήθος σκληρών δοκιμασιών. 

Την εποχή όμως που έζησε το χρυσό γένος, ο Δίας, επομένως και οι δώδεκα Θεοί δεν είχαν ακόμα γεννηθεί από τον πατέρα τους τον Κρόνο.



Πάλι από Ησίοδο:
Πίσω από τα πρόσωπα των θεών αντικατοπτρίζονται οι δυνάμεις και τα φαινόμενα της φύσης. Έτσι μπορούμε να συνάγουμε το συμπέρασμα ότι αυτό το χρυσό γένος εμφανίστηκε και έζησε σε μία πρωταρχική εποχή της δημιουργίας, στην οποία δεν είχαν εμφανιστεί ακόμα πολλές από τις δυσκολίες που αφορούν στην επιβίωση των ανθρώπων, όπως εκδηλώθηκαν στην συνέχεια στα επόμενα κατώτερα γένη.

Και αρχίζει η ηθική κατάπτωση των αξιών των Ανθρώπων, που δοκιμάζονται από τις συμφορές που μας στέλνουν συνεχώς οι δώδεκα θεοί ή οι νόμοι της φύσης που κρύβονται πίσω από αυτούς και τις οποίες πρέπει να μάθουμε να τις αντιμετωπίζουμε επιτυχώς. 

Η συμπεριφορά των ανθρώπων του αργυρού γένους δεν έμοιαζε πλέον σε τίποτα με τα θεϊκά πρότυπα. Ο άνθρωπος, όσο είχε να αντιμετωπίσει περισσότερα προβλήματα, γινόταν όλο και λιγότερο αγαθός και δίκαιος. Από ότι φαίνεται, τα προβλήματά του και οι βιοτικές του μέριμνες συνεχώς αυξάνονταν.

Η ζωή των ανθρώπων του χρυσού γένους ήταν ευλογημένη και πολύ εύκολη, αφού είχαν λιγοστά και ασήμαντα προβλήματα να αντιμετωπίσουν.
Ακόμα και ο θάνατός τους, αποτελούσε μία ευχάριστη φυσική διαδικασία, όπως ο ανέμελος και αθώος ύπνος που βαραίνει τα βλέφαρα των μικρών παιδιών και τα οδηγεί σε γλυκά και παραδεισένια ονειρικά μέρη.



Άρα δεν φταίει ο άνθρωπος αλλά οι αποστάτες!
Μόνον οι άνθρωποι με ενδιαφέρουν! έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους θνητούς θεούς και στα ανθρωποειδή τους γεννήματα.

Μα εμείς είμαστε τα ανθρωποειδή διασπασμένα γεννήματα μέσα στα οποία φυλακίστηκε ο Άνθρωπος θεός

Ναι, αλλά με ενδιαφέρει ο αληθινός εαυτός μου μέσα μου, αυτό εννοώ, και πως αυτό το ψεύτικο σώμα θα το εξουσιάζω.
Μην ξεχνάς ότι δεν είναι όλοι άνθρωποι, αλλά οι περισσότεροι είναι ανθρωποειδή με σκοπό να μας κρατούν σε λήθη..ζουν ανάμεσα μας. Φαίνεται από την λογική που διαθέτουν.


Το χρυσόν γένος με μια σκέψη δημιουργούσε ύλη απευθείας.
Σήμερα δημιουργούμε μεν αλλά χρειάζεται χρόνος! αλλά σκεφτόμαστε αρνητικά συνήθως οπότε..


Τις ψυχές ποιος είπαμε οτι τις φτιάχνει;

Ανθρώπινη ψυχή
είναι η άϋλη ενέργεια, το καθαρό άϋλο της φύσης δημιούργημα, όπου όταν εισέρχεται από τις πύλες ο Αιθέρας, δηλαδή ο Αδιαίρετος και Αμετάβλητος Νοηματικός Λόγος του Ανθρώπου δεύτερου θεού, ως Μονάδα, ενώνονται μαζί του από πολύ μεγάλο έρωτα οι καθαρές άϋλες ενέργειες, και γίνεται η ανθρώπινη ψυχή που κινείται στο σύμπαν στον δικό της νοητό κόσμο που εξουσιάζει ο νοηματικός λόγος της ανθρώπινης ψυχής που είναι Ουσιωδώς όμοιος με το Αρχέτυπο πανάγαθο Φως. (Ζωή και Φως)..και ενώνεται με την παγκόσμια ψυχή του κάθε Ουρανού, και από εκεί θα πάρει την ταυτότητα των αριθμών του ανθρώπινου είδους και μορφής που θα ενδυθεί η ανθρώπινη ψυχή.

Οι ψυχές του δεύτερου Νου δημιουργού ενυπάρχουν ως παγκόσμια ψυχή-Μονάδες, έτοιμες με τον κατάλληλο νοηματικό λόγο και ταυτότητα των αριθμών, που θα ενωθούν με τις κατωφερείς ενέργειες της Ύλης και θα σχηματίσουν όλες τις μορφές των ειδών της Ύλης.


ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ
Τοῦτό ἐστι τὸ κεκρυμμένον μυστήριον μέχρι τῆσδε τῆς ἡμέρας.
ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ (του Ανθρώπου) τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν, οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος, οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις, 

ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους, 
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, 
ἀρρενοθήλεας καὶ μεταρσίους. (αιωρείται, μετέωρος - αρρενόθηλυς σώμα θεϊκό που αιωρείται)..Ο Άνθρωπος πήρε ένα σώμα θεϊκό όμοιο με τους ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ σε κάθε Ουρανό!!!!

καὶ ἐξήνεγκεν ἡ φύσις τὰ σώματα πρὸς τὸ εἶδος τοῦ ᾿Ανθρώπου.
..........

ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς
ψυχὴν καὶ νοῦν,


ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, Από ζωή Δύναμη, Φως και Αδιαίρετος Φωτεινός Λόγος, έγινε ψυχή-άϋλη ενέργεια, που μεταφέρει τον νοηματικό Λόγο των ενεργειών των Επτά Ουρανών της Αρμονίας μέσα στον κτιστό κόσμο.


ἐκ δὲ φωτὸς
νοῦν, (Από Φως έγινε Νους)

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΠΑΝΑΓΑΘΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΓΙΝΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ  ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ (ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ) ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΑΘΟΥ ΑΡΧΕΤΥΠΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΖΩΗ ΚΑΙ ΦΩΣ.



"καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν."


ΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ;;;;;;
καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους
<καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι.
τῆς περιόδου πεπληρωμένης
ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·

πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει,τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.


ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ; ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ ΕΓΩ..Ο ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΟ ΛΕΕΙ


ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΚΥΚΛΩΝ;
ΜΑ Η ΦΥΣΗ ΑΦΟΥ ΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ!!

ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα (ενώθηκε) τῷ ᾿Ανθρώπῳ
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ (δηλαδή απόκτησε όλες τις ενέργειες της φύσης των Επτά Διοικητών που κατέχει ο Άνθρωπος δεύτερος θεός) τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, δηλαδή αρσενοθήλυκους και συμβατούς με τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός.



Και αφού όλα ήταν συμβατά με τον Άνθρωπο και τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, ο Άνθρωπος γέννησε ΕΠΤΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΗΤΗ ΟΥΣΙΑ!!!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΦΩΣ ΕΓΙΝΕ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΖΩΗ ΕΓΙΝΕ ΟΥΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΛΟΓΟΣ,  ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΩΔΩΣ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ!!! ΝΟΗΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ!!! ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ.


ὁ δὲ ῎Ανθρωπος ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ἐγένετο εἰς
ψυχὴν καὶ νοῦν,


ἐκ μὲν ζωῆς ψυχήν, (νοηματικός λόγος, ουσία ουσιωσώς όμοια με τον Φωτεινό Λόγο που είναι η Ζωή)

ἐκ δὲ φωτὸς νοῦν, (Από Πανάγαθος κόσμος (Φως), έγινε Νους της Αρμονίας)

καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!!


καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι.
τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·


πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει,τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.


Και τι είπαμε ότι είναι αυτοί οι επτά άνθρωποι; τα αντίστοιχα σώματα για την κάθε σφαίρα; Και ήταν ακόμη ο άνθρωπος αιωρούμενος σε όλους τους κύκλους, δηλαδή ανάλαφρος;


Ο Ανθρωπος πήρε ένα σώμα θεϊκό αρρενόθηλυς δίχως φύλο, όμοιο με τους ΕΠΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ!!!! ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΚΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΤΑ

Δεν πήρε σώμα θνητό αρσενικό-θηλυκό διασπασμένο.


εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων,


Λαμπρά! τέλεια ως εδώ.

καὶ ἔμεινεν οὕτω τὰ πάντα τοῦ αἰσθητοῦ κόσμου μέχρι
περιόδου τέλους <καὶ> ἀρχῶν γενῶν.

ἄκουε λοιπόν, ὃν ποθεῖς λόγον ἀκοῦσαι.
τῆς περιόδου πεπληρωμένης ἐλύθη ὁ πάντων σύνδεσμος ἐκ βουλῆς θεοῦ·


πάντα γὰρ ζῷα ἀρρενοθήλεα ὄντα διελύετο ἅμα τῷ
ἀνθρώπῳ καὶ ἐγένετο τὰ μὲν ἀρρενικὰ ἐν μέρει,τὰ δὲ
θηλυκὰ ὁμοίως.



Ο ΑΓΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

ὁ δὲ θεὸς (ο δεύτερος Νους δημιουργός)  εὐθὺς εἶπεν ἁγίῳ λόγῳ, Αὐξάνεσθε ἐν αὐξήσει καὶ πληθύνεσθε ἐν πλήθει πάντα τὰ κτίσματα καὶ δημιουργήματα,
καὶ ἀναγνωρισάτω <ὁ> ἔννους ἑαυτὸν ὄντα ἀθάνατον, καὶ τὸν αἴτιον τοῦ θανάτου ἔρωτα, καὶ πάντα τὰ ὄντα. (μας δουλεύει κιόλας!).


ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ


«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».

«ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;

–φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος.

– Εὖ φῂς λαλῶν·


φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
῎Ανθρωπος.

ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν.


– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·

«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».


οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν;
– Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν·

παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι,

..........
....................


Δες λίγο αυτό το σημείο:
ἡ γὰρ φύσις ἐπιμιγεῖσα (ενώθηκε) τῷ ᾿Ανθρώπῳ
ἤνεγκέ τι θαῦμα θαυμασιώτατον·
ἔχοντος γὰρ αὐτοῦ( του Ανθρώπου) τῆς ἁρμονίας τῶν ἑπτὰ τὴν φύσιν,
οὓς ἔφην σοι ἐκ πυρὸς καὶ πνεύματος,
οὐκ ἀνέμενεν ἡ φύσις,

ἀλλ' εὐθὺς ἀπεκύησεν ἑπτὰ ἀνθρώπους,
πρὸς τὰς φύσεις τῶν ἑπτὰ διοκητόρων, κλπ

Η φύσις ...ουκ ανέμενεν αλλ' ευθύς απεκύησεν επτά ανθρώπους κλπ
Η φύση γέννησε τους επτά ανθρώπους, όχι ο άνθρωπος.
Ή κάνω λάθος;

Εννοείται, ο Άνθρωπος δεύτερος θεός Φως και Ζωή δεν είναι αισθητό σώμα, ούτε ψυχή. Απλά ενδύθηκε τις καθαρές άϋλες ενέργειες με τον δικό του νοηματικό λόγο και έγινε εικόνα της ζωής-ψυχή.
Ο Άνθρωπος δεύτερος θεός είναι όμοιος με τον Πατέρα όλων!!

Φως και Ζωή



Η φύση γέννησε αυτό που είναι ο δεύτερος Νους δημιουργός!! 
Ο αισθητός θεός Διοικητής με Αισθητό θεϊκό αθάνατο σώμα!!

Μετά διασπάστηκαν όλα από τον δεύτερο Νου δημιουργό και εγκλωβίστηκε ο άνθρωπος στην Λήθη αυτών των διασπασμένων σωμάτων, χάνοντας την σύνδεση-επαφή με τον νοηματικό λόγο της ψυχής του.
όποιος έχει το Νου ας αναγνωρίσει τον εαυτό του! 

Ο Πατέρας όλων Τριαδικός Θεός είναι Φως και Ζωή και από την ίδια ουσία τυγχάνεις κι εσύ που έχεις το Νου να είσαι από την ίδια ουσία! οπότε γνωρίζεις και ποιος είσαι! και που θα πας χωρίς να σε ακουμπήσει τίποτα και κανένας! διότι όλα εσύ τα εξουσιάζεις αφού έχεις αναγνωρίσει ήδη τον εαυτό σου ποιος είσαι και από που προέρχεσαι..

Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι Νου;

Εγώ ο Νους Θεός θα δώσω τον δικό μου Νου στους αγαθούς, στους ελεήμονες, στους καθαρούς, στους ευσεβείς..κοινώς μας λέει ότι θα γλυτώσουν και όσοι άνθρωποι δεν έχουν το Νου του ανθρώπου δεύτερου θεού!! λόγω της αγαθότητας τους θα κερδίσουν ως βραβείο την θέωση τους.

Όσο για τους υπόλοιπους; τα βλέπουμε εδώ στη Γη τι τραβά η ανθρωπότητα ζώντας μέσα στο θάνατο.


– Εἰ ἐνόησας, εἰπέ μοι, διὰ τί ἄξιοί εἰσι τοῦ θανάτου οἱ ἐν τῷ θανάτῳ ὄντες; 

– ῞Οτι προκατάρχεται τοῦ οἰκείου σώματος τὸ στυγνὸν σκότος,
ἐξ οὗ ἡ ὑγρὰ φύσις, ἐξ ἧς τὸ σῶμα συνέστηκεν ἐν τῷ αἰσθητῷ κόσμῳ, ἐξ οὗ θάνατος ἀρδεύεται.


– ᾿Ενόησας ὀρθῶς, ὦ οὗτος.
κατὰ τί δὲ «ὁ νοήσας ἑαυτὸν εἰς αὐτὸν χωρεῖ», ὅπερ ἔχει ὁ τοῦ θεοῦ λόγος;

–φημὶ ἐγώ, ῞Οτι ἐκ φωτὸς καὶ ζωῆς συνέστηκεν ὁ πατὴρ
τῶν ὅλων, ἐξ οὗ γέγονεν ὁ ῎Ανθρωπος. 


– Εὖ φῂς λαλῶν·
φῶς καὶ ζωή ἐστιν ὁ θεὸς καὶ πατήρ, ἐξ οὗ ἐγένετο ὁ
῎Ανθρωπος. 


ἐὰν οὖν μάθῃς αὐτὸν ἐκ ζωῆς καὶ φωτὸς ὄντα καὶ ὅτι ἐκ τούτων τυγχάνεις, εἰς ζωὴν πάλιν χωρήσεις.
ταῦτα ὁ Ποιμάνδρης εἶπεν. 


– 'All' ἔτι μοι εἰπέ, πῶς εἰς ζωὴν χωρήσω ἐγώ, ἔφην, ὦ Νοῦς ἐμός; φησὶ γὰρ ὁ θεός·

«ὁ ἔννους ἄνθρωπος ἀναγνωρισάτω ἑαυτόν».


οὐ πάντες γὰρ ἄνθρωποι νοῦν ἔχουσιν; 

– Εὐφήμει, ὦ οὗτος, λαλῶν·

παραγίνομαι αὐτὸς ἐγὼ ὁ Νοῦς τοῖς ὁσίοις καὶ ἀγαθοῖς καὶ καθαροῖς καὶ ἐλεήμοσι, τοῖς εὐσεβοῦσι, καὶ ἡ παρουσία μου γίνεται βοήθεια, καὶ εὐθὺς τὰ πάντα γνωρίζουσι
καὶ τὸν πατέρα ἱλάσκονται ἀγαπητικῶς καὶ εὐχαριστοῦσιν
εὐλογοῦντες καὶ ὑμνοῦντες τεταγμένως πρὸς αὐτὸν τῇ
στοργῇ, καὶ πρὸ τοῦ παραδοῦναι τὸ σῶμα ἰδίῳ θανάτῳ
μυσάττονται τὰς αἰσθήσεις, εἰδότες αὐτῶν τὰ ἐνεργήματα·

μᾶλλον δὲ οὐκ ἐάσω αὐτὸς ὁ Νοῦς τὰ προσπίπτοντα ἐνεργήματα τοῦ σώματος ἐκτελεσθῆναι.
πυλωρὸς ὢν ἀποκλείσω τὰς εἰσόδους τῶν κακῶν καὶ αἰσχρῶν ἐνεργημάτων, τὰς ἐνθυμήσεις ἐκκόπτων.


morfeas sky

.................
.................................

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΡΟΝΟΣ Ο ΔΙΑΣ - Ο ΑΙΘΕΡΑΣ - Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..