OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣΈχει ενδιαφέρον να διαβάσουμε τι λέγεται για τον Ερμή τον Τρισμέγιστο ο οποίος μας οδηγεί στο να κατανοήσουμε σε ποιο σύμπαν ζούμε και ποιοι είμαστε πραγματικά εμείς οι άνθρωποι..

Διαβάστε κι εδώ:
OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ - ANAΛΥΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Οι 7 νόμοι του Σύμπαντος

Οι αρχές της Αλήθειας είναι επτά: εκείνος που το καταλαβαίνει αυτό τέλεια, κατέχει το μαγικό κλειδί, που με αυτό οι Πύλες του ναού θα ανοίξουν.

«Το Παν είναι ο Λόγος. Το σύμπαν είναι Νοητικό». (Πρώτη Αρχή)


«Όπως είναι πάνω, είναι και κάτω. Όπως είναι κάτω, είναι και πάνω».(Δεύτερη Αρχή)

«Τίποτε δεν είναι ακίνητο, όλα δονούνται». (Τρίτη Αρχή)

«Όλα είναι δυαδικά, όλα έχουν δύο πόλους. Όλα είναι ένα ζεύγος αντιθέτων, τα άκρα αγγίζονται».(Τέταρτη Αρχή)

«Όλα ρέουν και πάλι ρέουν. Όλα έχουν περιόδους ακμής και παρακμής, ανόδου και καθόδου. Όλα κινούνται σαν εκκρεμές. Το μέτρο της κίνησης προς τα δεξιά είναι όμοιο με αυτό της κίνησης προς τα αριστερά. Ο ρυθμός είναι η εξίσωση τους». (Πέμπτη Αρχή)

«Κάθε αιτία έχει το αποτέλεσμα της. Κάθε αποτέλεσμα έχει μια αιτία, όλα γίνονται σύμφωνα με τον Νόμο».(Έκτη αρχή)

«Η γέννηση υπάρχει παντού. Όλα έχουν μια αρσενική και μια θηλυκή αρχή. Η γέννηση εκδηλώνεται σε κάθε επίπεδο».(Έβδομη Αρχή)

Ο αρχικός άνθρωπος ήταν ένα «θεϊκό ζωντανό πλάσμα» που έχει την εικόνα του θεού δημιουργού του (του Νου- Πατέρα των πάντων),που ήταν ανδρόγυνος,
και αρχικά του δόθηκε η δύναμη να δημιουργεί και ο ίδιος.
Θέλοντας όμως να κατανοήσει την ουσία και την φύση όλων όσων όριζε, αποφάσισε να εισέλθει μέσα στην ύλη. Ενώ, είχε αρχικά την δύναμη να συμμετάσχει στην αθανασία των θεών, επέλεξε να εκπέσει, γινόμενος συμμέτοχος της θνητή φύση. Με αυτόν τον τρόπο ξέχασε ο άνθρωπος την αρχική του φύση και τις δυνατότητες που είχε κι έγινε σκλάβος της ύλης. Για τον Ερμή Τρισμέγιστο υπάρχει δρόμος επιστροφής, αν κάποιος προετοιμάζει την ψυχή του από την γη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, όσο βρισκόμαστε εν ζωή οφείλουμε να δίνουμε μεγαλύτερη σημασία στην καλλιέργεια των πνευματικών και ψυχικών μας αρετών, παρά στο σώμα μας.


Ο άνθρωπος, λοιπόν, μπορεί να οδηγηθεί πάλι στην θέωση μέσα από την απόκτηση της γνώσης, κατανοώντας πρώτα από όλα τους νόμους που διέπουν το σύμπαν και εν συνεχεία μέσα από την δική του καλλιέργεια, έχοντας αποκτήσει αυτογνωσία και αποφεύγοντας να κάνει κακό σε άλλους ανθρώπους. Μόνο μέσα από την προσπάθειά μας να εξισώσουμε τον εαυτό μας με τον θεό μπορούμε να τον κατανοήσουμε, αφού μόνο τα όμοια έλκονται και αλληλοκατανοούνται. Η αρετή, λοιπόν, η σωφροσύνη και η ευσέβεια είναι η γνώση του θεού. Συνήθως, όσοι άνθρωποι αποκτήσουν την γνώση αυτή, μετά διαχωρίζουν τον εαυτό τους από τους υπόλοιπους ανθρώπους, αφού δημιουργείται μίας μορφής αμοιβαίας αντιπάθειας αναμεταξύ τους. Οι άνθρωποι της γνώσης, επομένως, «δίνουν την εντύπωση ότι είναι τρελοί, και προκαλούν το γέλιο, καθώς μισούνται και περιφρονούνται και ίσως φονεύονται». Σε αυτό το σημείο είναι που μπορούμε να παρατηρήσουμε και μίας μορφής «ιερού μίσους» απέναντι στο ευρύ κοινό που αποτελείται από αμαθείς.

Ένας άνθρωπος μπορεί να καταφέρει να επιτύχει την «αναγέννηση» καταργώντας τις αισθήσεις του σώματος.
Η δυσκολία σε αυτό ευρίσκεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος ελέγχεται από πολλούς «τιμωρούς».
Οι βασικοί είναι 12 (αν και κάτω από αυτούς υπάρχουν αναρίθμητοι άλλοι):
η άγνοια, η λύπη, η ακολασία, η επιθυμία, η αδικία, η πλεονεξία, η απάτη, ο φθόνος, ο δόλος, η οργή, το θράσος και η κακία.

Κάποιος μπορεί να απομακρύνει αυτούς τους τιμωρούς (ποτέ όμως όλους μαζί, αλλά έναν έναν σταδιακά) αντικαθιστώντας τους με 10 βασικές αρετές δυνάμεις, κάποιες εκ των οποίων είναι:

Η γνώση, η χαρά, η εγκράτεια, η εγκαρτέρηση (δηλαδή η δύναμη κατά της επιθυμίας), η δικαιοσύνη, η συνεργασία, η αλήθεια και το απόλυτο αγαθό.


morfeas sky

Διαβάστε κι εδώ:

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΚΡΥΦΟΣ - ΠΟΙΑ Η ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΙΕΡΗ ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΕΡΜΗΣ 
ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

«Όλα είναι δυαδικά, όλα έχουν δύο πόλους. Όλα είναι ένα ζεύγος αντιθέτων, τα άκρα αγγίζονται».(Τέταρτη Αρχή)
Δεν κατάφερα να αντιληφθώ πώς αγγίζονται τα άκρα. 


Οι δύο αντίθετοι πόλοι αγγίζονται μέσω της δράσης-αντίδρασης.
Ανάλογα την δράση θα υπάρξει και όμοια αντίδραση.

Όσο πολεμάς αυτό που σε πονά τόσο περισσότερο θα σε χτυπά εκεί που πονάς.

Με τον ίδιο τρόπο σκέψης επειδή όλοι οι νόμοι ενώνονται και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ισχύει και το εξής:

Όσο περισσότερο επιδιώκουμε με πάθος και επιθυμία να πετύχουμε έναν στόχο στην εδώ υλική μας ζωή στην Γη, θα αντιμετωπίζουμε τον πόνο μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος μας, και να αλλάξει η κορυφή στο άκρο που επιθυμούμε.

Αλλά επειδή δρούμε σχεδόν πάντα ως θνητοί, θα έρθει πάλι ο καιρός που θα μας ανταποδώσει το αντίθετο χτύπημα ο αντίθετος πόλος, και θα υπάρξει πάλι η εναλλαγή του αντίθετου πόλου στην κορυφή.

«Όλα ρέουν και πάλι ρέουν. Όλα έχουν περιόδους ακμής και παρακμής, ανόδου και καθόδου. Όλα κινούνται σαν εκκρεμές. Το μέτρο της κίνησης προς τα δεξιά είναι όμοιο με αυτό της κίνησης προς τα αριστερά. Ο ρυθμός είναι η εξίσωση τους». (Πέμπτη Αρχή)

Συνδίασε τα τώρα όλα αυτά μαζί με την ΙΕΡΗ ΔΕΚΑΔΑ και την Ανίερη Δωδεκάδα.morfeas sky

Σχόλια

 1. ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ
  «Αυτό που είναι ακατανόητο σχετικά με το σύμπαν, είναι ότι είναι κατανοητό από τον άνθρωπο»
  (Αϊνστάιν)

  Κοσμολογικό σκάνδαλο: Μέτρο των μέτρων του σύμπαντος είναι τα μέτρα μας. Γιατί; Ποιος ο λόγος;
  Επιστήμη είναι η μελέτη των δακτυλικών αποτυπωμάτων του Θεού στη δημιουργία.
  Όλο το σύμπαν είναι γεμάτο από τα δακτυλικά αποτυπώματα του Θεού.
  Επειδή δε βλέπουμε τα δακτυλικά αποτυπώματα του Θεού στη Δημιουργία, γι’ αυτό την καταστρέφουμε.

  «Βλέπουμε γαρ άρτι δι’ εσόπτρου εν’ αινίγματι, τότε δε πρόσωπον προς πρόσωπον»
  (Α΄ Κορ. ιγ΄ 12)
  Η αλήθεια είναι υπόθεση νέων δεδομένων. Βρισκόμαστε πάντα εν αναμονή της αλήθειας. Η αλήθεια είναι ερχόμενη.
  Η φύση διατηρεί εις το ακέραιον την ικανότητα να μας εκπλήσσει, κόντρα σ’ αυτούς που ισχυρίζονται ότι τα είδαν όλα. Αυτοί που τα είδαν όλα, δεν είδαν τίποτα.
  Συμφωνούμε, ότι ο Θεός δεν υπάρχει στο δικό σου μικρόκοσμο, αλλά ούτε και στον μακρόκοσμο, από τη στιγμή που ο μικρόκοσμός σου είναι όλος ο κόσμος.
  Ό,τι δεν υπάρχει στα δικά μας μέτρα, δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει! Ό,τι δεν υπάρχει στη δική μας πραγματικότητα, δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει.
  Είμαστε ανύπαρκτοι σε πολλά επίπεδα. Κατοικούμε απλώς σ’ έναν όροφο της πραγματικότητας. Ιδέα δεν έχουμε για τους άλλους ορόφους!..
  Αν ο θάνατος είναι η έκπτωση σε ένα κατώτερο επίπεδο συνείδησης, ο πεθαμένος δεν έχει συνείδηση του θανάτου του. Άραγε, πόσους θανάτους έχω υποστεί χωρίς να το καταλάβω; Πόσο πεθαμένος είμαι χωρίς να το ξέρω;
  Δεν θα περιορίσουμε την πίστη μας στα όρια της αντίληψης ενός «ορθολογιστή», γιατί θα γίνουμε κι εμείς «ορθoλογιστές».
  Η ακρωτηριασμένη από το περιορισμένο αντιληπτικό μου πεδίο πραγματικότητα, βοά την αλήθεια που αγνοώ!
  Η αλήθεια κατεβασμένη στο επίπεδό μας εξακολουθεί να είναι αλήθεια;
  Η πραγματική γνώση αρχίζει με την ανακάλυψη αυτών που ξέρουμε.
  Καταλαβαίνουμε την αλήθεια στο επίπεδό μας. Συνεπώς με απώλειες.
  Η κατανόηση ενός νοήματος χωρίς απώλειες, προϋποθέτει απώλειες.
  Για να καταλάβεις μερικά πράγματα, πρέπει να ανεβείς στο επίπεδό τους.
  Να δαπανήσεις ζωή. Το τίμημα κατανόησης κάποιων πραγμάτων είναι η ίδια η ζωή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε έναν κόσμο των αντιθέτων, η ζωή και ο θάνατος είναι το ίδιο νόμισμα, διότι και τα δύο ανήκουν στο matrix την εικόνα, που εσείς γίνατε ένα με αυτή, και πλάσατε στο μυαλό σας θεούς και δαίμονες σύμφωνα με αυτό το πρότυπο του διπολισμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

morfeas sky

morfeas sky