ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ Δ - Ο ΙΔΕΑΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ





ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ
ΛΟΓΟΣ Δ

Διαβάστε κι εδώ:
ΛΟΓΟΣ Γ" ΙΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ


Ο ΚΡΑΤΗΡΑΣ Η ΜΟΝΑΔΑ ΛΟΓΟΣ Δ ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ



Ερμής Τρισμέγιστος: Και ο μεν κόσμος είχε έναντι των ζώων το πλεονέκτημα της αθανασίας, ενώ ο άνθρωπος είχε έναντι του κόσμου το πλεονέκτημα του Λόγου και του Νου.

Ερμής Τρισμέγιστος: 
Ο άνθρωπος έγινε θεατής του έργου του δημιουργού. Και τον μεν Λόγο τον μοίρασε σε όλους τους ανθρώπους, το Νου όμως ακόμη όχι, όχι επειδή κάποιους φθονεί, καθόσον ο φθόνος δεν προέρχεται από κει, αλλά δημιουργείται κάτω στις ψυχές των ανθρώπων, που δεν διαθέτουν Νου.

σχόλιο: Λόγος και μεταβαλλόμενες αισθήσεις των σωμάτων είναι η λογική των αισθητών σωμάτων, δηλαδή ο κόσμος που βλέπουν τα σύνθετα αισθητά ανθρώπινα μεταβαλλόμενα σώματα από φωτιά, αέρα, γη, νερό, που ενδύθηκε η ανθρώπινη θεϊκή ψυχή (Αδιαίτερος Νους και Λόγος Πυρ και Πνεύμα)

Ο άνθρωπος της Γης μέσω των πέντε αισθήσεων του σώματος (φωτιά, αέρας, γη, νερό) αντιλαμβάνεται την πληροφορία που ενυπάρχει γύρω του αλλά και στο σώμα του, ως μεταβαλλόμενες αισθήσεις.


Και διαχωρίζει τις αισθήσεις ως  πληροφορία,  σε παρελθοντική, τωρινή, μελλοντική, και ζει σύμφωνα με τον χρόνο ενώ δεν υπάρχει χρόνος.

Ο υπολογιστής εγκέφαλος-λογική που διαθέτει ο άνθρωπος της Γης (κτιστό πνεύμα), αντιλαμβάνεται όλη αυτή την πληροφορία που ενυπάρχει γύρω του μέσα από τα πέντε αισθητήρια όργανα του σώματος του, και η λογική αυτού του αισθητού ανθρώπινου σώματος κινείται και οδηγείτε σύμφωνα με τις άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις του σύνθετου ανθρώπινου σώματος-είδωλο..(η σύνθεση των τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων της Υλης φωτιά, αέρας, γη, νερό).

Νους και Αδιαίρετος Λόγος όμως είναι η ασώματη θεϊκή ανθρώπινη ψυχή, δεν διαθέτει σώμα από Υλη, άρα δεν έχει μεταβαλλόμενες άλογες αισθήσεις, ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ από τον δικό της Αμετάβλητο νοητό κόσμο που διαθέτει ο δικός της Αδιαίρετος Νους και Λόγος.

Ερμής Τρισμέγιστος: Έδωσε διαταγή στον κήρυκα να διακυρήξει τα εξής στις καρδιές των ανθρώπων:
εσύ καρδιά, που έχεις την δυνατότητα, βαπτίσου μέσα σε αυτόν τον κρατήρα, εσύ που πιστεύεις ότι θα ανυψωθείς προς αυτόν που έστειλε κάτω τον κρατήρα, εσύ, που γνωρίζεις τον σκοπό, για τον οποίο δημιουργήθηκες.

σχόλιο: κρατήρα εννοεί τον Αμετάβλητο και Αδιαίρετο Νου και Λόγο της θεϊκής ανθρώπινης ψυχής, (Πυρ και Πνεύμα), που δόθηκε σε όλους τους ανθρώπους, στις ψυχές τους, είναι ο Ιδεατός άνθρωπος ο δεύτερος θεός.

Ο Άνθρωπος γεννήθηκε για έναν σκοπό σε αυτόν τον κτιστό κόσμο της Υλης, να τον ζήσει και να τον κατανοήσει, και μετά να μπει στην σφαίρα της δημιουργίας για να τον ανακαινίσει, σύμφωνα με το Αρχέτυπο Πρότυπο Ζωή και Φως, τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός, ως ο Μιμητής της Πρόνοιας και του Λόγου του Πατέρα του, του Πατέρα Όλων Τριαδικό Θεό Φως και Ζωή.

Ερμής Τρισμέγιστος: Και όσοι αντιλήφθηκαν το κήρυγμα και βαπτίστηκαν στον Νου, αυτοί πήραν μέρος στην γνώση κι έγιναν άνθρωποι τέλοιοι, καθώς είχαν δεχθεί τον Νου.

Όσοι όμως δεν αντιλήφθηκαν το κήρυγμα, αυτοί μεν οι λογικοί δεν πήραν επιπλέον και τον Νου κι έτσι αγνοούν το σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν και από ποιους δημιουργήθηκαν.


σχόλιο: ποιοι είναι αυτοί οι μεν λογικοί άνθρωποι που δεν αντιλήφθηκαν το κύρηγμα; είναι το κτιστό πνεύμα του ανθρώπου της Γης, δηλαδή όσοι άνθρωποι της Γης συνεχίζουν να οδηγούνται με την λογική τους από την σύνθετη φύση του σώματος τους, την λογική που του δόθηκε η φωτιά-αέρας δηλαδή το κτιστό πνεύμα, το οποίο συνεργάζεται με τις άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις του σώματος από γη-νερό.


Το ανθρώπινο σύνθετο αισθητό άλογο υλικό σώμα δημιουργήθηκε από τον κτιστό δεύτερο Νου δημιουργό, από το πνεύμα της κτιστής φύσης, για να το ενσαρκωθεί ο Ιδεατός Άνθρωπος δεύτερος θεός που έγινε η εικόνα της ζωής, δηλαδή Νους και ψυχή.



Ερμής Τρισμέγιστος: Οι αισθήσεις αυτών είναι παραπλήσιες με τις αισθήσεις των ζώων, που δεν διαθέτουν λογική, και η κράση τους έχει τα χαρακτηριστικά του θυμού και της οργής και δεν θαυμάζουν τα αξιοθαύμαστα έργα, αλλά η προσοχή τους είναι στραμμένη στις ηδονές και στις επιθυμίες του σώματος πιστεύοντας πως ο άνθρωπος έχει δημιουργηθεί γι'αυτές (τις ηδονές).

morfeas sky

Ο ΚΡΑΤΗΡΑΣ Η ΜΟΝΑΔΑ ΛΟΓΟΣ Δ ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

.................
..........................................


Ερωτήσεις Απαντήσεις:

Πολύ διαφωτιστικά τα όσα διάβασα! Και κατάλαβα, ότι μόνο μέσω της πιστής "υπακοής" μας στο θεϊκό μας κομμάτι, και παραμερίζοντας ή έστω αδιαφορώντας, στα καμώματα του θνητού μας, έχουμε κάποια ελπίδα να έρθουμε σε επαφή, με τον Ιδεατό Άνθρωπο και να καταφέρουμε να περάσουμε εκείνη την στενή είσοδο στα Ουράνια, που λέγαμε.

Το θνητό μας κομμάτι είναι σαν ένα κακομαθημένο μικρό παιδάκι που του λείπει η πειθαρχία και η υπακοή στους κανόνες της οικογένειας.. θέλει να γίνεται μόνο το δικό του, τα καπρίτσια του και να του κάνουμε όλα τα χατήρια. 

Εκεί πρέπει να θέσουμε τα όρια μας, να μάθουμε να υπακούμε στους κανόνες και να πειθαρχούμε τις άλογες αισθήσεις μας, προσπαθώντας σε καθημερινή βάση, να μην ικανοποιουμε τα καπρίτσια του, σταματώντας να τους δίνουμε την ενέργειά μας και την προσοχή μας.

Δίνοντας την προσοχή μας, στο θεικό μέσα μας κομμάτι, θα αρχίσουμε ολοένα και περισσότερο να του δίνουμε βήμα, να εκφράζεται... και έτσι, θα αποτραβιόμαστε όλο και πιο μακριά, από το θνητό μας. Εκπαίδευση λοιπόν μας λείπει. Αυτή η σκέψη μου ήρθε μόλις διάβαζα τα κείμενα.

Ναι! είμαστε ένα κακομαθημένο παιδί, όπως όλα τα παιδιά τα οποία δρουν χωρίς να σκέφτονται τους κινδύνους που υπάρχουν γύρω τους, με αποτέλεσμα να χρειάζονται έναν καθοδηγητή στην ζωή τους μέχρι να ενηλικιωθούν, και ο Νους τους να αποκτήσει τις γερές βάσεις της πληροφορίας που αποκωδικοποιεί τον κόσμο γύρω του, αλλά και το σώμα του.

Αλλά οι δάσκαλοι βλέπεις που θα του μάθουν τι εστί η αλήθεια είναι πρώτα οι γονείς, και μετά η κοινωνία στην οποία θα μεγαλώσει ένα παιδί, αλλά και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Με αποτέλεσμα επειδή όλοι και όλα μαθαίνουν στο παιδί να δέχεται την έτοιμη γνώση, και να μην σκέφτεται και αποκωδικοποιεί μόνο του την Αλήθεια, φτάνει το παιδί να μεγαλώσει και να γίνει άλλο ένα αυτοματοποιημένο γρανάζι της μηχανής, που θα υπακούει στα κελεύσματα της μιας και μοναδικής αλήθειας που τους εκπαιδεύει το σύστημα, ο επικυρίαρχος αυτού του κόσμου, όπως οι κυβερνήσεις, που εμείς από μόνοι μας του δώσαμε την εξουσία και την δύναμη να μας εξουσιάζει, μένοντας ταυτόχρονα και Αδρανείς σε όλα.

Και γίναμε μεγαλώνοντας υπάκουα άλογα αυτοματοποιημένα πιόνια του συστήματος, των λίγων ανθρώπων που μας εκμεταλλεύονται, μας κυβερνούν, μας οδηγούν, σώμα και ψυχή.


Παρομοίασα την θνητή μας φύση με παιδί, κι εσύ το πήγες ένα βήμα παρακάτω. Πραγματικά έτσι μας μεγαλώνουν μέσα από το σύστημα.. και μετά εμείς αν τύχει και ξυπνήσουμε λιγάκι από τον λήθαργο, άντε να βρούμε την άκρη, μέσα σε τόσο σκοτάδι.

Πρέπει να αλλάξει πρώτα η παγκόσμια συνείδηση της ανθρωπότητας, κάτι που δεν αφήνει να συμβεί το σύστημα που δώσαμε την εξουσία να μας κυβερνά, με αποτέλεσμα να επέλθει η πλήρης Αταξία παντού!....Το είδες πρόσφατα με το συλλαλητήριο, όπως όταν ψηφίσαμε στο δημοψήφισμα το ΟΧΙ και το έκαναν Ναι...κτλ.


Καλά.. και πόσα άλλα μαγειρεύονται καθημερινά, πίσω από τις πλάτες μας κι εμείς ζούμε στον κόσμο μας. 

Κοιτώντας το δέντρο, και χάνοντας το δάσος.. Κι αυτό βέβαια γίνεται συστηματικά, ρίχνοντας μας το καρότο ( Novartis κλπ) κάθε φορά, για να μην ασχολούμαστε με τα πιο καίρια και σημαντικά, ώστε αυτοί να δρουν ανενόχλητοι. 

Παντού σκοταδισμός, μαυρίλα και κουκούλωμα. 

Ξέρεις, τι μου ήρθε στο μυαλό; Ότι η Κόλαση είναι η Ύλη/Χρήμα και όσοι επιδιώκουν να το κυνηγούν τάσσονται με το μέρος των δαιμόνων. Γι αυτό βγήκε κι η φράση πούλησε την ψυχή του στον διάβολο, για να έχει όλα αυτά τα πλούτη.

Καθόλου τυχαίο. Βλέπεις, να αρρωσταίνουν, και αντί να προσπαθούν να βρουν την γαλήνη της ψυχής τους, να ενωθούν με την αρμονία και να ζητήσουν συγχώρεση, από τον εαυτό τους και τους γύρω τους, κοιτάνε πάλι τα υλικά.. Κάθομαι και τους παρατηρώ, πως λειτουργούν και μπαίνω σε σκεψεις....
Ακριβώς όλα αυτά που είπες!
Η κόλαση είναι το άλογο δοχείο της Υλης, το σκότος! που είναι ενωμένο με το θείο πνεύμα!! κι εμείς γίναμε ένα με το σκότος, και χάσαμε το θείο πνεύμα, την ψυχή μας!

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας