ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ Η ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ





ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΑΙΣΘΗΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΜΑΡΜΕΝΗ Η ΠΡΟΝΟΙΑ Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 

O Ερμής Τρισμέγιστος μας αναφέρει ότι η ανθρώπινη ψυχή είναι η ενέργεια της κίνησης της εκάστοτε φύσης των επτά ουρανών, η οποία ενέργεια της ψυχής εμπεριέχει μέσα της το πνεύμα της εκάστοτε φύσης των Επτά Ουρανών μέσα στην οποία κινείται, και αποκτά ανάλογα με την σύνθεση των Τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων αυτής της φύσης το αισθητό σώμα των πλάνη-των ή των Α-πλανών, αλλά και τους νόμους που διέπουν την κάθε φύση, μαζί και την εκάστοτε διανοητική κίνηση-λογική, και την ανάλογη νοερή ζωή του αισθητού σώματος αφού αίσθηση είναι η Υλη, το σώμα, αμετάβλητη, ή μεταβαλλόμενη ανάλογα την σύνθεση του. 

Η πολύπλοκη σύνθεση και οι απεριόριστες ιδιότητες αυτών των Τεσσάρων ανόμοιων στοιχείων του δοχείου της Υλης: φωτιά, αέρας, γη, νερό, είναι τα αισθητά σώματα-δοχεία, τα οποία γεννιούνται από το πνεύμα της παγκόσμιας ψυχής του δημιουργού, (υλικό σύμπαν), ή από τις Μονάδες ψυχές, (αισθητά σώματα όπως οι άνθρωποι της Γης), και γίνονται υπάρχων μέσα στις Επτά φύσεις των Επτά Ουρανών, των πλάνη-των, ή των Α-πλανών. 

Και όλα τα διοικεί ο Νους και Άγιος Λόγος ο Ογδοος Ουρανός, με τα δικά του όργανα τον ζωντανό οργανισμό δεύτερο Νου δημιουργό (το κεφάλι των επτά Ουρανών), και τις επτά φύσεις-ουρανούς των πλάνη-των δηλαδή το άλογο σώμα με τα πόδια.

1. Ο Αδρανής Ζωντανός Οργανισμός ο Ογδοος Ουρανός όπου ο Νους η εικόνα του Τριαδικού Θεού βρίσκεται μέσα του.

2. Ο Αδιαίρετος Αγιος Λόγος του Ογδοου Ουρανού όπου έδωσε κίνηση στο σώμα, και δημιουργήθηκε ο Ζωντανός Οργανισμός ο Δεύτερος Νους δημιουργός του πυρός και πνεύματος, όπου ο δικός του Νους βρίσκεται στην φωτιά, στον Έβδομο Ουρανό, (το κεφάλι, η λογική) και το άλογο αισθητό σώμα του στους πλανήτες. (άλογες αισθήσεις του σώματος).

Εμείς ζούμε μέσα στα σκατά! στον πλάνη τη Γη!
Αφοδεύονται τα σκατά. δηλαδή πεθαίνουν τα σώματα, και ανακυκλώνονται με τις γεννήσεις.


morfeas sky

Γεννήθηκαν και έγιναν Υπάρχων, όταν ο Νους δημιουργός (ο Ογδοος Ουρανός) με τον  Αδιαίρετο Άγιο Λόγο του και με Αγαθή Θέληση, αντέγραψε αυτόν τον Αδρανή κόσμο του δοχείου της Υλης που εμπεριέχεται στο Νου του Όγδοου Ουρανού, άρα είναι Προϋπάρχων και Αγέννητο το δοχείο της Υλης, και το έκλεισε μέσα σε έναν Ουρανό, τον Έβδομο  Ουρανό, και του έδωσε κίνηση με Άγιο Λόγο, διαχωρίζοντας με την τριβή που προκλήθηκε πάνω στο δοχείο της Υλης τα Τέσσερα στοιχεία: φωτιά, αέρας, γη, νερό.

Ογδοος Ουρανός είναι η εικόνα του Τριαδικού Θεού, είναι ο Νους  που εμπεριέχει ως δικό του Αδρανή κόσμο-το Αδρανή αισθητό σώμα, άρα αγέννητο αισθητό σώμα και προϋπάρχων, όπου ο Νους η εικόνα του Τριαδικού Θεού κινείται μέσα από αυτό το αδρανή δοχείο-σώμα της Υλης. Είναι ο Αρρενόθηλυς Νους Θεός Ζωή και Φως. είναι ένας ζωντανός οργανισμός.

Ενώ ο Τριαδικός Θεός είναι Ζωή και Φως χωρίς το σώμα-δοχείο της Υλης.

Ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος του Ογδοου Ουρανού, είναι η εικόνα του Φωτεινού Λόγου Ζωή και Φως, 

Ο Αδιαίρετος Άγιος Λόγος του Ογδοου Ουρανού, αντέγραψε αυτό το σώμα, (δοχείο της Υλης) στον Έβδομο Ουρανό, και με την κίνηση που του έδωσε το διαχώρισε με την τριβή σε Τέσσερα στοιχεία: φωτιά, αέρας, γη, νερό, τα οποία αυτά στοιχεία ανάλογα με την πυκνότητα και βαρύτητα τους, ανέβηκαν το ελαφρύτερο η φωτιά ανέβηκε ψηλά, (έβδομο Ουρανό), ενώ τα αμέσως βαρύτερα και πιο κατωφερή στοιχεία κατακάθησαν χαμηλά, και έτσι ο Άγιος Λόγος δημιούργησε το γίγνεσθε των Επτά Ουρανών του κτιστού κόσμου των όντων, των αισθητών ζωντανών οργανισμών.


κύκλων-ουρανών, εκτός από τον δικό της νοητό κόσμο, τον αμετάβλητο και Αδιαίρετο νοηματικό λόγο της ψυχής, (Νους και Λόγος Αδιαίρετος), που κατέχει όλες τις ενέργειες της Αρμονίας της φύσης των Επτά Ουρανών, και εξουσιάζει το δοχείο της Ύλης,  εκδηλώνει ταυτόχρονα και την εικόνα του νοήματος της ζωής, μέσω των άλογων υλικών αισθητών σωμάτων του πυρός και πνεύματος, τα οποία δεν διαθέτουν τον Αδιαίρετο και Αμετάβλητο Λόγο, αλλά το μεταβαλλόμενο πνεύμα που εκδηλώνεται στα αισθητά σώματα μέσω των αισθήσεων, και  οδηγούν το σώμα.

Η ανθρώπινη ψυχή στο δικό μας κατωφερή σύμπαν-κύκλο-ουρανό, είναι ένα είδος ασώματης νοητής ουσίας, είναι ο νους και λόγος της ψυχής, όπου η ψυχή είναι οι καθαρές άϋλες ενέργειες που κινούν τους επτά ουρανούς του κτιστού κόσμου.

Όταν εισέρχεται μέσα στον εκάστοτε ουρανό από τις πύλες ο νοηματικός λόγος ως ανεξάρτητη αλλά όμοια Μονάδα του νοήματος του δημιουργού θεού από τον οποίο γεννήθηκε, έλκονται από πολύ μεγάλο έρωτα προς αυτή την αμετάβλητη αδιαίρετη νοητή νοητή ουσία του δημιουργού θεού, όλες οι άϋλες ενέργειες που κινούν το κτιστό σύμπαν, ενώνονται μαζί του, και η νοητή ουσία μεταβάλλεται σε ένα άλλο είδος κίνησης, την ανθρώπινη ψυχή, και αυτό είναι το νόημα της εικόνας της ζωής.

Στις ανθρώπινες ψυχές, στον πυρήνα (κρατήρα) της ανθρώπινης ψυχής, βρίσκεται η ανθρώπινη νοητή ουσία που κατέχει όλες τις ενέργειες της Αρμονίας των Επτά Ουρανών και εξουσιάζει το δοχείο της Ύλης, και επίσης είναι ουσιωδώς όμοια με τον Φωτεινό Λόγο του Αρχέτυπου κόσμου, την Αμετάβλητη και Αδιαίρετη ένατη και δέκατη Μονάδα του Αρχέτυπου πνεύματος Ζωή και Φως.

Η ψυχή λοιπόν υποδέχεται αυτή την πρώτη νοητή ουσία ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΉ..

Η πρώτη νοητή ουσία είναι ο Άνθρωπος δεύτερος θεός, Φως και Ζωή Υπάρχων, όμοιος με τον Πατέρα όλων Τριαδικό Θεό, και του δόθηκε η εξουσία όλων των δημιουργημάτων του Πατέρα.

Και ο άνθρωπος δεύτερος θεός, θέλησε να ζήσει και κατανοήσει και να δημιουργήσει σύμφωνα με το δικό του πρότυπο το Αρχέτυπο Φως.

Το θέλημα του έγινε αμέσως πράξη, και εισήλθε από τον Αρχέτυπο κόσμο του Φωτός μέσα στην "κτιστή" δημιουργία του "κτιστού αδερφού του", των Οκτώ Ουρανών, που καθόταν πάνω στο πυρ, (ενέργεια), ώστε να δημιουργήσει με τις δικές του ψυχές, αφού πρώτα ζήσουν και κατανοήσουν το δοχείο της Ύλης, όπου εκδηλώνονται όλα τα αισθητά μεταβαλλόμενα άλογα σώματα, που παίρνουν κάθε σχήμα και μορφή που μπορούν να πάρει το δοχείο της Ύλης.

Η ψυχή λοιπόν, που υποδέχτηκε την πρώτη νοητή ουσία του Ανθρώπου δεύτερου θεού, γίνεται ανθρώπινη, η εικόνα της ζωής, ουσιωδώς όμοια με το Αρχέτυπο Αδιαίρετο Αμετάβλητο Πανάγαθο πνεύμα Ζωή και Φως, και αμέσως μεταβάλλεται σε ένα άλλο είδος κίνησης, στην εικόνα του νοήματος του Αρχέτυπου κόσμου του Αρχέτυπου Πνεύματος Ζωή και Φως.

Στον κτιστό κόσμο των Επτά Ουρανών, ο Άνθρωπος Νους και ψυχή, είναι ο μιμητής της Πρόνοιας και του Λόγου του Πατέρα Όλων Τριαδικού Θεού Φως και Ζωή.


Διαβάζουμε..
-Είπα, ότι υπάρχουν μέσα μας τρία είδη ασωμάτων.
Το ένα είναι νοητό και αυτό είναι άχρωμο, χωρίς σχήμα και ασώματο, φτιαγμένο απ την ίδια πρώτη νοητή ουσία.

Επίσης, υπάρχουν μέσα μας και, αντίθετα με αυτό, σώματα τα οποία υποδέχονται το νοητό.


Αυτό λοιπόν που κινείται από τη νοητή ουσία, σύμφωνα με κάποια λογική, και υποδέ
χθηκε αυτή τη νοητή ουσία, αμέσως ματαβάλλεται σε ένα άλλο είδος κίνησης.


Και αυτό είναι το είδωλο του νοήματος του δημιουργού.


...........
.......................

Η Ανθρώπινη ψυχή,  είναι η μόνη που έχει "ελεύθερη επιλογή" από όλες τις υπόλοιπες ψυχές, οι οποίες ανήκουν στον νοηματικό λόγο του κτιστού δεύτερου Νου δημιουργού και συνεργάζονται με την φύση των αισθητών άλογων σωμάτων που γεννιούνται από το δοχείο της Ύλης. Η ανθρώπινη ψυχή όμως δεν συνεργάζεται, και εξουσιάζει τα πάντα. Αν όμως συνεργαστεί με τα άλογα αισθητά σώματα, τότε θα οδηγείται ως δούλος των άλογων σωμάτων.

Όλες οι ψυχές είναι αθάνατες και αεικίνητες, και κάθε ψυχή μπορεί δίνοντας ζωή στον εαυτό της να δώσει ζωή και σε κάτι άλλο.

Η ανθρώπινη ψυχή επιλέγει την σωματική φύση, και στο δικό μας σύμπαν ουρανό γίνεται ο άνθρωπος της Γης με το άλογο μεταβαλλόμενο αισθητό σώμα, για να ζήσει και κατανοήσει όλα όσα εξουσιάζει, αλλά και να δημιουργήσει.

Έτσι η ανθρώπινη ψυχή γίνεται μέλος αυτού του αισθητού κόσμου 
Και όσα πλέον συμβαίνουν στο σώμα που ενσαρκώθηκε η ψυχή συμβαίνουν από την μοίρα, και το πεπρωμένο. 
....

Και αυτός είναι ο λόγος όσων με την πρόνοια, και την ανάγκη και τη μοίρα σχετίζονται.

Επειδή λοιπόν, η ανθρώπινη ψυχή μας επιλέγει την σωμάτωση, διότι ΕΞΈΠΕΣΕ ο κτιστός Νους δημιουργός, και διέλυσε τον σύνδεσμο της Αρμονίας, δηλαδή της επαφής του Αμετάβλητου νοηματικού λόγου με τα άλογα αισθητά σώματα ώστε να τα εξουσιάζει και οδηγεί σύμφωνα με το πρότυπο του Αρχέτυπου Πνεύματος Ζωή και Φως,  ο κτιστός Νους δημιουργός που λειτουργεί με Νόμους, πλέον μας εξουσιάζει, και μας έχει δούλους, αφού γνωρίζει ότι θα αφομοιωθούμε με τα άλογα και θνητά αισθητά μεταβαλλόμενα σώματα, οπότε προνοεί τα λάθη που θα υποπέσουμε, και μας τιμωρεί σύμφωνα με τους νόμους της δικαιοσύνης, ότι πράξουμε αυτό θα πάρουμε. 

Με λίγα λόγια μας φυλάκισε στα άλογα θνητά σώματα μέσα από την Λήθη που επέφερε λύοντας τον σύνδεσμο της επαφής με τον νοηματικό λόγο της ψυχή μας.

Η νοητη λοιπον ουσια, οντας κοντα στον θεο, εχει εξουσια στον εαυτο της και μπορει σωζοντας τον εαυτο της να σωζει και κατι άλλο.

Επειδη δε αυτή η ιδια η ουσια δεν υποκειται στην αναγκη, αφημενη από τον θεο, προτιμα τη σωματικη φυση και η εκλογη της αυτή γινεται από προνοια.

Ετσι, γινεται μελος του κοσμου.

Και έτσι ο αμετάβλητος νοηματικός λόγος της ψυχής μας, όμοιος με τον Άνθρωπο δεύτερο θεό Ζωή και Φως, που έγινε κι αυτός εισερχόμενος στον Όγδοο Ουρανό Νους δημιουργός σαν τον κτιστό αδερφό του τον δεύτερο Νου δημιουργό, λόγω της Λήθης που επέφερε η διάλυση του συνδέσμου της Αρμονίας, προτιμά την θνητή σωματική φύση, και συνεργάζεται μαζί της.

Και η ανθρώπινη ψυχή δίνει την νοερή ζωή στο άλογο μεταβαλλόμενο αισθητό πνεύμα, (θερμό-ψυχρό, φωτιά-αέρας), το οποίο παίρνει από την ψυχή την νοερή ζωή, και εκδηλώνεται στο άλογο σώμα (γη-νερό) που συγκροτεί.

Και το άλογο σώμα σωματοποιεί αυτό το μεταβαλλόμενο πνεύμα σε μεταβαλλόμενες άλογες αισθήσεις της σάρκας, λύπη-χαρά, πάθη και επιθυμίες μέσα από εγωϊστικές τάσεις, ατομικό συμφέρον κτλ και έτσι η ανθρώπινη ψυχή λόγω της Λήθης που υπέπεσε, συνεργάζεται με το μεταβαλλόμενο πνεύμα ψυχρό-θερμό, και οδηγείται από τις άλογες μεταβαλλόμενες αισθήσεις του σώματος της σάρκας, πέφτοντας έτσι σε πολλά σφάλματα και τιμωρείται με αυτόν τον τρόπο από την Λήθη της αφήνοντας να την εξουσιάζει το πεπρωμένο και η μοίρα,  που προνοεί ο κτιστός Νους δημιουργός για να τιμωρήσει και εξουσιάζει τις ανθρώπινες ψυχές, διότι μας μισεί, διότι αν αφυπνιστούμε και μας φύγει η Άγνοια, τότε θα εξουσιάσουμε τα πάντα με την δική μας ελεύθερη βούληση!

Κάθε αλογο στοιχειο κινειται προς καποιο λογικο και το μεν λογικο είναι από προνοια το δε αλογο από αναγκη και οσα συμβαινουν στο σωμα είναι από τη μοιρα.

Και αυτος είναι ο λογος οσων με την προνοια, και την αναγκη και τη μοιρα σχετιζονται.

morfeas sky

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ O ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ COVID 19 - DAVID ICKE

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

Ζούμε σε ένα Φ……matrix η ανατροπή είναι θέμα χρόνου…. Τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ TOY KOΡΩNOIOY

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

OI ΕΠΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΦΥΓΕΙΝ ΑΔΥΝΑΤΟΝ - Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ

ΑΝΤΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τί ΕΙΝΑΙ η 3η και η 4η και η 5η Διάσταση

“Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου.

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

ΛΟΓΟΣ Ι "ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ" ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΥ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΥΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝ

ΚΥΜΒΑΛΕΙΟΝ Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΠΕΤΟΣ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ; διότι ο Δίας πολέμησε τον Ιαπετό..

Είπαν οι Ελοχίμ,⤍ θα κάνουμε τον άνθρωπο, κατά εικόναν ημετέραν και ομοίωσιν - ⤍ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ;